Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Bad Flash LG DVX 9900 прецаках го....
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Foster
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2005 13:48    Заглавие: Bad Flash LG DVX 9900 прецаках го.... Отговорете с цитат

Искам да задам няколко въпроса относно тазсутрешното ми изпълнение, денс реших да си ъпдейтна DVD-то с нов firmware, изтеглох го от тук http://dvx9900.altervista.org/index_en.htm (теглил съм и съм ъпдеитвал с мо малки версии от този сайт на firmware-и работят работи и този, пнеже го инсталирах на друг player DVX 9700) засписах го на диск и ъпдеитнах мойто DVD (DVX 9700) мина успешно, после пуснах диска на второто което не е мое (DVX 9900) , и тук стана фала, май го спрях като го изключих от контакта по рано отколкото тряабваше, резултата, DVD-то се включва пише Hellow на дисплея но до там не се изключва нито се отваря трея от копчето, та така намерих някакви материлали по въпроса http://mtz.softpedia.com/index.php?...&id=20&Itemid=2
но тук възниква единия въпрос намерих на платката от долната и страна къде пише GND, TX, RX, 3,3v, но немога да рабера кои точно са изводите, и се питам дали нама някъде повече инфо, и дали някой не е запознат повече с платката на това LG да ми каже къде да споя изводите за ъпдейт чрез кабел към сериен порт на PC.
Втория въпрос но не и по важност е как да си направа кабел от GND, TX, RX , 3,3v на платката към серииния порт на компютъра,ако някои знае саит или друго нека сподели, това което е описано на горния сайт с кабел от GSM незнам дали ще е ефективно , понеже не разбрах тези 4 извода към кои точно изводи ще се свържат с Com порта на компютъра.
Искам да си го оправя сам, ако мога с вашата помощ, за да избегна сервиз и даване на грешни пари, но пък и там работещите хора хранят семейства
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2005 14:47    Заглавие: Отговорете с цитат

TX, RX са 2 и 3 крак на порта.
GND (масата) е 5 на 9-ката и 7 на 25-цата.

Трите волта трябва да си ги направиш.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
YURI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2005 15:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, виж дали това няма да ти свърши работа.
Успех!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
YURI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2005 15:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Тук също има информация: http://master-tv.com/article/mt13x9/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Foster
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2005 18:33    Заглавие: Отговорете с цитат

RC написа:
TX, RX са 2 и 3 крак на порта.
GND (масата) е 5 на 9-ката и 7 на 25-цата.

Трите волта трябва да си ги направиш.

Освен тези 3.3 v друга платка между плеъра и порта на компютъра не се прави така ли ?
Върнете се в началото
Foster
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2005 18:36    Заглавие: Отговорете с цитат

YURI написа:
Тук също има информация: http://master-tv.com/article/mt13x9/

Благодаря за сайта, но не съм на ти с руския, цял ден търся нещо на Engish но без успех, а и не съм чак толкова наясно от къде точно ще намеря оригиналния firmware на DVD-то в *.bin, баси рабоотата
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2005 18:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Foster написа:
Освен тези 3.3 v друга платка между плеъра и порта на компютъра не се прави така ли ?

По принцип "най-чистия" вариант е да се направи един преобразовател на нива с един MAX232, въпреки че след като са обозначени по този начин - би трябвало да са със стандартни нива (но знае ли човек).
По линка който ти е дал YURI има достатъчно подробно инфо - какво и как (и не мисля, че руския трябва да е чак такъв проблем, ако има нещо неясно - питай, ще го преведем).

Цитат:
а и не съм чак толкова наясно от къде точно ще намеря оригиналния firmware на DVD-то в *.bin

То заради това е добре преди да се предприемат подобни операции с неясен изход, да се направи един Backup предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Foster
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2005 19:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Схемета ми стана яасна с едно приятелче можем да я изпълним, обаче пак си стоят неяснототе от де да го намеря тоя BIN с оригиналния Firmware и дали може да се направи нещо с тоя моднатия , който е с разширение MIH , в смисъл дали може да се ъпдейтне с него.
В форума им на този Fallen Angel не намерих нищо като оригинален firmware
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2005 19:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Foster написа:
...пак си стоят неяснототе от де да го намеря тоя BIN с оригиналния Firmware и дали може да се направи нещо с тоя моднатия , който е с разширение MIH , в смисъл дали може да се ъпдейтне с него...

Най-читавия вариант е да се "преточи" от СЪЩИЯ модел, или търси оторизиран сервиз (евентуално).
Върнете се в началото
Foster
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 12, 2005 19:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:

Най-читавия вариант е да се "преточи" от СЪЩИЯ модел, или търси оторизиран сервиз (евентуално).

То така да се каже имам същия модел в къщи , моето е 9700 , което не се различава с firmware от 9900, което скапах и е на майка ми, но и моето е ъпдейтнато с същия моднат firmware малко преди да скапя второто. Като се преточи от мойто дали ще е в BIN самно това ще ми трябва мисла за да захапе програмата , че виждам това MIH не го ще
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети