| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 11, 2005 8:50 Заглавие: Аудиосистема SONY FH-G80 забравя настройките |
|
|
Това е личната ми система, удари я гръм.Беше дефектирал ТС9210 електр. контрол на усилването едвам го намерих.Обаче се оказа че има и друг дефект който не го бях забелязал.След запомняне на настройките и изклячване от контакта ги забравя и не свети стерео индикатора на тунера, иначе звука си е стерео.Няма външна памет сигурно е вътре в проц-ра който е ТМP87CP64F. Моля помогнете!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vesoel Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 11, 2005 10:12 Заглавие: |
|
|
1.първото което ми идва на ум е че имаш още някакво не възтановено захранване покрай тунера,възможно е и самия той да е дефектирал частично ,да е забил захранването до някаква степен.
2.мисля че памета е в тунера,огледай го.
пиши ми още нещо по подробно след като я разгледаш пак. |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 11, 2005 10:24 Заглавие: |
|
|
Системата като цяло си работи:ТУнера работи и стерео и моно, но не излиза индикацията за стерео на дисплея.След гърма не работеше D/A converter на CD плеъра,електронния волум контрол, и него с 300зора го намерих.След като вчера я пуснах си работи перфектно но не помни настройките след изключване от контакта .Кой знае какво още ще излезе Дано да си прав и да има памет в тунера, но се съмнявам!На мен ми мирише на процесор(100лева-мъка)!!! |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 11, 2005 11:39 Заглавие: |
|
|
| Не знам точно за тази,но обикновено имат голям кондензатор (голден кап) 0.47 или 1 фарада,може веригата,която го зарежда да не е захранена..... |
|
|
 |
vesoel Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 13, 2005 14:25 Заглавие: |
|
|
аз мисля че няма да е проца.
разгледай пак на ново ще се оправиш,ако не ще помагаме с квото можем. |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 13, 2005 16:33 Заглавие: |
|
|
Сигурен ли си че трябва да помни настройките след изключване от контакта. Повечето системи които са ми идвали за ремонт не помнят след изключване. Като идея можеш да си сложиш батерия 3 волта на 5 те волта на проца през диод. _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
|
 |
Genia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 14, 2005 8:24 Заглавие: |
|
|
| Оказаха се още проблеми освен помненето.Системата има вход за микрофон и той не работи.До чипа за регулиране на усилването има един друг който е M62423FP 42pin SMD и е цифров контрол на звука.Всичките звукови сигнали минават през него.Не мога да намеря точно описание на чипа или на уредбата.Свалих 20-30 схеми но никъде го няма този чип.Шасито е HCD-H801.Ако някой има случайно моля да я изпрати.Може и паметта да е в този същия чип.Забравих да кажа че доста загрява.Дали е било и преди така не знам.А за помненето си помнеше с месеци настройките (енерго-независима памет). |
|
|
 |
|