Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Касетка за КОЛА!
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Пон Авг 02, 2004 23:10    Заглавие: Касетка за КОЛА! Отговорете с цитат

Абе мом4ета на пазара масово са плузнали някви касетки с некви жички и мои6 да ги вурже6 за CD naprimer Very Happy и така ръга6 касетката в касетофона и кабела в МП3 -то и си слу6а6 музиката от диска мноо яко а?Ама аз касетка си напраих и кабел от слу6алки за 1 лев и готово
ама не знам каква глава ми тряя?Тряя да е такава дето мойй да записва за да играе ролята на предава6та звука от кабела само дето не знам каква да е?В смисал казаха ми 4е имало бая видове такива глави по размер и т.н. и не знам как се свързват тия 2 кабела с главата и размера не знам.Иначе готов продукта е 7.50 кинта ама като знам 4е за 3 и по малко мога да си го напрая зако да им дааам пари нали така Very Happy Пак и касетката няма никакъв външен вид и ме дразни пак така си слагам една мноо яка по вкус Laughing Айде помогнете сигурен сам 4е все някой ше знае нещто пове4е и да пише ще сам му благодарен Very Happy
Върнете се в началото
Viper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 03, 2004 19:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Що за чудо е това приятелю дай малко повече информация
Каква ще да е тази касетка дето ще може да се запишат на нея Mp3
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 03, 2004 20:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Вътре в касетката има поставена обикновена глава за касетофон.Свързва се направо към изхода на Дискмена.Главата е така поставена че след като мушнеш касетката в касетофона , двете глави застават една срещу друга.Плътно , като ги разделя единствено прозрачна пласмасова лентичка с дебелината на лентата.не е трудно да си я направиш / имам предвид свързването/ Трудно е механичното закрепяне на главата в касетката тъй като то е "плаващо" за да може да прилепне плътно до всяка глава.Така че за 7.50 не си струва труда Smile Но всеки си прави сметка.
Успех!
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Вто Авг 03, 2004 22:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Аааа мерси за инфото Noel-e ама напрао ме отказа то наистина аз не знаех тва за плава6тата глава ама като се замисля си прав има нужда да е такава.Пак и то хубу ама си е ибати играчката и маи ше се лиша от 7.50 Mad ма ко да се прай.Както и да е мерси отново Very Happy
Върнете се в началото
Viper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 04, 2004 15:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещо не можах да схвана пак или съм прост или не давате много информация.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 04, 2004 16:16    Заглавие: Касета преходник МР3-Авторадио Отговорете с цитат

Цитат:
и така ръга6 касетката в касетофона и кабела в МП3 -то
чети внимателно-касетката е преходник ,не е за запис на МР3ки!
Върнете се в началото
Viper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 04, 2004 17:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Схванах го ама ми се наложи да го прочета повече от веднъж. Very Happy
Върнете се в началото
kostadin iantchev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Авг 04, 2004 23:22    Заглавие: Много трудно се настройва главата Отговорете с цитат

Има много по добро решение (правил съм го поне 10 пъти)
Трябва да намериш предусилвателя на главата и да го прекъснеш(
и двата канала обикновено са електролитни кондензатори 1-4,7uf)
Ако искаш да работи и касетката трябва да си извадиш 4 екранирани кабела от местата които си прекъснал и с ключе със 6 крачета да си направиш превключвател касета/мр3. Така получаваш качествен аудио вход.
Успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
peterhr
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Авг 09, 2004 15:24    Заглавие: Re: Много трудно се настройва главата Отговорете с цитат

kostadin iantchev написа:
Има много по добро решение (правил съм го поне 10 пъти)
Трябва да намериш предусилвателя на главата и да го прекъснеш(
и двата канала обикновено са електролитни кондензатори 1-4,7uf)
Ако искаш да работи и касетката трябва да си извадиш 4 екранирани кабела от местата които си прекъснал и с ключе със 6 крачета да си направиш превключвател касета/мр3. Така получаваш качествен аудио вход.
Успех

Напълно подкрепям идеята. Аз отначало се засилих да си купувам касетка, но накрая си раглобих касетофона. Само че аз прекъснах преди потенциометъра сигнала. Там при мен е аналогово. Сложих едно реле и извадих два кабела на едно от копчетата на предния панел на касетофона. Така се лиших от оригиналната функция на това копче, но сега ми върши по-добра работа.

От касетка се отказах да си правя, защото освен напасване на главите трябва да се направи и да върти безкрано колелцето за навиване на касетката. Иначе може да се включва автостопа на касетофона.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
MITASHKI
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Авг 20, 2004 8:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Юнаци.Браво.За 7.50 разбихте касетофона,релета,жици,копчета.И като си представя колко лесно се слага в колата.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети