| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Пон Авг 02, 2004 23:10 Заглавие: Касетка за КОЛА! |
|
|
Абе мом4ета на пазара масово са плузнали някви касетки с некви жички и мои6 да ги вурже6 за CD naprimer и така ръга6 касетката в касетофона и кабела в МП3 -то и си слу6а6 музиката от диска мноо яко а?Ама аз касетка си напраих и кабел от слу6алки за 1 лев и готово
ама не знам каква глава ми тряя?Тряя да е такава дето мойй да записва за да играе ролята на предава6та звука от кабела само дето не знам каква да е?В смисал казаха ми 4е имало бая видове такива глави по размер и т.н. и не знам как се свързват тия 2 кабела с главата и размера не знам.Иначе готов продукта е 7.50 кинта ама като знам 4е за 3 и по малко мога да си го напрая зако да им дааам пари нали така Пак и касетката няма никакъв външен вид и ме дразни пак така си слагам една мноо яка по вкус Айде помогнете сигурен сам 4е все някой ше знае нещто пове4е и да пише ще сам му благодарен  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 03, 2004 19:29 Заглавие: |
|
|
Що за чудо е това приятелю дай малко повече информация
Каква ще да е тази касетка дето ще може да се запишат на нея Mp3 |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 03, 2004 20:16 Заглавие: |
|
|
Вътре в касетката има поставена обикновена глава за касетофон.Свързва се направо към изхода на Дискмена.Главата е така поставена че след като мушнеш касетката в касетофона , двете глави застават една срещу друга.Плътно , като ги разделя единствено прозрачна пласмасова лентичка с дебелината на лентата.не е трудно да си я направиш / имам предвид свързването/ Трудно е механичното закрепяне на главата в касетката тъй като то е "плаващо" за да може да прилепне плътно до всяка глава.Така че за 7.50 не си струва труда Но всеки си прави сметка.
Успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Вто Авг 03, 2004 22:26 Заглавие: |
|
|
Аааа мерси за инфото Noel-e ама напрао ме отказа то наистина аз не знаех тва за плава6тата глава ама като се замисля си прав има нужда да е такава.Пак и то хубу ама си е ибати играчката и маи ше се лиша от 7.50 ма ко да се прай.Както и да е мерси отново  |
|
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 15:34 Заглавие: |
|
|
| Нещо не можах да схвана пак или съм прост или не давате много информация. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 16:16 Заглавие: Касета преходник МР3-Авторадио |
|
|
| Цитат: | | и така ръга6 касетката в касетофона и кабела в МП3 -то | чети внимателно-касетката е преходник ,не е за запис на МР3ки! |
|
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 17:51 Заглавие: |
|
|
Схванах го ама ми се наложи да го прочета повече от веднъж.  |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 04, 2004 23:22 Заглавие: Много трудно се настройва главата |
|
|
Има много по добро решение (правил съм го поне 10 пъти)
Трябва да намериш предусилвателя на главата и да го прекъснеш(
и двата канала обикновено са електролитни кондензатори 1-4,7uf)
Ако искаш да работи и касетката трябва да си извадиш 4 екранирани кабела от местата които си прекъснал и с ключе със 6 крачета да си направиш превключвател касета/мр3. Така получаваш качествен аудио вход.
Успех |
|
|
 |
peterhr Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 09, 2004 15:24 Заглавие: Re: Много трудно се настройва главата |
|
|
| kostadin iantchev написа: | Има много по добро решение (правил съм го поне 10 пъти)
Трябва да намериш предусилвателя на главата и да го прекъснеш(
и двата канала обикновено са електролитни кондензатори 1-4,7uf)
Ако искаш да работи и касетката трябва да си извадиш 4 екранирани кабела от местата които си прекъснал и с ключе със 6 крачета да си направиш превключвател касета/мр3. Така получаваш качествен аудио вход.
Успех |
Напълно подкрепям идеята. Аз отначало се засилих да си купувам касетка, но накрая си раглобих касетофона. Само че аз прекъснах преди потенциометъра сигнала. Там при мен е аналогово. Сложих едно реле и извадих два кабела на едно от копчетата на предния панел на касетофона. Така се лиших от оригиналната функция на това копче, но сега ми върши по-добра работа.
От касетка се отказах да си правя, защото освен напасване на главите трябва да се направи и да върти безкрано колелцето за навиване на касетката. Иначе може да се включва автостопа на касетофона. |
|
|
 |
MITASHKI Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 20, 2004 8:57 Заглавие: |
|
|
| Юнаци.Браво.За 7.50 разбихте касетофона,релета,жици,копчета.И като си представя колко лесно се слага в колата. |
|
|
 |
|