| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
REPAIRMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2005 13:02 Заглавие: Пулт и IR за ДУ на PANASONIC TC-21B3EE |
|
|
Добър ден на всички.
Вчера отворих този апарат и установих че инфрачервеният приемник липсва.Предполагам че е стоял на отделна платчица-до нея отива един триизводен куплунг.Клиента никога не е имал пулт-купил го е така втора употреба.Търся и аналог на пулта (тук молбата ми за помощ е към колегата RC).Състав:
1.Проц.BM5069-такъв чувам за първи път(няма лого на производителя)
599-943100 надпис на долния ред.
2.Видео и синхро TA8653
3.Памет М58655
4.Шаси TNP19702-Matsushita не видях друг надпис.
Телевизора е на преклонна възраст обаче има още хляб в него и затова се отитвам до го "ъпгрейдна".
Още два въпроса:
Какъв IR приемник да избера-смътно си спомням подобна тема че примниците за такива стари PANASONIC имаха особеност- мисля че се добавя инвертиращ транзистор ,но не можах да я намеря.
Търся инфо за паметта - ще са пробвам да насадя две една върху друга за да увелича броя на каналите макар и по този начин.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nik_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2005 13:21 Заглавие: |
|
|
Р1675у
Колко програми запомня
Приемникщще напасваш,стига да е здрав проца. _________________ Nikolay Ivanov
Skype(nikolay6905) |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2005 13:53 Заглавие: |
|
|
С повече програми няма да стане инак ако има екран са хубави телевизорчета макар и дърти вече |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2005 13:57 Заглавие: |
|
|
По-скоро P1695 (FRC6241).
Фотоприемника на тези телевизори е изпълнен с дискретни елементи, но не пречи да се постави интегриран такъв (и инвертиращ транзистор на изхода), но все пак провери какво е захранващото напрежение към плаката (която я няма).
Все пак е малко подозрително - защо липсва? |
|
|
 |
REPAIRMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2005 14:53 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички за съветите.
Към колегата nik_69 - 39 програми; и на мен липсата на приемника ме навежда на мисълта че крака на працесора може да е ударен, но пък специфичния оптоприемник също може да е причина.
Към колегата Bojilov - Имам впредвид насаждам паметите една върху друга и със бутонче и реле комутирам шините към процесора по които върви обмяната на данните.На практика каналите се удвояват макар OSD- то е едно и също.Обикновено монтирам и светодиод за индикация че е включен "клонинга".
Към колегата RC-Ще пробвам и ще докладвам,може би като е отварян за последно преди 10-ина години не са имали съответната матер.база- кой знае? Аз ще знам след като пробвам .
Благодаря още веднъж. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2005 21:35 Заглавие: Пулт и IR за Panasonic TC213BEE |
|
|
| Колега,аз също патих от този проблем.Една година не намерих фотоприемник за този модел,въпреки познати и колеги навсякъде.Аз имах точно този модел и работеше безупречно 10г.и като всички влюбени в новото ,го продадох и сгреших.Съвсем случайно намерих фотооко в моите боклуци,незнайно от къде,но съм пробвал десетки и нито едно не стана.А дистанционно дал Бог.На пазара има абсолютно китайско копие на оригиналното и е 10-12лв.Някога и аз питах във форума за око и ме посъветваха да сложа каквото имам,само,че е нужен инвертор с един транзистор за обръщане на полярността на импулсите.Опитай в търсачката с:Фотоприемник за Panasonic.Желая ти успех! |
|
|
 |
GOSHO Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2004 Мнения: 1450 Местожителство: Варна - с.Тополи
|
|
|
 |
dimitar_cher Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2005 22:26 Заглавие: |
|
|
Здравейте колеги,
Eто как стават нещата с обикновения приемник. Вземаш обикновен приемник изхода му го свързваш към базата на ВС107, емитера през един килоом на маса, колектора отива към кафявия проводник, който идва от шасито, ширмовката маса отива към масата на приемника , а активния край на екранирания проводник на плюса на приемника.
Не зная защо , но по екранирания проводник тече плюса и минуса 5 волта, а допълнителния проводник, кафяв на цвят импулсите. Правил съм го десетки пъти , работи безупречно. Успех |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 20, 2005 23:07 Заглавие: |
|
|
| На оригиналната платка са лепнали едно SMD електолитче което протича/Тогава сме ние |
|
|
 |
|