|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Chelsea_69 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 26, 2005 12:21 Заглавие: |
|
|
| Мойто скромно разбиране е ,че от тонколони звукът става за джангър,а доколкото схващам си говорите за качествен звук..,та на думата- привърженик съм на схващането,че озвучителните тела са част от цялата система за озвучаване,включваща и конкретното помещение, където се ползва системата.Инак може денонощно да се спори коя марка незнам каквоси ,па другата и т.н.Най-харно си е да се направи акустично замерване на помещението и други такива нещица,че да се твърди-е това е яко звучене!Най-тъпото и забавно е ,че понякога обективното доказаното качество не ни звучи добре,защото сме свикнали на друг звук,ама нали всъщност всичко се прави на нас да хареса ,а не на спектралния анализатор... Дано не съм ви досадил с мнението си,просто размишлявах върху думите ви.Успех на всички и приятно слушане! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Ное 26, 2005 18:18 Заглавие: |
|
|
Момчета май бъркате типовете говорители и кой се изказа че късоходов говорител с твърдо окачване свири вярно ??????
Може, но в много тесен честотен обхват.
ps:отнася се за нискочестотни говорители.
"само бас , останалото са изкривявания"  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Нед Ное 27, 2005 9:45 Заглавие: |
|
|
| raxell написа: | Момчета май бъркате типовете говорители и кой се изказа че късоходов говорител с твърдо окачване свири вярно ??????
Може, но в много тесен честотен обхват.
ps:отнася се за нискочестотни говорители.
"само бас , останалото са изкривявания"  |
А ти били ми казал, как се прави 500 ватов говорител с меко окачване ?
П.С. Има широколентови говорители от 50 Хц до 6 КХц 500 ватови пак с твърдо окачване, но интересно защо които си ги купи е доволен, или защото ги правят Петър Щърбов или Борис Анков...тези имена едва ли Ви говорят нещо... _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 27, 2005 14:19 Заглавие: |
|
|
При варианта с твърдото окачване(било то късоходово или дългоходово), единствено се увеличават механичните загуби в самото окачване. Разбира се, че говорител с твърдо окачване, няма да се представи толкова добре в ниските честоти от този с меко окачване, поради факта че няма да има добър резонанс на мембраната в тези честоти.
Аз лично не мисля, че твърдото окачване се предпочита при големите мощности заради самата мощност, а заради това че разпространението в пространството на ниските е доста по-различно, и там се имат в предвид други фактори, заради големите мощности.
И да си кажем честно, озвучаването било то, на обществени мероприятия дори ли на дискотеки, се отдалечава от Hi-Fi изискванията. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
machinow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 28, 2005 13:20 Заглавие: |
|
|
май нещо се обърка темата; айде без сблъсъци за и против едикакво си....
по-добре давайте конструктивни предложения, за да има някакъв прогрес
аз казах каквото знам например |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 29, 2005 20:50 Заглавие: Бражво колега |
|
|
| Vladi написа: | При варианта с твърдото окачване(било то късоходово или дългоходово), единствено се увеличават механичните загуби в самото окачване. Разбира се, че говорител с твърдо окачване, няма да се представи толкова добре в ниските честоти от този с меко окачване, поради факта че няма да има добър резонанс на мембраната в тези честоти.
Аз лично не мисля, че твърдото окачване се предпочита при големите мощности заради самата мощност, а заради това че разпространението в пространството на ниските е доста по-различно, и там се имат в предвид други фактори, заради големите мощности.
И да си кажем честно, озвучаването било то, на обществени мероприятия дори ли на дискотеки, се отдалечава от Hi-Fi изискванията. |
Точно тожа исках да кажа и аз.
Озвучаването на открити пространства си има други изисквания които се разминават много с "високата вярност" .
Точно поради тази причина обикновено концертните записи (правени само от микрофон)претърпяват сериозна цифрова обработка
преди да се издадат.
А за дискотеките , едно време не беше така , как ви звучи 120db абсолютно звуково ниво????- дори и много вярна звукова картина на прага на болката се възприема много изкривено.
Последното е от "бек стейдж" мерено с апаратура от аерогарата.
За сведение най шумния -ту 154- ги докарва едва 110db непосредствено до него и на максимален режим на двигателите (и трите)  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 9:55 Заглавие: ре |
|
|
raxell или каквото си там, не ми пиши на ли4на кои на кого е внук или кои на кого е дядо малко ме валнува.Професионалните фирми са достата4но умни и кадарни да знаят как да направят един говорител, за неговото предназна4ение и така нататак.Коментара "МЕНТОРСКИ" е излишен. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Дек 06, 2005 11:14 Заглавие: Re: ре |
|
|
| hapy_boy_21 написа: | | raxell или каквото си там, не ми пиши на ли4на кои на кого е внук или кои на кого е дядо малко ме валнува.Професионалните фирми са достата4но умни и кадарни да знаят как да направят един говорител, за неговото предназна4ение и така нататак.Коментара "МЕНТОРСКИ" е излишен. |
Какво да се прави ,някои хора се раждат "научени" други се учим цял живот  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 16, 2005 12:39 Заглавие: ре |
|
|
| raxell написа: |
Какво да се прави ,някои хора се раждат "научени" други се учим цял живот  |
Каква е вразката между това 4е сам се родил "нау4ен" (интересно от каде достигна до това жестоко откритие) и това 4е не ме интересува кои е дядо ти и на кого си внук?
Ако може някои да ми каже някакви параметри на говорител ЛАМАР 18 ин4а. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
куче Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 16, 2005 14:43 Заглавие: |
|
|
Ламар е уникална марка и параметрите варират недопустимо
Нещо лично |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|