Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Tонколони с ИСТИНСКИ говорители
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Chelsea_69
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 12:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Мойто скромно разбиране е ,че от тонколони звукът става за джангър,а доколкото схващам си говорите за качествен звук..,та на думата- привърженик съм на схващането,че озвучителните тела са част от цялата система за озвучаване,включваща и конкретното помещение, където се ползва системата.Инак може денонощно да се спори коя марка незнам каквоси ,па другата и т.н.Най-харно си е да се направи акустично замерване на помещението и други такива нещица,че да се твърди-е това е яко звучене!Най-тъпото и забавно е ,че понякога обективното доказаното качество не ни звучи добре,защото сме свикнали на друг звук,ама нали всъщност всичко се прави на нас да хареса ,а не на спектралния анализатор... Дано не съм ви досадил с мнението си,просто размишлявах върху думите ви.Успех на всички и приятно слушане!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
raxell
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 18:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Момчета май бъркате типовете говорители Wink и кой се изказа че късоходов говорител с твърдо окачване свири вярно ??????
Може, но в много тесен честотен обхват.
ps:отнася се за нискочестотни говорители.
"само бас , останалото са изкривявания" Very Happy Very Happy Very Happy
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Нед Ное 27, 2005 9:45    Заглавие: Отговорете с цитат

raxell написа:
Момчета май бъркате типовете говорители Wink и кой се изказа че късоходов говорител с твърдо окачване свири вярно ??????
Може, но в много тесен честотен обхват.
ps:отнася се за нискочестотни говорители.
"само бас , останалото са изкривявания" Very Happy Very Happy Very Happy

А ти били ми казал, как се прави 500 ватов говорител с меко окачване ?
П.С. Има широколентови говорители от 50 Хц до 6 КХц 500 ватови пак с твърдо окачване, но интересно защо които си ги купи е доволен, или защото ги правят Петър Щърбов или Борис Анков...тези имена едва ли Ви говорят нещо...
Vladi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Нед Ное 27, 2005 14:19    Заглавие: Отговорете с цитат

При варианта с твърдото окачване(било то късоходово или дългоходово), единствено се увеличават механичните загуби в самото окачване. Разбира се, че говорител с твърдо окачване, няма да се представи толкова добре в ниските честоти от този с меко окачване, поради факта че няма да има добър резонанс на мембраната в тези честоти.
Аз лично не мисля, че твърдото окачване се предпочита при големите мощности заради самата мощност, а заради това че разпространението в пространството на ниските е доста по-различно, и там се имат в предвид други фактори, заради големите мощности.
И да си кажем честно, озвучаването било то, на обществени мероприятия дори ли на дискотеки, се отдалечава от Hi-Fi изискванията.
machinow
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 28, 2005 13:20    Заглавие: Отговорете с цитат

май нещо се обърка темата; айде без сблъсъци за и против едикакво си....
по-добре давайте конструктивни предложения, за да има някакъв прогрес
аз казах каквото знам например
Върнете се в началото
raxell
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 29, 2005 20:50    Заглавие: Бражво колега Отговорете с цитат

Vladi написа:
При варианта с твърдото окачване(било то късоходово или дългоходово), единствено се увеличават механичните загуби в самото окачване. Разбира се, че говорител с твърдо окачване, няма да се представи толкова добре в ниските честоти от този с меко окачване, поради факта че няма да има добър резонанс на мембраната в тези честоти.
Аз лично не мисля, че твърдото окачване се предпочита при големите мощности заради самата мощност, а заради това че разпространението в пространството на ниските е доста по-различно, и там се имат в предвид други фактори, заради големите мощности.
И да си кажем честно, озвучаването било то, на обществени мероприятия дори ли на дискотеки, се отдалечава от Hi-Fi изискванията.

Точно тожа исках да кажа и аз.
Озвучаването на открити пространства си има други изисквания които се разминават много с "високата вярност" .
Точно поради тази причина обикновено концертните записи (правени само от микрофон)претърпяват сериозна цифрова обработка Shocked
преди да се издадат.
А за дискотеките , едно време не беше така , как ви звучи 120db абсолютно звуково ниво????- дори и много вярна звукова картина на прага на болката се възприема много изкривено.
Последното е от "бек стейдж" Smile мерено с апаратура от аерогарата.
За сведение най шумния -ту 154- ги докарва едва 110db непосредствено до него и на максимален режим на двигателите (и трите) Shocked Shocked Shocked
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 06, 2005 9:55    Заглавие: ре Отговорете с цитат

raxell или каквото си там, не ми пиши на ли4на кои на кого е внук или кои на кого е дядо малко ме валнува.Професионалните фирми са достата4но умни и кадарни да знаят как да направят един говорител, за неговото предназна4ение и така нататак.Коментара "МЕНТОРСКИ" е излишен.
raxell
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 06, 2005 11:14    Заглавие: Re: ре Отговорете с цитат

hapy_boy_21 написа:
raxell или каквото си там, не ми пиши на ли4на кои на кого е внук или кои на кого е дядо малко ме валнува.Професионалните фирми са достата4но умни и кадарни да знаят как да направят един говорител, за неговото предназна4ение и така нататак.Коментара "МЕНТОРСКИ" е излишен.

Какво да се прави ,някои хора се раждат "научени" други се учим цял живот Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 16, 2005 12:39    Заглавие: ре Отговорете с цитат

raxell написа:

Какво да се прави ,някои хора се раждат "научени" други се учим цял живот Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy

Каква е вразката между това 4е сам се родил "нау4ен" (интересно от каде достигна до това жестоко откритие) и това 4е не ме интересува кои е дядо ти и на кого си внук?

Ако може някои да ми каже някакви параметри на говорител ЛАМАР 18 ин4а.
куче
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 16, 2005 14:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Ламар е уникална марка и параметрите варират недопустимо Wink
Very Happy Нещо лично
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 4 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети