Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Помощ за преработка на импулсно от компютър
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Пловдив/Царево

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 19:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще имам това предвид, а ако да речем намотките не могат да се съберат на един ред и се налага да правя втори, който най-вероятно няма да се запълни нацяло, как е по-добре да постъпя: да събера малкото оставащи намотки в едната част на макарата или да се постарая да ги навия но цялата височина на макарата (като оставям място м/у тях)?
Гост

МнениеПуснато на: Съб Ное 26, 2005 21:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Проводниците са няколко в паралел, защото при високите честоти токът тече по повърхността им, а не през цялото сечение.
Върнете се в началото
ganevec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: русе

МнениеПуснато на: Нед Ное 27, 2005 0:14    Заглавие: Отговорете с цитат

и една питанка иот мен до колко вата може да захрани това нещо Question Question Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
raxell
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 28, 2005 0:13    Заглавие: отговор Отговорете с цитат

ganevec написа:
и една питанка иот мен до колко вата може да захрани това нещо Question Question Question

!!! Неправилно зададен въпрос !!! колко вата може да захрани зависи единствено от КПД -то на това което ще захранваш Very Happy Shocked Rolling Eyes Idea
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 28, 2005 10:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам и един въпрос относно филтъра на изхода. Някъде четох, че е най-добре да се направи общ филтър за двете рамена на захранването като този от комп. захранване. Пръстенът от това, което имам, е с външен диаметър 2,5 см и вътрешен 1,5 см. Някой ще може ли да ми каже как се изчислява колко навивки трябват, какъв да е диаметърът на проводника и дали двете манотки се навиват в една или противоположни посоки?
За входния филтър съм забелязал, че използват пръстени, които са в пластмасов корпус. Някой знае ли къде в Пловдив мога да намеря такива?
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Ное 30, 2005 17:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Ditronix написа:
За 100W ще ти трябват около 4А ток за всеки канал.
Mисля, че по-скоро по максимум 2-2,2 А на канал, все пак захранването е общо 70V. Smile

Резисторите трябва да са в съотношение 6:1 (една част = 5V) тоест върху горния R1 да има пад 30V а в долния (R2) паралелно на входа на ТL494 5V. To на 1ви крак трябва да се получава 5V защото схемата се стреми да го изравни с напрежението на втори крак което би трябвало да е 5V. Ако там е някакво друго, то една част е това напрежение.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mir4o
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 30, 2005 18:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Изглежда, че на 1-ви крак трябва да се получи 2,5 В, защото наистина в делителя има 2 резистора с една и съща стойност, т.е. коефициентът, на който се дели е 2.
Днес буквално си "изпросих" 4 м. проводник 0,52 мм, защотосе оказа, че продават само някакви големи топчета по 3-4 кг. Дано да се получи нещо, ако има развитие по въпроса, ще пиша Smile
Благодаря на всички, които ми помогнаха! Very Happy
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети