|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
mir4o Активен потребител

Регистриран на: 16 Авг 2005 Мнения: 64 Местожителство: Пловдив/Царево
|
Пуснато на: Съб Ное 26, 2005 19:51 Заглавие: |
|
|
Ще имам това предвид, а ако да речем намотките не могат да се съберат на един ред и се налага да правя втори, който най-вероятно няма да се запълни нацяло, как е по-добре да постъпя: да събера малкото оставащи намотки в едната част на макарата или да се постарая да ги навия но цялата височина на макарата (като оставям място м/у тях)? _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Ное 26, 2005 21:12 Заглавие: |
|
|
| Проводниците са няколко в паралел, защото при високите честоти токът тече по повърхността им, а не през цялото сечение. |
|
|
 |
ganevec Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Ное 27, 2005 0:14 Заглавие: |
|
|
и една питанка иот мен до колко вата може да захрани това нещо  |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 28, 2005 0:13 Заглавие: отговор |
|
|
| ganevec написа: | и една питанка иот мен до колко вата може да захрани това нещо  |
!!! Неправилно зададен въпрос !!! колко вата може да захрани зависи единствено от КПД -то на това което ще захранваш  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 28, 2005 10:00 Заглавие: |
|
|
Имам и един въпрос относно филтъра на изхода. Някъде четох, че е най-добре да се направи общ филтър за двете рамена на захранването като този от комп. захранване. Пръстенът от това, което имам, е с външен диаметър 2,5 см и вътрешен 1,5 см. Някой ще може ли да ми каже как се изчислява колко навивки трябват, какъв да е диаметърът на проводника и дали двете манотки се навиват в една или противоположни посоки?
За входния филтър съм забелязал, че използват пръстени, които са в пластмасов корпус. Някой знае ли къде в Пловдив мога да намеря такива? _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Ное 30, 2005 17:05 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | За 100W ще ти трябват около 4А ток за всеки канал. | Mисля, че по-скоро по максимум 2-2,2 А на канал, все пак захранването е общо 70V.
Резисторите трябва да са в съотношение 6:1 (една част = 5V) тоест върху горния R1 да има пад 30V а в долния (R2) паралелно на входа на ТL494 5V. To на 1ви крак трябва да се получава 5V защото схемата се стреми да го изравни с напрежението на втори крак което би трябвало да е 5V. Ако там е някакво друго, то една част е това напрежение. |
|
|
 |
mir4o Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Ное 30, 2005 18:12 Заглавие: |
|
|
Изглежда, че на 1-ви крак трябва да се получи 2,5 В, защото наистина в делителя има 2 резистора с една и съща стойност, т.е. коефициентът, на който се дели е 2.
Днес буквално си "изпросих" 4 м. проводник 0,52 мм, защотосе оказа, че продават само някакви големи топчета по 3-4 кг. Дано да се получи нещо, ако има развитие по въпроса, ще пиша
Благодаря на всички, които ми помогнаха!  _________________ По добре мълчи и нека те мислят за тъп от колкото да проговориш и да разсееш съмненията... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|