Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

AV-вход за TV
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
hery
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Дек 11, 2005 17:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря.Нямам повече въпроси.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
koko___
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 11, 2005 17:40    Заглавие: Отговорете с цитат

hery написа:
Ако по този начин се оправи заземяването - добре, но за мен остава въпросът в коя част на схемата се прави изводът.Имам в пред вид принципно,като блокова схема.За подробности ще се поинтересувам по други схеми аналогични на моя ТВ.За уточнение ще спомена че не ми трябва звук.Входът ще бъде за сигнал от черно/бяла охранителна камера.А Krassy спомена за грец.Той задължителен ли е и къде се слага.

Видях че темата е завършена но реших да разясня в коя част се взема AV то. AV режим означава че всички блокове които обработват модулирани сигнали се изключват и входния сигнал се подава след детектора на TV-то(все едно монитор). Но ако наистина нямаш галванично разделяняе по добре не пробвай.
hery
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 11, 2005 18:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Много Ви благодаря КОКО.Точно това ме интересуваше.Три пъти зададох този въпрос но като че ли имаше наложена цензура.Отново много Ви благодаря.Чао.
Върнете се в началото
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Нед Дек 11, 2005 18:15    Заглавие: Отговорете с цитат

hery написа:
Много Ви благодаря КОКО.Точно това ме интересуваше.Три пъти зададох този въпрос но като че ли имаше наложена цензура.Отново много Ви благодаря.Чао.

Няма цензура но щом това не ти е ясно просто няма как да ти е ясно как да се направи и преработката.Освен да изведеш вход трябва и да блокираш предходните стъпала а тук говорим вече за неща които са свързани с изработване на схемичка с допълнителни елементи.Ето това смятам че ще ти е трудно.Не може ако не си наясно поне с принципите и блоковата схема на даден телевизор да правиш преработки по него.Просто това са основни принципи.Нищо лично Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
hery
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 11, 2005 18:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Така е.И с Вас съм съгласен.Но това можеше да се обясни по този начин още в началото вместо само "не се захващай".Благодаря Ви.
Върнете се в началото
zapad
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 11, 2005 19:26    Заглавие: Отговорете с цитат

като си толкова упорит-прекъсваш видео сигнала и подаваш външен видексигнал.Успех
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Нед Дек 11, 2005 23:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря и на Zapad.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Дек 12, 2005 10:58    Заглавие: Отговорете с цитат

hery написа:
Не си коректен!!!Три пъти те питахме кой е състава на телевизора за да му намерим схема и да ти кажем откачи това С, извади онзи транзистор вдигни това краче на чип.Ти не си направи труда да видиш кой е телевизора.За галваничното разделяне чакаме че ако не е разделен можеш да го помелеш телевизора,камерите и да си извадиш очите дори....Коце,"Търновото" е с един диод в мрежовия изправител а "Деуто" едва ли....Освен това когато един телевизор няма фабрични AV- входове 90% от случаите не е разделен галванично...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Страница 4 от 4

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети