Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Sang 14C2M15-TXY не настройва стандарта на звука !!

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Танков
Гост

МнениеПуснато на: Вто Дек 13, 2005 8:39    Заглавие: TV Sang 14C2M15-TXY не настройва стандарта на звука !! Отговорете с цитат

Телевизора е 14 инча TV Sang 14C2M15-TXY /шаси и процесор не знам/ след един токов удар не може да превключва стандарта на звука от менюто - не реагира на бутона от дистанционното да се избере друг стандарт. По този начин БНТ и BTV са на BG и има брум без звук. Другите функции от менюто работят с тези бутони например Store. Та има ли някакво сервизно меню да се управи или резетва до заводски настройки или ще трябва да посети сервиз ?
Благодаря предварително
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 13, 2005 8:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Има, но по-добре се обърни към сервиз. По-бързо ще стане.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Дек 13, 2005 8:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Без да се знае шасито или надписите по платката е малкотруднода Ви се отговори по-точно.В повечето модели на SANG е възможно да се превключи стандарта в сервиз,но в някои се влиза само със сервизен пулт.Ако не сте се занимавали с такава техника е по-добре да го занесете на сервиз,ако не дайте по-подробни данни за телевизора но отговорността ако се обърка нещо в сервиза е Ваша.
Танков
Гост

МнениеПуснато на: Вто Дек 13, 2005 8:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако не е държавна тайна кажи как, ако не пътят към сервиза ми е ясен, все пак чаткам от електроника /компютърна/ та да не бъзикам където не трябва.
Върнете се в началото
nik_69
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 13, 2005 8:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Санга е Веко-сервизно дистанционно или...,занесете го на сервиз Exclamation
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 13, 2005 9:45    Заглавие: Отговорете с цитат

Танков написа:
Ако не е държавна тайна кажи как...

Шаситата са поне две и са различни. Начините също.
Също така са обсъждани нееднократно тук въпросните начини.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Танков
Гост

МнениеПуснато на: Вто Дек 13, 2005 10:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Приключвам темата и го нося на сервиз, надявам се да подлежи на сервизна настройка и да се възстанови функцията за превключване на звуковите стандарти. Благодаря за съветите.
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Дек 13, 2005 20:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако пък и беше написал от кой град си то някой от колегите във форума би ти предложил услугата си.
Пиша тава защото трябва да се има в предвид че от сервиз до сервиз има голяма разлика.И аз съм сервиз но не всичко знам и мога така че се налага и да връщам не ремонтирани телевизори и тогава клиента с право може да каже : носих го на сервиз но пак нищо не направиха.
Може да се наложи презапис на памет и не всички колеги разполагат с необходимата апаратура компютър програматор ....... Sad
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Вто Дек 13, 2005 20:55    Заглавие: Отговорете с цитат

коцев написа:
Ако пък и беше написал от кой град си то някой от колегите във форума би ти предложил услугата си.
Пиша тава защото трябва да се има в предвид че от сервиз до сервиз има голяма разлика.И аз съм сервиз но не всичко знам и мога така че се налага и да връщам не ремонтирани телевизори и тогава клиента с право може да каже : носих го на сервиз но пак нищо не направиха.
Може да се наложи презапис на памет и не всички колеги разполагат с необходимата апаратура компютър програматор ....... Sad

Най-добре е да го занесе в сервиза, който му е поддържал гаранцията. Там със сигурност ще имат всичко необходимо, включително и нужния опит за да му поправят телевизора.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 13, 2005 21:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Танков написа:
Приключвам темата и го нося на сервиз....

Мисля, че след това по-нататъшните кометарии са излишни.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети