Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Странно поведение - авто аларма SUN-I

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
aчо
Гост

МнениеПуснато на: Нед Дек 18, 2005 11:57    Заглавие: Странно поведение - авто аларма SUN-I Отговорете с цитат

Значи монтирах си въпросната аларма в колицата и си проработи уж нормално, обаче има нещо което не се връзва с нормалното и поведение.
Значи при включена охрана, вратите и капаците си реагират нормално т.е. сирената писва.
При изключена охрана независимо дали врата или капак ще отворя се включват мигачите за 20-30 сек. Shocked Ако в това положение(отворена врата - примерно + мигащи мигачи), натисна отключване на дистанционното, мигачите премигват още 3 пъти и спират.

Това поведение на включване на мигачите ми се вижда доста странно.

Мисля, че не би трябвало да е така. Съвети как я оправя???
Върнете се в началото
kostadin iantchev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Дек 18, 2005 13:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е китайски сън. Точно така трябва да мигат мигачите при отваряне на врата или капак. Няма начин да се изключи тази функция. Ако разбираш от електроника и ти се занимава може да се преработи да не мига така.
ачо
Гост

МнениеПуснато на: Нед Дек 18, 2005 13:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за бързия отговор Smile

Бях се притеснил, че нещо не е редовна, а и до сега не съм попадал на аларма, която да има подобна функция.

От електроника не разбирам, но ще намеря кой да ми го направи, че малко ме дразни това мигане. Може би ще му свикна, но ще трябва време.

Ако напишеш как става преработката, ще съм двойно благодарен.

И все пак, не ми харесва как са го измислили, ноооо това си е лично мое мнение.
Върнете се в началото
Sharo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Дек 18, 2005 15:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Правено е да се връзва към габаритите - да прилича малко на гъзарските аудита....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Дек 18, 2005 19:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Тя тази щом е китайска,си е НЕРЕДОВНА! Idea Моли се по-дълго време да работи,а колкото до мигачите дето мигат при отворена врата,тази функция я има и в други системи и би трябвало да привлича вниманието на собственика,ако забрави вратата отворена.Изобщо глупости,но някои много държат на такива простотии Laughing

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ачо
Гост

МнениеПуснато на: Нед Дек 18, 2005 22:12    Заглавие: Отговорете с цитат

ОК, мерси на всички Very Happy
Май ще се откажа от доработки.
Да чукна на дърво, за сега работи Rolling Eyes - дано е за дълго Shocked
Върнете се в началото
nbr
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пон Дек 19, 2005 0:06    Заглавие: Отговорете с цитат

при мен алармата включва аварийките, когато отвориш врата/капак, но само когато колата е на контакт.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
aчо
Гост

МнениеПуснато на: Пон Дек 19, 2005 21:17    Заглавие: Отговорете с цитат

nbr написа:
при мен алармата включва аварийките, когато отвориш врата/капак, но само когато колата е на контакт.

Ами свързах другия + към on на контактния ключ и това ме навежда на мисълта, че трябва да го преместя щото може нещо да не е така както е по схемите, понеже колата дойде с поставен имобилайзер. Май ще взема ток от другаде.
Благодаря. Very Happy
Върнете се в началото
Янев
Гост

МнениеПуснато на: Сря Дек 28, 2005 10:40    Заглавие: отговор от дърт алармаджия Отговорете с цитат

Отвори кутията на централката.Вътре ще видиш най вероятно три жълти релета, от които две са едно до друго (за центр. заключване).Третото реле е раздалечено от първите две и е точно това което търсиш - за управление на мигачите.Ако се загледаш -ще видиш,че има 5 крака, от които три са един до друг.От тези трите -крайните са на работната намотка, а един от тях отива направо към плюса на захранването. Прережи дирята на платката, която е към плюса и с едно мостче свържи въпросното перо на релето към извода на алармата, който отива към плафоните на колата (door sw-)-най-вероятно това трябва да е бял кабел(за конкретната аларма). При това положение при отваряне на врата (при изключена аларма) системката отново ще клати въпросното реле, но тъй-като при отворена врата -бобинката му няма да е захранена с +12в.(през бутоните на вратите -извода е даден на маса -мигачите ти няма да мигат, а при затворени врати -релето ще се захранва през плафона, ако му е здрава крушката или не е изключен - ще си изпълнява предназначението.
Върнете се в началото
aчо
Гост

МнениеПуснато на: Сря Яну 04, 2006 18:35    Заглавие: Отговорете с цитат

ЧНГ Very Happy

Мерси, като остане време да го пробвам, ще напиша и резултата.

Благодаря Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети