|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
aчо Гост
|
Пуснато на: Нед Дек 18, 2005 11:57 Заглавие: Странно поведение - авто аларма SUN-I |
|
|
Значи монтирах си въпросната аларма в колицата и си проработи уж нормално, обаче има нещо което не се връзва с нормалното и поведение.
Значи при включена охрана, вратите и капаците си реагират нормално т.е. сирената писва.
При изключена охрана независимо дали врата или капак ще отворя се включват мигачите за 20-30 сек. Ако в това положение(отворена врата - примерно + мигащи мигачи), натисна отключване на дистанционното, мигачите премигват още 3 пъти и спират.
Това поведение на включване на мигачите ми се вижда доста странно.
Мисля, че не би трябвало да е така. Съвети как я оправя??? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 18, 2005 13:02 Заглавие: |
|
|
Това е китайски сън. Точно така трябва да мигат мигачите при отваряне на врата или капак. Няма начин да се изключи тази функция. Ако разбираш от електроника и ти се занимава може да се преработи да не мига така. _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
|
 |
ачо Гост
|
Пуснато на: Нед Дек 18, 2005 13:28 Заглавие: |
|
|
Благодаря за бързия отговор
Бях се притеснил, че нещо не е редовна, а и до сега не съм попадал на аларма, която да има подобна функция.
От електроника не разбирам, но ще намеря кой да ми го направи, че малко ме дразни това мигане. Може би ще му свикна, но ще трябва време.
Ако напишеш как става преработката, ще съм двойно благодарен.
И все пак, не ми харесва как са го измислили, ноооо това си е лично мое мнение. |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 18, 2005 15:43 Заглавие: |
|
|
| Правено е да се връзва към габаритите - да прилича малко на гъзарските аудита.... |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 18, 2005 19:46 Заглавие: |
|
|
Тя тази щом е китайска,си е НЕРЕДОВНА! Моли се по-дълго време да работи,а колкото до мигачите дето мигат при отворена врата,тази функция я има и в други системи и би трябвало да привлича вниманието на собственика,ако забрави вратата отворена.Изобщо глупости,но някои много държат на такива простотии  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
ачо Гост
|
Пуснато на: Нед Дек 18, 2005 22:12 Заглавие: |
|
|
ОК, мерси на всички
Май ще се откажа от доработки.
Да чукна на дърво, за сега работи - дано е за дълго  |
|
|
 |
nbr Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 19, 2005 0:06 Заглавие: |
|
|
| при мен алармата включва аварийките, когато отвориш врата/капак, но само когато колата е на контакт. |
|
|
 |
aчо Гост
|
Пуснато на: Пон Дек 19, 2005 21:17 Заглавие: |
|
|
| nbr написа: | | при мен алармата включва аварийките, когато отвориш врата/капак, но само когато колата е на контакт. |
Ами свързах другия + към on на контактния ключ и това ме навежда на мисълта, че трябва да го преместя щото може нещо да не е така както е по схемите, понеже колата дойде с поставен имобилайзер. Май ще взема ток от другаде.
Благодаря.  |
|
|
 |
Янев Гост
|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 10:40 Заглавие: отговор от дърт алармаджия |
|
|
| Отвори кутията на централката.Вътре ще видиш най вероятно три жълти релета, от които две са едно до друго (за центр. заключване).Третото реле е раздалечено от първите две и е точно това което търсиш - за управление на мигачите.Ако се загледаш -ще видиш,че има 5 крака, от които три са един до друг.От тези трите -крайните са на работната намотка, а един от тях отива направо към плюса на захранването. Прережи дирята на платката, която е към плюса и с едно мостче свържи въпросното перо на релето към извода на алармата, който отива към плафоните на колата (door sw-)-най-вероятно това трябва да е бял кабел(за конкретната аларма). При това положение при отваряне на врата (при изключена аларма) системката отново ще клати въпросното реле, но тъй-като при отворена врата -бобинката му няма да е захранена с +12в.(през бутоните на вратите -извода е даден на маса -мигачите ти няма да мигат, а при затворени врати -релето ще се захранва през плафона, ако му е здрава крушката или не е изключен - ще си изпълнява предназначението. |
|
|
 |
aчо Гост
|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 18:35 Заглавие: |
|
|
ЧНГ
Мерси, като остане време да го пробвам, ще напиша и резултата.
Благодаря  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|