|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 13:24 Заглавие: Overclock |
|
|
Имам следния проблем,малко съм начинаещ в тази област и затова се обръщам за съвек към вас.Имам Duron na 1.4GHz,V=1,632,от BIOS-са ми позволява да вдигам FSB до 200MHz,но когато го "накарам" да работи над 1750MHZ,ни изклучва и нищто не става,но при 1700MHz ми работи "прилично".Гледах характеристики на подобни процесори и там беше показано ,че има възможност.Дъното е на GIGABYTE
GA-7VKMP-P,като множителя на процесера е "10.5",RAM-та е
TWIMOST PC3200 (2.5,3,3,6) DDR400MHz 256MB,видео картата е ATI RADEON 9250 128MB,128MHz,чип сета е KM266+VT8235.Захранването не се сещам за марката но е 300W,мисля че е "CODE....",нещто от този сорт.Имали нещто което да пречи да се понапече ощте малко процесора,като в характеристиката ми пише че "може" до 2100MHz,и дъното подържа до такава честото.
Искам да ппитам и как може да промени отношението FSB:SDRAM,на мен е 1:1.
Благодара предварително.  _________________ Всичко е в тока  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 19:38 Заглавие: |
|
|
По-добре не надувай шината, че ще имаш всякакви проблеми. Аз и твърд диск съм си изгарял така. Или трябва да можеш да вдигаш шината на процесора отделно от всичко останало (което не става с твоето дъно) или да отключиш множителя. За тези процесори май можеше да се отключи, нещо се драскаше с молив по тях или какво беше не помня. Потърси по темата информация. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
californieca Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 14:38 Заглавие: |
|
|
| cvetomirconev написа: | | По-добре не надувай шината, че ще имаш всякакви проблеми. Аз и твърд диск съм си изгарял така. Или трябва да можеш да вдигаш шината на процесора отделно от всичко останало (което не става с твоето дъно) или да отключиш множителя. За тези процесори май можеше да се отключи, нещо се драскаше с молив по тях или какво беше не помня. Потърси по темата информация. |
Благодара ти все пак ,приятно посрещтане на празниците  _________________ Всичко е в тока  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|