Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Overclock

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
californieca
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2005 13:24    Заглавие: Overclock Отговорете с цитат

Имам следния проблем,малко съм начинаещ в тази област и затова се обръщам за съвек към вас.Имам Duron na 1.4GHz,V=1,632,от BIOS-са ми позволява да вдигам FSB до 200MHz,но когато го "накарам" да работи над 1750MHZ,ни изклучва и нищто не става,но при 1700MHz ми работи "прилично".Гледах характеристики на подобни процесори и там беше показано ,че има възможност.Дъното е на GIGABYTE
GA-7VKMP-P,като множителя на процесера е "10.5",RAM-та е
TWIMOST PC3200 (2.5,3,3,6) DDR400MHz 256MB,видео картата е ATI RADEON 9250 128MB,128MHz,чип сета е KM266+VT8235.Захранването не се сещам за марката но е 300W,мисля че е "CODE....",нещто от този сорт.Имали нещто което да пречи да се понапече ощте малко процесора,като в характеристиката ми пише че "може" до 2100MHz,и дъното подържа до такава честото.
Искам да ппитам и как може да промени отношението FSB:SDRAM,на мен е 1:1.
Благодара предварително. Wink
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2005 19:38    Заглавие: Отговорете с цитат

По-добре не надувай шината, че ще имаш всякакви проблеми. Аз и твърд диск съм си изгарял така. Или трябва да можеш да вдигаш шината на процесора отделно от всичко останало (което не става с твоето дъно) или да отключиш множителя. За тези процесори май можеше да се отключи, нещо се драскаше с молив по тях или какво беше не помня. Потърси по темата информация.

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
californieca
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 30, 2005 14:38    Заглавие: Отговорете с цитат

cvetomirconev написа:
По-добре не надувай шината, че ще имаш всякакви проблеми. Аз и твърд диск съм си изгарял така. Или трябва да можеш да вдигаш шината на процесора отделно от всичко останало (което не става с твоето дъно) или да отключиш множителя. За тези процесори май можеше да се отключи, нещо се драскаше с молив по тях или какво беше не помня. Потърси по темата информация.

Благодара ти все пак Wink ,приятно посрещтане на празниците Wink Cool
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети