Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Стойка за сателитна чиния
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
RaYaN
Гост

МнениеПуснато на: Пет Дек 30, 2005 20:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз се надявам сам да си я настроя. Не ми се чака до 6-ти.Казаха ми да я настроя на 30 градуса на югоизток. Shocked .Интересно ми е как ще я направя тази магия Wink Very Happy
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 30, 2005 20:20    Заглавие: Отговорете с цитат

И на мен Smile

Нищо лично, но при въпросите които задаваш - искренно ти желая да успееш.
(Явно поне ще опиташ).
Успех.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пет Дек 30, 2005 20:40    Заглавие: сателит Отговорете с цитат

HELLAS SAT 2 / 39.0 E Idea
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Дек 30, 2005 23:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Извинявам се за намесата си ,но смятам че хабер си нямаш от монтаж на антени. На тези малки антени на Булсатком няма никаква т.н. от тебе стойка /всъщност се нарича полярно окачване и се ползва само за въртящи антени с мотор,не и за фиксирани/ Тъй като тази която си купил е предвидена за фиксирано положение сигурно имат скоба за закрепване към тръба ,която трябва сам да си монтираш. Въртенето си го правиш около тръбата ,а елевацията трябва да има втори болт за регулиране.След настройка се стяга и не се пипа. Още повече ,че обикновено тези малки антени на Булсатком са офсетови и за тях полярното окачване се различава от това за параболи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Пет Дек 30, 2005 23:38    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
Извинявам се за намесата си ,но смятам че хабер си нямаш от монтаж на антени. На тези малки антени на Булсатком няма никаква т.н. от тебе стойка /всъщност се нарича полярно окачване и се ползва само за въртящи антени с мотор,не и за фиксирани/ Тъй като тази която си купил е предвидена за фиксирано положение сигурно имат скоба за закрепване към тръба ,която трябва сам да си монтираш. Въртенето си го правиш около тръбата ,а елевацията трябва да има втори болт за регулиране.След настройка се стяга и не се пипа. Още повече ,че обикновено тези малки антени на Булсатком са офсетови и за тях полярното окачване се различава от това за параболи.

Абсолютно си прав. Сега разгледах крепежните елементи и разбрах за какво става въпрос.Искрено ти благодаря за помоща. Сега пък друг проблем ми изкочи. Антената трябва да е насочена на изток.Нямам тераса с източно изложение, а прозорец пред който има висока зграда.Това ще попречили на сигнала. Rolling Eyes
Върнете се в началото
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 30, 2005 23:57    Заглавие: 112 Отговорете с цитат

на колко метра е високата Idea от София ли си

Последната промяна е направена от G_ANEV на Съб Дек 31, 2005 0:00; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
danco
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бяла Слатина

МнениеПуснато на: Пет Дек 30, 2005 23:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Югоизток
Върнете се в началото
RaYaN
Гост

МнениеПуснато на: Съб Дек 31, 2005 0:34    Заглавие: Отговорете с цитат

От Пловдив съм.На около 20 метра е блока.Имам съсед който е към ITV, но неговата чиния гледа съвсем на другаде. На Югозапад, а до колкото знам ITV използват EUTELSAT - W2 и HOTBIRD, като чинията трябва да им е насочена на изток 16 и 13 градуса. Какво означават точно тези градуси.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Дек 31, 2005 8:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Тези градуси значат това което са ,спрямо Гринуич.Тъй като София и Пловдив са на около 22 23 градуса на изток от този меридиан ,точния юг на антената се пада някъде там. За 39 градуса изток трябва да се завърти още 16 градуса наляво спрямо твоя юг измерен с компас или по карта ,защото компаса винаги се влияе от големи метални предмети ,като блока и др. Голямата ти антена не се ли върти? Пробвай с нея да хванеш спътника.Лъчите от него идват отгоре ,под ъгъл около 40 градуса ,прецени дали ще минат над отсрещната сграда или не.
Върнете се в началото
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 02, 2006 14:35    Заглавие: sat Отговорете с цитат

няма да имаш проблеми със антената Exclamation отвори книжката там пише за кой спътник си Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети