Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

предавател на 433MHz
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Вто Яну 03, 2006 17:57    Заглавие: предавател на 433MHz Отговорете с цитат

искам да си направя такова предавателче(мощност около 5 W)обаче не мога да си намеря схема с подходящи елементи т.е. да няма модули а да се състои от 1-2 интергрални схеми и дискретни към тях като монтажът ще бъде SMD и трябва да се побере с кбритена кутиика.ще го използвам за безжично предаване на данни.ако някой ми помогне със схема ще му бъда много благодарен
toltec
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Яну 04, 2006 4:05    Заглавие: Отговорете с цитат

5 W ,1-2 интегрални схеми ,smd , кибритена кутия. Ако кажеш че и батерята трябва да е вътре и да работи 24 часа - питай 007 . А в страни от шегата - за краен усилвател ти препоръчвам стъпало от стар мобифон -
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Яну 04, 2006 4:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Абе IGBT защо не си измислиш нещо по-лесноусъществимо да направиш, вместо да се занимаваш със СВЧ техника. Ако толкова ти трябва да предаваш данни
http://cxem.net/rmodem/rmodem.php
Върнете се в началото
Sharo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 04, 2006 5:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Ъъъм, за 5Вт не трябва ли поне клас В (радиолюбителски де)? Ти с 1/2Вт на 400МХц ще пратиш на 2-3км пряка видимост. А и какво ще приема данните? Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
electronics
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас /Варна

МнениеПуснато на: Сря Яну 04, 2006 10:43    Заглавие: Re: предавател на 433MHz Отговорете с цитат

IGBT написа:
искам да си направя такова предавателче(мощност около 5 W)обаче не мога да си намеря схема с подходящи елементи т.е. да няма модули а да се състои от 1-2 интергрални схеми и дискретни към тях като монтажът ще бъде SMD и трябва да се побере с кбритена кутиика.ще го използвам за безжично предаване на данни.ако някой ми помогне със схема ще му бъда много благодарен

Сигурен ли си че честотта е свободна и дали е позволено да предаваш на нея, защото от КРС могат да те засекат! Особено при 5вата.
И според мен варианта с ИС да го забравиш.

http://drmelectronics.hit.bg/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Shtur
Гост

МнениеПуснато на: Сря Яну 04, 2006 12:57    Заглавие: Re: предавател на 433MHz Отговорете с цитат

electronics написа:
IGBT написа:

Сигурен ли си че честотта е свободна и дали е позволено да предаваш на нея, защото от КРС могат да те засекат! Особено при 5вата.
И според мен варианта с ИС да го забравиш.

Тя е свободна ама за мощности до 50мвт , там са и 90% от дистанционни на алармите на коли и за сгради .
Познаи какво прецакване ще им стане , ще има да вият тези коли Twisted Evil
В комет има готови модули за тази честота усилваш го няколко пъти и ето ти 5 Вата Twisted Evil
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Яну 04, 2006 17:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето това не е сложно ама не е за 433 MHz http://cxem.net/comp/comp8.php но може да свърши работа, като се има предвид че не е важна толкова мощността колкото допрата излъчваща антена и чувствителността на приемника.
Върнете се в началото
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Съб Яну 07, 2006 23:32    Заглавие: Re: предавател на 433MHz Отговорете с цитат

IGBT написа:

ако ти се занимава вземи крайното стъпшало на някой стар Мобифон имах един който е с чип на мицубиши в пдф-а я даваха 2-3вата мисля ..
IGBT
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Нед Яну 08, 2006 13:23    Заглавие: Отговорете с цитат

искам да го направя с малко елементи за да намаля индукцията в пътеките и проводниците!чип от телефон не ме устрийва защото нямам духалка за започване(нали е в корпус на които краката са отдолу)!устройва ме само схема с мах.20-25 елемента
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Нед Яну 08, 2006 19:16    Заглавие: Отговорете с цитат

IGBT написа:
искам да го направя с малко елементи за да намаля индукцията в пътеките и проводниците!чип от телефон не ме устрийва защото нямам духалка за започване(нали е в корпус на които краката са отдолу)!устройва ме само схема с мах.20-25 елемента

чипа има само 5 или 6 кра4ета мисля осфен това е прав и се разпоява с обикновен поялник , но една особеност която се сетих мисля че имаха определена честотна лента, работеха на около 460мхц, пдф-а мисля че го имам вкъщи от преди 2-3 години ще го проверя, а за предаване на данни гледах модулчета в http://electroninvest.com/shop/search.php?group=AUREL&ot=0 не са мощтни но стават за много неща
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети