| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Яну 03, 2006 17:57 Заглавие: предавател на 433MHz |
|
|
искам да си направя такова предавателче(мощност около 5 W)обаче не мога да си намеря схема с подходящи елементи т.е. да няма модули а да се състои от 1-2 интергрални схеми и дискретни към тях като монтажът ще бъде SMD и трябва да се побере с кбритена кутиика.ще го използвам за безжично предаване на данни.ако някой ми помогне със схема ще му бъда много благодарен _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 4:05 Заглавие: |
|
|
| 5 W ,1-2 интегрални схеми ,smd , кибритена кутия. Ако кажеш че и батерята трябва да е вътре и да работи 24 часа - питай 007 . А в страни от шегата - за краен усилвател ти препоръчвам стъпало от стар мобифон - |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 4:55 Заглавие: |
|
|
Абе IGBT защо не си измислиш нещо по-лесноусъществимо да направиш, вместо да се занимаваш със СВЧ техника. Ако толкова ти трябва да предаваш данни
http://cxem.net/rmodem/rmodem.php |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 5:03 Заглавие: |
|
|
Ъъъм, за 5Вт не трябва ли поне клас В (радиолюбителски де)? Ти с 1/2Вт на 400МХц ще пратиш на 2-3км пряка видимост. А и какво ще приема данните?  |
|
|
 |
electronics Опитен потребител

Регистриран на: 15 Апр 2005 Мнения: 238 Местожителство: Бургас /Варна
|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 10:43 Заглавие: Re: предавател на 433MHz |
|
|
| IGBT написа: | | искам да си направя такова предавателче(мощност около 5 W)обаче не мога да си намеря схема с подходящи елементи т.е. да няма модули а да се състои от 1-2 интергрални схеми и дискретни към тях като монтажът ще бъде SMD и трябва да се побере с кбритена кутиика.ще го използвам за безжично предаване на данни.ако някой ми помогне със схема ще му бъда много благодарен |
Сигурен ли си че честотта е свободна и дали е позволено да предаваш на нея, защото от КРС могат да те засекат! Особено при 5вата.
И според мен варианта с ИС да го забравиш. _________________ Господ прощава, токът - не!
http://drmelectronics.hit.bg/ |
|
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 12:57 Заглавие: Re: предавател на 433MHz |
|
|
| electronics написа: | | IGBT написа: | | искам да си направя такова предавателче(мощност около 5 W)обаче не мога да си намеря схема с подходящи елементи т.е. да няма модули а да се състои от 1-2 интергрални схеми и дискретни към тях като монтажът ще бъде SMD и трябва да се побере с кбритена кутиика.ще го използвам за безжично предаване на данни.ако някой ми помогне със схема ще му бъда много благодарен |
Сигурен ли си че честотта е свободна и дали е позволено да предаваш на нея, защото от КРС могат да те засекат! Особено при 5вата.
И според мен варианта с ИС да го забравиш. |
Тя е свободна ама за мощности до 50мвт , там са и 90% от дистанционни на алармите на коли и за сгради .
Познаи какво прецакване ще им стане , ще има да вият тези коли
В комет има готови модули за тази честота усилваш го няколко пъти и ето ти 5 Вата  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Яну 04, 2006 17:28 Заглавие: |
|
|
| Ето това не е сложно ама не е за 433 MHz http://cxem.net/comp/comp8.php но може да свърши работа, като се има предвид че не е важна толкова мощността колкото допрата излъчваща антена и чувствителността на приемника. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 23:32 Заглавие: Re: предавател на 433MHz |
|
|
| IGBT написа: | | искам да си направя такова предавателче(мощност около 5 W)обаче не мога да си намеря схема с подходящи елементи т.е. да няма модули а да се състои от 1-2 интергрални схеми и дискретни към тях като монтажът ще бъде SMD и трябва да се побере с кбритена кутиика.ще го използвам за безжично предаване на данни.ако някой ми помогне със схема ще му бъда много благодарен |
ако ти се занимава вземи крайното стъпшало на някой стар Мобифон имах един който е с чип на мицубиши в пдф-а я даваха 2-3вата мисля .. _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2006 13:23 Заглавие: |
|
|
искам да го направя с малко елементи за да намаля индукцията в пътеките и проводниците!чип от телефон не ме устрийва защото нямам духалка за започване(нали е в корпус на които краката са отдолу)!устройва ме само схема с мах.20-25 елемента _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 08, 2006 19:16 Заглавие: |
|
|
| IGBT написа: | | искам да го направя с малко елементи за да намаля индукцията в пътеките и проводниците!чип от телефон не ме устрийва защото нямам духалка за започване(нали е в корпус на които краката са отдолу)!устройва ме само схема с мах.20-25 елемента |
чипа има само 5 или 6 кра4ета мисля осфен това е прав и се разпоява с обикновен поялник , но една особеност която се сетих мисля че имаха определена честотна лента, работеха на около 460мхц, пдф-а мисля че го имам вкъщи от преди 2-3 години ще го проверя, а за предаване на данни гледах модулчета в http://electroninvest.com/shop/search.php?group=AUREL&ot=0 не са мощтни но стават за много неща _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
|