Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

руски кинескопи
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
tedo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Дек 31, 2005 19:34    Заглавие: руски кинескопи Отговорете с цитат

Здравейте.Много се радвам че открих този форум,страхотен е.По принцип не съм специализиран техник,все още съм млад,но съм се занимавал доста с ремонти на руски телевизори,и горе долу съм запознат с принципа им на действие.Едно нещо ми прави огромно впечатление и съм много лубопитен да узная защо.Моля кажете ми защо руските кинескопи са толкова скапани,в буквалния смисъл.Едни изсветляват,други избледняват,трети позеленяват...защо???1985год.си купихме Велико Търново'85 с кинескоп Toshiba,и до ден днешен не е мръднал-идеален контраст,идеални цветове.Горе-долу по същото време си купихме за спалнята "Витязъ Ц-381-Д".След не повече от 4 години употреба руския кинескоп на Витяза буквално "изсъхна"...беше почти невъзможно да се гледа на него.По принцип съм фен на руските телевизори-здрави са,корпуса им е от ценни породи дърво,което много ми харесва...но защо така се излагат с кинескопите си????
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Яну 01, 2006 0:21    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз съм им фен на руските телевизори!Колко усилватели само съм направил с техните трансформатори Laughing Laughing Laughing След съответната преработка,разбира се LaughingА от кутиите им съм си направил страхотни шкафчета в гаража! Laughing Laughing Laughing

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
БАЛДУИН ЛЕФТЕРОВ
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Разград

МнениеПуснато на: Нед Яну 01, 2006 10:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Разликата е много малка. "Да изпълним петилетката предсрочно". Ето това е разликата м/у руските и останалите кинескопи. Иначе много хляб изядохме покрай руските телевизори и кинескопи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.ПЛЕВЕН

МнениеПуснато на: Нед Яну 01, 2006 12:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпрос на спазване на технологията.Явно там им куцаше нещо .Но в момента незнам вече дали имат производство.То и от западните напоследък качеството е лошо.Визирам например тези влагани в Самсунг Sad
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Яну 01, 2006 16:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Те САМСУНГ са източни Exclamation Laughing Ама западни дали все още се правят.... Question Laughing Laughing Laughing

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
yo
Гост

МнениеПуснато на: Пет Яну 06, 2006 21:48    Заглавие: руски кинескопи Отговорете с цитат

въпрос на технология. има руски кинескопи които още работят в некои електрони и витязи. зависи в кой завод са произведени и с какво качество. и сега русия произвежда кинескопи за износ - качествени на висока цена и некачествени на ниска цена - например поставени в някои уж български телевизори - HESS, NEO и др. кинескопа е голяма работа и много скъпа технология.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Пет Яну 06, 2006 23:57    Заглавие: руски кинескопи Отговорете с цитат

Преди 1990г. работех в един завод за "получаване,отваряне,настройка и добавяне на звукова платка за 5,5честота-звук и затваряне на курниците им!От 20 кашона с подобие на тв.-3-4 бяха с калпави кинескопи.И аз си задавах подобни въпроси за качеството им,докато не намерих празна бутилка от водка в един от тях!Е,тогава ми стана ясно защо са толкова големи боклуци,но както казва един колега,с тези кошлета си отчувахме децата.
Ами,ако всички бяха перфектни?-щяхме да отчуваме децата на поповете.В този свят има равновесие и в нашия бранш ние сме противотежестите.Понякога и лошото е добро.
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Яну 07, 2006 3:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Е се пак Toshiba си е Toshiba но на едни познати така и тяхното Велико Търново 85 с тошиба му изгоря на конескопа ел.пушка за единия цвят. Така че няма 100% гаранция никога. А Веско Дилов е прав: то ако всичко работи стабилно няма да има сервизи и няма да е интересно Smile
Върнете се в началото
yo
Гост

МнениеПуснато на: Съб Яну 07, 2006 14:13    Заглавие: руски кинескопи Отговорете с цитат

всички сте прави. русия е произвела най много подобия на телевизори (курници). българия също. наистина сме яли хляб от тях. колко повече повреди - по добре. а във търново85 поставяха различни кинескопи включително и руски а toshiba беше нискокачествена - произведена в бившото гдр. във търново84 имаше и качествени toshiba (японска) - работят още. всичко е технология и материал. честит ИВАНОВДЕН .
Върнете се в началото
tonovd
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Кричим

МнениеПуснато на: Съб Яну 07, 2006 22:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Спомняте ли си за нашите родни соц. акумулатори! Работата с руските
кинескопи си беше същата!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети