| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tedo Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 31, 2005 19:34 Заглавие: руски кинескопи |
|
|
| Здравейте.Много се радвам че открих този форум,страхотен е.По принцип не съм специализиран техник,все още съм млад,но съм се занимавал доста с ремонти на руски телевизори,и горе долу съм запознат с принципа им на действие.Едно нещо ми прави огромно впечатление и съм много лубопитен да узная защо.Моля кажете ми защо руските кинескопи са толкова скапани,в буквалния смисъл.Едни изсветляват,други избледняват,трети позеленяват...защо???1985год.си купихме Велико Търново'85 с кинескоп Toshiba,и до ден днешен не е мръднал-идеален контраст,идеални цветове.Горе-долу по същото време си купихме за спалнята "Витязъ Ц-381-Д".След не повече от 4 години употреба руския кинескоп на Витяза буквално "изсъхна"...беше почти невъзможно да се гледа на него.По принцип съм фен на руските телевизори-здрави са,корпуса им е от ценни породи дърво,което много ми харесва...но защо така се излагат с кинескопите си???? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 01, 2006 0:21 Заглавие: |
|
|
И аз съм им фен на руските телевизори!Колко усилватели само съм направил с техните трансформатори След съответната преработка,разбира се А от кутиите им съм си направил страхотни шкафчета в гаража!  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
БАЛДУИН ЛЕФТЕРОВ Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 01, 2006 10:36 Заглавие: |
|
|
| Разликата е много малка. "Да изпълним петилетката предсрочно". Ето това е разликата м/у руските и останалите кинескопи. Иначе много хляб изядохме покрай руските телевизори и кинескопи. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 01, 2006 12:31 Заглавие: |
|
|
Въпрос на спазване на технологията.Явно там им куцаше нещо .Но в момента незнам вече дали имат производство.То и от западните напоследък качеството е лошо.Визирам например тези влагани в Самсунг  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 01, 2006 16:28 Заглавие: |
|
|
Те САМСУНГ са източни Ама западни дали все още се правят....  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
yo Гост
|
Пуснато на: Пет Яну 06, 2006 21:48 Заглавие: руски кинескопи |
|
|
| въпрос на технология. има руски кинескопи които още работят в некои електрони и витязи. зависи в кой завод са произведени и с какво качество. и сега русия произвежда кинескопи за износ - качествени на висока цена и некачествени на ниска цена - например поставени в някои уж български телевизори - HESS, NEO и др. кинескопа е голяма работа и много скъпа технология. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 06, 2006 23:57 Заглавие: руски кинескопи |
|
|
Преди 1990г. работех в един завод за "получаване,отваряне,настройка и добавяне на звукова платка за 5,5честота-звук и затваряне на курниците им!От 20 кашона с подобие на тв.-3-4 бяха с калпави кинескопи.И аз си задавах подобни въпроси за качеството им,докато не намерих празна бутилка от водка в един от тях!Е,тогава ми стана ясно защо са толкова големи боклуци,но както казва един колега,с тези кошлета си отчувахме децата.
Ами,ако всички бяха перфектни?-щяхме да отчуваме децата на поповете.В този свят има равновесие и в нашия бранш ние сме противотежестите.Понякога и лошото е добро. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 3:12 Заглавие: |
|
|
Е се пак Toshiba си е Toshiba но на едни познати така и тяхното Велико Търново 85 с тошиба му изгоря на конескопа ел.пушка за единия цвят. Така че няма 100% гаранция никога. А Веско Дилов е прав: то ако всичко работи стабилно няма да има сервизи и няма да е интересно  |
|
|
 |
yo Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 14:13 Заглавие: руски кинескопи |
|
|
| всички сте прави. русия е произвела най много подобия на телевизори (курници). българия също. наистина сме яли хляб от тях. колко повече повреди - по добре. а във търново85 поставяха различни кинескопи включително и руски а toshiba беше нискокачествена - произведена в бившото гдр. във търново84 имаше и качествени toshiba (японска) - работят още. всичко е технология и материал. честит ИВАНОВДЕН . |
|
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 22:58 Заглавие: |
|
|
Спомняте ли си за нашите родни соц. акумулатори! Работата с руските
кинескопи си беше същата! |
|