|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 06, 2006 18:56 Заглавие: |
|
|
| Компютърното захранване няма да потегли с електролит преди филтъра-личен опит.Много яко дръпва и няма кое да ограничи тока-не давайте съвети които не сте проверили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 06, 2006 21:38 Заглавие: |
|
|
Сложих по един 100 uF / 250V полиестерни на 5 и 12 В и температурата на дросела спадна с около 5 градуса. По-големи стойности (330 uF, но керамичен) не помогна, даже повиши температурата. Ще го оставя със 100-ците.
Намерих на ей този сайт http://www.qrp4u.de/docs/en/smps_new/ някаква схема при която ползват за донор обикновенно захранване. В изходната верига ми се сториха интересни Шотки диодите D3.
Той човека го е обяснил там, но явно е превод от немски и както съм скаран с техниката не мога да схвана точно за какво са, но явно намаляват някакви загуби. Дали да не взема да прасна и аз един чифт  _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 2:50 Заглавие: |
|
|
| Kaто ги гледам са в обратна посока и премахват самоиндуцираното напрежение и така по-добре се филтрира изходното. А за кондензатора колко каза че бил 100 нано или микро ? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 9:05 Заглавие: |
|
|
Опс... грешката е моя - нано. _________________
|
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 9:12 Заглавие: Hm |
|
|
| cvetomirconev написа: | Сложих по един 100 uF / 250V полиестерни на 5 и 12 В и температурата на дросела спадна с около 5 градуса. По-големи стойности (330 uF, но керамичен) не помогна, даже повиши температурата. Ще го оставя със 100-ците.
Намерих на ей този сайт http://www.qrp4u.de/docs/en/smps_new/ някаква схема при която ползват за донор обикновенно захранване. В изходната верига ми се сториха интересни Шотки диодите D3.
Той човека го е обяснил там, но явно е превод от немски и както съм скаран с техниката не мога да схвана точно за какво са, но явно намаляват някакви загуби. Дали да не взема да прасна и аз един чифт  |
Твоето е голям ентусиазъм , аз ти се чудя на акъла , трошиш средства място време , пари и ток за щуротия , цялата работа става със един мини рутер за 50-70лв .Харчи 5 W няма нужда от обслужване , няма да ти издава звуци заема място колкото 2 цигарени кутии
Имаги в София във всяка по голяма фирма за компютри на него има 1 WAN и 4 LAN порта.
На WAN порта вкарваш нета и ти го Nat-ва на 4-те LAN-a и си имаш интернет веднага за 4ри машини, ако са повече просто слагаш един switch с колкото порта ти трябват и си пускаш до 253 машини .
Всички тези играчки имат вграден dhcp клиент за WAN входа и dhcp сървър за LAN изходите , както си инсталираш windows-а на компа само ко включваш към това и нета ти тръгва.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 9:35 Заглавие: |
|
|
Знам, знам Но с този рутер ми се наложи да решавам малко по-сложни проблеми. За това се спрях и на m0n0wall като ОС и съм много доволен от избора си. Препоръчвам го на всеки, който има нужда от лесен за настройка и сигурен рутер с по-сериозни възможности. Е, не е чак MikroTik, но като за без пари е чудесно направен.
Всъщност има една фирма - Soekris, която изработва специални машинки за m0n0wall и подобните. Ето този модел например представлява 486 на 133 Mhz със 64 MB RAM, CF слот и 3 x 10/100 LAN, който харчи само 10 Вата и е в кутия с размери 12,7 x 15 см. Красота
|
 |
Shtur Гост
|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 17:48 Заглавие: Hm |
|
|
| cvetomirconev написа: | Знам, знам Но с този рутер ми се наложи да решавам малко по-сложни проблеми. За това се спрях и на m0n0wall като ОС и съм много доволен от избора си. Препоръчвам го на всеки, който има нужда от лесен за настройка и сигурен рутер с по-сериозни възможности. Е, не е чак MikroTik, но като за без пари е чудесно направен.
Всъщност има една фирма - Soekris, която изработва специални машинки за m0n0wall и подобните. Ето този модел например представлява 486 на 133 Mhz със 64 MB RAM, CF слот и 3 x 10/100 LAN, който харчи само 10 Вата и е в кутия с размери 12,7 x 15 см. Красота
 |
И какво толкова прави
При това с този бавен процесор не знам какъв NAT правиш и колко ти е стабилна скороста на твоя рутер.
За това което ти говоря имаш и вграден 4PORT-SWITCH 100MB и вход WAN -100MB, всичко е нужно да се настрои се прави през експлорер има 100 неща в него .
Ако става на въпрос има готини линукси на дискета които си бачкат на пентиум 150MHz и нагоре безгрижно с вече наистина повече неща.
И пак има NAT , dhcpclient, dhcp - server, firelow и т.н , като може да си редиш мрежови карти колкото щеш , ама ползата е същата като с този рутер.  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 18:33 Заглавие: |
|
|
Ти да не очакваш да сложа Athlon64 3200+ за рутер Замисли се реално, на Cisco рутерите използват процесори на по 50-100 MHz. И какви процесори мислиш има в тия embedded рутери за които приказваш?
Иначе на 486-цата съм доволен, рутира ми около 30-40MBps "стандартен" трафик и около 2MBps криптиран (MPPE 128bit). Напълно достатъчно за нуждите ми. Тези скорости са със включен приоритизиращ shaper. Колко от тия твои рутери могат да се конфигурират като PPTP или IPSec сървъри? Туй не е лека задача и с някой Linux, а тук го получавам наготово, само цъкам из web интерфейса. А ядрото на системата е FreeBSD, доколкото знам една от най-сигурните ОС.
Абе, m0n0wall forever  _________________
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 22:34 Заглавие: за вентилатора |
|
|
из руските сайтове имаше адна схема на намаляне на оборотите на вентилатор от захранване , беше с един транзистор тример и електролитен кондензатор , работата и се свеждаше до това да подаде 12в само в началото на пускането а след това когато се зареди кондензатора да подава зададеното от тримера напрежение , причината е, че докато завъртят тоя тип вентилатори им трябва по-голямо напрежение а след това то може да бъде намалено наполовина  _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Яну 07, 2006 22:51 Заглавие: |
|
|
Хитро  _________________
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|