Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Хора помагайте PLS
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Съб Авг 21, 2004 19:29    Заглавие: Хора помагайте PLS Отговорете с цитат

Авааа отварям си аз касетофона дето мисля да ремонтирам и да сложа в колата си и какво скиват мойте очички Sad няккъв TDA2003.Искам си го сменя с поне TDA7560 Ма като гледам тука кам платката има 2 схеми тая на усилвателя и ттая на радиото.Ко да прая искам и радио ама в краина сметка ще оставя само касетофонка Confused Иначе буцата се нарича SUNNY Йапонска му раота ама кажете ми моля колко пари ще ми струва усилвателя за който искам да сложа и какво може се направи с радиото Crying or Very sad помагайте моля не сам чак толкова навътре в нещата но все пак се опитвам да навляза Razz
Върнете се в началото
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Съб Авг 21, 2004 19:50    Заглавие: Отговорете с цитат

И друго хора тряя да разкарам цялата елекроника дето я има тука всичко остава само механиката.маха се усилвателя радиосхемата барабар с нея,и тия смешни тонкоректори.Питам ся вижте тая страница и ми кажете стаа ли да си прая тва изделие за тоя касетофон или ми препоръчайте друго? http://neomontana.dir.bg/kit161.htm#
мерси предварително Razz
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Нед Авг 22, 2004 11:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Към магазина за нов касетофон бързо лесно и малко по скъпо ,хубаво е че се опитваш да влезеш в нещата ама оправи малко правописа де значи SYNNY to можеш да го замениш със SONY например Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Нед Авг 22, 2004 11:46    Заглавие: Отговорете с цитат

fishev, много правилно е написано "SUNNY" само че работата не е японска ами китайска, арабска или дявол знае откъде - въобще менте за 10лв. с горди надписи 400W, Japan Design. Къде си виждал японско с TDA2003, че и стерео с моно крайно стъпало?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Нед Авг 22, 2004 12:14    Заглавие: Отговорете с цитат

аз разбрах що за пръчка е SYNNY то просто го съветвах да си купи SONY например и да не се занимава с глупости да сади стъпала и тн
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Morphadron
Гост

МнениеПуснато на: Нед Авг 22, 2004 13:50    Заглавие: Отговорете с цитат

абе момечета ко се ебаате смене ся казах ви отворих го и пише TDA2003 на интегралата кво повече искате казвам ви такава е тряя сам сляп че да не я вида.И само да ви светна има само 2 кабела за колоните а те се връзват за колоните а 1 допълнителен кабел съединява другите краища на колоните демек от ч канал моно се захранват 2 колони тъпо а Laughing Ма ся да са ръся пари за касетофонка искам му използвам поне кутията и касетофона.Мисля да му слоя нов усилвател и тонкоректор за честотите ама ва питах колко шще ми излезе готов ТДА7560 или ако не знаете ми кажете поне долу горе да знам да спестяям от закуски Laughing Ако имате други идеи даваите ама аз сам се нагледал тука на изпълнения с цели вградени Компове или само отделни техни компоненти.туи поне е по малко не заема място.пак и за тия пари толкоз
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 22, 2004 19:19    Заглавие: Ко ся е*аа бя Отговорете с цитат

Мортадон написа: "абе момечета ко се ебаате смене ся казах ви отворих го и пише TDA2003 на интегралата кво повече искате казвам ви такава е тряя сам сляп че да не я вида.И само да ви светна има само 2 кабела за колоните а те се връзват за колоните а 1 допълнителен кабел съединява другите краища на колоните демек от ч канал моно се захранват 2 колони тъпо а Ма ся да са ръся пари за касетофонка искам му използвам поне кутията и касетофона."
Не ти ли е дошло до акъла ,че и аз да те светна -тя и главата ти е моно бе умник,за механиката да не говорим -със същия успех ще ползваш консервна кутия,използвай свободното си време да изучиш правоговора и правописа!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Нед Авг 22, 2004 22:26    Заглавие: Отговорете с цитат

като говорим за правопис я земи ми научи ника как се пиши че уж претендираш да пишеш и четеш демек за учено момче ма акто та гледам то не е да знаеш само електрониката ами и да имаш по широки знания от света пак ти един англйски немойш опрай забрави четеш м/у редовете и пропускаш най важното ма карай.не ми са занимаа с тъпани кат тебе питам за помощ а не за човек който се заяжда за глупости ясно Twisted Evil като не мой ми помогна замълчи а не да си на всяка манджа мирудия и на всяко гърне похлупак свана ли картинката ELP Question
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Авг 23, 2004 5:30    Заглавие: Nickname Отговорете с цитат

Are you talking to me? Are you talking to me? If you know better the english ,than bulgarian,your nick is the only word you spell corectly but the last post you didnt! Did you get the picture .I'm not the only one, that told you -your radio is trash ,go and get new one!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 23, 2004 6:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Morphadron, с риск да бъда оплют което никак не ми е приятно , ще ти кажа , че колегите са прави.Питаш какво трябва да направиш с касетофона си и колко ще ти струва.Ще се опитам да отговоря . Щом е поставено TDA2003 значи наистина е моно а и главата е моно.Следователно даже и да смениш стъпалото , ще получиш малко по голяма мошност но качеството на звука ще остане отново като от консервна кутия.Така че трябва да се започне от главата.Сменяш главата със стерео , правиш два предусилвателя , след това достатъчно добри корекции , и тогава вече можеш да смениш стъпалото.Предполага се че с малко по голяма упоритост ще постигнеш добър звук.Това е за касетофона. За радиото трябва да добавиш стереодекодер и не е лошо един бутон за превключване на стерео и моно.Всичко това ще го събереш в твоята кутия , защото тя е почти празна.Като себестойност / без да се броят часовете работа / е сигурно че тази операция ще надхвърли стойноста на един обикновен касетофон който поне е стерео.
Подкрепям колегите които те посъветваха да си вземеш нов. Вчера в един магазин например видях касетофон , който струваше 32 лева.Но поне беше стерео иначе нищо особено.А твоята преработка в никакъв случай няма да излезне по евтина.
Сега ако искаш можеш да приемеш съвета ми ако искаш можеш да ме наплюеш че ти кзвам неща които знаеш Smile Поразрови се из нета , има много схеми на свързване на стъпалото което търсиш.Не намериш ли / в което се съмнявам / ще ти изпратя такава при условие че се регистрираш а не се криеш зад маската на анонимноста.Smile
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети