| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 22, 2004 9:39 Заглавие: тиристор ESM740G1 за telefunken,saba шаси 617 |
|
|
| Здравейте.Отново във сервиза влиза тв. със повредена кадрова и проблемите започват отначало за намирането на ESM740G1. Преди около месец от КСП ми предложиха X0405NF купих си два но със тях тв. въоще не светва. От пулсатор поръчах ESM740/DIV но и със него не светва. От колега спазарих оригинален и проблема се реши. СЕГА ОТНОВО СЪМ ВЪВ ИЗХОДНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗА НАМИРАНЕТО МУ ИЛИ СЪВЕТ ЗА ПОБЪЛГАРЯВАНЕТО МУ. Моля да ме разберете |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 22, 2004 13:19 Заглавие: тиристор |
|
|
| Пробвал ли си с руски КУ229 май бяха ,има и едни чешки за развивки бързи само че са в метален корпус мини ТО3? |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 22, 2004 17:59 Заглавие: |
|
|
С Чешките КТ501 става но трябва да го сложиш на радиатор защото доста грее.Иначе няма проблем развивката е като нова .
Успех! _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 22, 2004 19:29 Заглавие: |
|
|
| Нямах предвид КТ501 той е бавен мисля че чешките бяха КТ119 ще видя утре в каталога си ,това са бързодействащи тиристори за ХР специално. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 22, 2004 22:20 Заглавие: ТИРИСТОР |
|
|
| Уважаеми колега,доста далече си ми ,иначе бих ти подарил няколко такива тиристори.Някъде,някога съм ремонтирал подобен тв. с друг вид тиристор,но не помня къде съм записал.Дай ми адреса си и ще ти пратя с писмо.Измервал съм множество такива и всички показват различни стойности,но за мое удволетворение всички работят,стига да не са пробили. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 23, 2004 5:07 Заглавие: |
|
|
| ELP написа: | | Нямах предвид КТ501 той е бавен мисля че чешките бяха КТ119 ще видя утре в каталога си ,това са бързодействащи тиристори за ХР специално. |
И аз си мислех че са бавни докъто не дойде телевизор с поставен такъв но без радиатор.Беше работил 8 месеца / по думите на клиента/преди да изгори.След това пробвах но го сложих на радиатор и до сега не се е върнал  _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
alexandro28 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 23, 2004 8:14 Заглавие: |
|
|
| Разбира се ,че става с КТ501,аз също не вярвах,докато не видях с очите си ,че работи безпроблемнно ,действително има нужда от сериозен радиатор. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 23, 2004 13:22 Заглавие: КТ501 |
|
|
| Извинявайте аз си мислех за крайно стъпало за ХО с тиристори,но освен това видях че КТ501 има бързодействие 2 микросекунди ,което е добро за целта. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 15:22 Заглавие: отново Телефункен |
|
|
| Понеже тук се обсъжда тази тема ,искам да попитам,дали повредата на ЕСМ740 Тиристора за ВО на Телефункен може да се проявява като кратко запускане на ХО и след това всичко спира -и захранващ блок ,защото има при мен един такъв за ремонт,подмених кондензатора в базата на ИЗ транзистор но без ефект.Въпросния тиристор беше с напукани спойки ,но и след презапойването не потегля захранването-може ли да бъде елиминиран за да се провери останалата част от ТВ то ,сам по себе си тиристора не дава късо ,проверих и крайния на ХО $2025 здрав поне на омметър .Дайте някакви идеи! |
|
|
 |
|