Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

тиристор ESM740G1 за telefunken,saba шаси 617

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Нед Авг 22, 2004 9:39    Заглавие: тиристор ESM740G1 за telefunken,saba шаси 617 Отговорете с цитат

Здравейте.Отново във сервиза влиза тв. със повредена кадрова и проблемите започват отначало за намирането на ESM740G1. Преди около месец от КСП ми предложиха X0405NF купих си два но със тях тв. въоще не светва. От пулсатор поръчах ESM740/DIV но и със него не светва. От колега спазарих оригинален и проблема се реши. СЕГА ОТНОВО СЪМ ВЪВ ИЗХОДНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗА НАМИРАНЕТО МУ ИЛИ СЪВЕТ ЗА ПОБЪЛГАРЯВАНЕТО МУ. Моля да ме разберете
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 22, 2004 13:19    Заглавие: тиристор Отговорете с цитат

Пробвал ли си с руски КУ229 май бяха ,има и едни чешки за развивки бързи само че са в метален корпус мини ТО3?
Върнете се в началото
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 22, 2004 17:59    Заглавие: Отговорете с цитат

С Чешките КТ501 става но трябва да го сложиш на радиатор защото доста грее.Иначе няма проблем развивката е като нова .
Успех!
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 22, 2004 19:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямах предвид КТ501 той е бавен мисля че чешките бяха КТ119 ще видя утре в каталога си ,това са бързодействащи тиристори за ХР специално.
Върнете се в началото
wesko dilow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Враца

МнениеПуснато на: Нед Авг 22, 2004 22:20    Заглавие: ТИРИСТОР Отговорете с цитат

Уважаеми колега,доста далече си ми ,иначе бих ти подарил няколко такива тиристори.Някъде,някога съм ремонтирал подобен тв. с друг вид тиристор,но не помня къде съм записал.Дай ми адреса си и ще ти пратя с писмо.Измервал съм множество такива и всички показват различни стойности,но за мое удволетворение всички работят,стига да не са пробили.
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Нед Авг 22, 2004 22:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвай тези от Grundig с тиристорната развивка. Грее малко повече, но работи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 23, 2004 5:07    Заглавие: Отговорете с цитат

ELP написа:
Нямах предвид КТ501 той е бавен мисля че чешките бяха КТ119 ще видя утре в каталога си ,това са бързодействащи тиристори за ХР специално.

И аз си мислех че са бавни Smile Smile Smile докъто не дойде телевизор с поставен такъв но без радиатор.Беше работил 8 месеца / по думите на клиента/преди да изгори.След това пробвах но го сложих на радиатор и до сега не се е върнал Smile
alexandro28
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 23, 2004 8:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Разбира се ,че става с КТ501,аз също не вярвах,докато не видях с очите си ,че работи безпроблемнно ,действително има нужда от сериозен радиатор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Авг 23, 2004 13:22    Заглавие: КТ501 Отговорете с цитат

Извинявайте аз си мислех за крайно стъпало за ХО с тиристори,но освен това видях че КТ501 има бързодействие 2 микросекунди ,което е добро за целта.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 22, 2004 15:22    Заглавие: отново Телефункен Отговорете с цитат

Понеже тук се обсъжда тази тема ,искам да попитам,дали повредата на ЕСМ740 Тиристора за ВО на Телефункен може да се проявява като кратко запускане на ХО и след това всичко спира -и захранващ блок ,защото има при мен един такъв за ремонт,подмених кондензатора в базата на ИЗ транзистор но без ефект.Въпросния тиристор беше с напукани спойки ,но и след презапойването не потегля захранването-може ли да бъде елиминиран за да се провери останалата част от ТВ то ,сам по себе си тиристора не дава късо ,проверих и крайния на ХО $2025 здрав поне на омметър .Дайте някакви идеи!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети