| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2006 19:27 Заглавие: |
|
|
| Vladi написа: | | martinmarinov написа: | | Аз имам същия проблем и не разбирам много оот техника! Намерих тази схема, но след като отворих SCART буксата и премерих кой кабел къде е, се оказа, че 4 от SVIDEO е свързано със 20 от SCART, 2 -> 17, 3-> 15 и 13 -> 1. Дали трябва да разместя крачетата, както е показано на снимката? |
Уважаеми г-н martinmarinov, ако съм разбрал правилно ти искаш да вържеш s-video-->SCART.
Схемата, която си посочил е само ако телевизора ти поддържа S-Video вход, както колегата RC ти каза. Но това не означава, че няма начин за свързване, за тази цел използвай от SCART пин 20(който е composite in) като на този пин се свързват от s-video пин 3 и пин 4, като пин 4 задължително се свързва през конд. 470pF, пин 1 и пин 2 от s-video се свързват към пин 17 oт SCART. Ето виж
това би трябвало да те улесни.
Качеството на картината при такова свързване би било най-ниско, тъй като сигналите се смесват, така начечения композитен сигнал. |
Благодаря много. Всъщнот, аз носих кабела на специалист, но той не можа (или по точно изобщо не му се занимаваше) да го погледне. Кабела ми е 10 м и каза, че има загуби. Премерих с един мултицет и установих, че няма толкова големи загуби. Както и да е. Ще се оправя някакси  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2006 23:49 Заглавие: |
|
|
| Ааа не го гледай че е 0 ома, загубите са високочестотни,те нарастват с честотата и картината се размазва, защото дребните детайли са "по-високочестотни от едрите елементи" на картината. |
|
|
 |
Vladi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 13:02 Заглавие: |
|
|
| martinmarinov написа: | Благодаря много. Всъщнот, аз носих кабела на специалист, но той не можа (или по точно изобщо не му се занимаваше) да го погледне. Кабела ми е 10 м и каза, че има загуби. Премерих с един мултицет и установих, че няма толкова големи загуби. Както и да е. Ще се оправя някакси  |
Би трябвало и при 10 метра да стане. Реализирай посоченото свързване, както съм ти написал по-горе и ще видиш. Аз така подавам сигнал от видео картата(компютъра) на телевизора. _________________ BE ON EDGE |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 17:53 Заглавие: |
|
|
Проблема е много шантав но за ваше учудване решението е толкова просто => в настройките на видеокартата има място където се задава дали изхода е S-Video или Composite. В повечето случаи се опитват да изпратят S-Video сигнал към Composite вход и от там им се губи цветността. _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Яну 14, 2006 17:55 Заглавие: |
|
|
забравих да ти кажа , че се използва СТАНДАРТЕН кабел без такива доработки дето ги посочват колегите _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 13:48 Заглавие: |
|
|
| Bily написа: | | Проблема е много шантав но за ваше учудване решението е толкова просто => в настройките на видеокартата има място където се задава дали изхода е S-Video или Composite. В повечето случаи се опитват да изпратят S-Video сигнал към Composite вход и от там им се губи цветността. |
Къде са тези настройки? |
|
|
 |
martinmarinov Гост
|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 13:50 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | Ааа не го гледай че е 0 ома, загубите са високочестотни,те нарастват с честотата и картината се размазва, защото дребните детайли са "по-високочестотни от едрите елементи" на картината. |
Интересно е, че картината (въпреки черно бяла) е забележително детайлна и контрастна. |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 16:39 Заглавие: |
|
|
| Значи обратно на стария проблем. Сигурно ТВ-то не поддържа s-video вход. Самсунга ми тука е така. Решението което аз си намерих е с кондензатора и го набих във чинчовете отпред. Грозно е, но работи. |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2006 23:50 Заглавие: |
|
|
Ето така се настройва TV-OUT на N-VIDIA :
Стъпка1
Стъпка2
Елементарно е !
p.s. : редактирах поста заради забележка за големината на картинките които слагам в постовете  _________________ Никога не е късно да станеш за резил!
Последната промяна е направена от Bily на Сря Яну 25, 2006 20:17; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2006 1:50 Заглавие: |
|
|
| Bily написа: | | Елементарно е ! |
И не за всяка видеокарта  |
|