Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

problem sus S-Video to SCART
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Пет Яну 13, 2006 19:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Vladi написа:
martinmarinov написа:
Аз имам същия проблем и не разбирам много оот техника! Намерих тази схема, но след като отворих SCART буксата и премерих кой кабел къде е, се оказа, че 4 от SVIDEO е свързано със 20 от SCART, 2 -> 17, 3-> 15 и 13 -> 1. Дали трябва да разместя крачетата, както е показано на снимката?

Уважаеми г-н martinmarinov, ако съм разбрал правилно ти искаш да вържеш s-video-->SCART.
Схемата, която си посочил е само ако телевизора ти поддържа S-Video вход, както колегата RC ти каза. Но това не означава, че няма начин за свързване, за тази цел използвай от SCART пин 20(който е composite in) като на този пин се свързват от s-video пин 3 и пин 4, като пин 4 задължително се свързва през конд. 470pF, пин 1 и пин 2 от s-video се свързват към пин 17 oт SCART. Ето виж
това би трябвало да те улесни.
Качеството на картината при такова свързване би било най-ниско, тъй като сигналите се смесват, така начечения композитен сигнал.

Благодаря много. Всъщнот, аз носих кабела на специалист, но той не можа (или по точно изобщо не му се занимаваше) да го погледне. Кабела ми е 10 м и каза, че има загуби. Премерих с един мултицет и установих, че няма толкова големи загуби. Както и да е. Ще се оправя някакси Wink
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Яну 13, 2006 23:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Ааа не го гледай че е 0 ома, загубите са високочестотни,те нарастват с честотата и картината се размазва, защото дребните детайли са "по-високочестотни от едрите елементи" на картината.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vladi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2006 13:02    Заглавие: Отговорете с цитат

martinmarinov написа:
Благодаря много. Всъщнот, аз носих кабела на специалист, но той не можа (или по точно изобщо не му се занимаваше) да го погледне. Кабела ми е 10 м и каза, че има загуби. Премерих с един мултицет и установих, че няма толкова големи загуби. Както и да е. Ще се оправя някакси Wink

Би трябвало и при 10 метра да стане. Реализирай посоченото свързване, както съм ти написал по-горе и ще видиш. Аз така подавам сигнал от видео картата(компютъра) на телевизора.
Bily
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2006 17:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема е много шантав но за ваше учудване решението е толкова просто => в настройките на видеокартата има място където се задава дали изхода е S-Video или Composite. В повечето случаи се опитват да изпратят S-Video сигнал към Composite вход и от там им се губи цветността.
Bily
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Яну 14, 2006 17:55    Заглавие: Отговорете с цитат

забравих да ти кажа , че се използва СТАНДАРТЕН кабел без такива доработки дето ги посочват колегите
Гост

МнениеПуснато на: Пон Яну 16, 2006 13:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Bily написа:
Проблема е много шантав но за ваше учудване решението е толкова просто => в настройките на видеокартата има място където се задава дали изхода е S-Video или Composite. В повечето случаи се опитват да изпратят S-Video сигнал към Composite вход и от там им се губи цветността.

Къде са тези настройки?
Върнете се в началото
martinmarinov
Гост

МнениеПуснато на: Пон Яну 16, 2006 13:50    Заглавие: Отговорете с цитат

slav4o.com написа:
Ааа не го гледай че е 0 ома, загубите са високочестотни,те нарастват с честотата и картината се размазва, защото дребните детайли са "по-високочестотни от едрите елементи" на картината.

Интересно е, че картината (въпреки черно бяла) е забележително детайлна и контрастна.
Върнете се в началото
Sharo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 16, 2006 16:39    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи обратно на стария проблем. Сигурно ТВ-то не поддържа s-video вход. Самсунга ми тука е така. Решението което аз си намерих е с кондензатора и го набих във чинчовете отпред. Грозно е, но работи.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bily
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 16, 2006 23:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето така се настройва TV-OUT на N-VIDIA :
Стъпка1
Стъпка2

Елементарно е !

p.s. : редактирах поста заради забележка за големината на картинките които слагам в постовете Embarassed

Последната промяна е направена от Bily на Сря Яну 25, 2006 20:17; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Sharo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 17, 2006 1:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Bily написа:
Елементарно е !

И не за всяка видеокарта Laughing
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети