Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Портативен ТВ "Елта" - проблем със звука

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Петър П.
Гост

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 20:18    Заглавие: Портативен ТВ "Елта" - проблем със звука Отговорете с цитат

Здравейте! Надявам се че тук ще мога да получа помощ и съвет. И по темата:
Преди 4-5 години баща ми си купи портативно чернобяло телевизорче марка "Елта" от Германия. Оказа се обаче, че работи само на една система - B/G и няма звук (само шумене) на канал 1 и бтв. Може ли да се промени това и да се смени по него част, за да приема и D/K звук (ако не се лъжа, на тази система работят к1 и бтв? Специалността ми е много далече от електрониката и бих искал да се извиня за лаичността на обясненията и въпроса ми, но това мога да сътворя сега. Smile

Тук има 2 снимки на ТВ:

http://karrtinkii.hit.bg/port_tv_01.jpg
http://karrtinkii.hit.bg/port_tv_02.jpg

Помогнете на това бедно телевизорче! Близо 5 години живее самотно в едно тъмно шкафче у нас... Crying or Very sad

Надявам се да съм пуснал темата в правилния раздел! Благодаря ви предварително! Smile

П.П. От Велико Търново съм.
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 20:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Може но трябва да го направи човек който поне веднъж е правил такова нещо така че според мен не е за човек който за първи път ще отваря телевизор.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 20:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Петър П., след твоето сърцераздирателно послание Smile , как да не ти се отговори.
Телевизорчето нищо, че е Elta, то е толкова Германче - колкото аз съм марсианец, но това не е важно в случая.
Извади го от шкафчето и му покажи малко слънце, като го занесеш до някой сервиз (че сигурно е прежълтяло толкова време да стои на тъмно), та там вероятността да му помогнат е голяма.
Поразходи се из профилите на участниците и вероятно ще намериш и къде да го занесеш.

И успех - жълтуркото да проговори. Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
ILIAN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 21:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Cool Може да го научим да говори на български :тел.635-949
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Петър П.
Гост

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 22:14    Заглавие: Отговорете с цитат

ILIAN написа:
Cool Може да го научим да говори на български :тел.635-949

Благодаря ви за отзивчивостта, утре ще звънна! Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети