| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
dtmf Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2006 21:35 Заглавие: |
|
|
| sigkill написа: | 1.Можеш да си потърсиш китайски крачкомер/часовник/хронометър и да го преработиш .
2.доброто старо решение -ел.калкулатор в режим 1+1 + + + ..
3.механичен брояч от касетоофон + предавка. |
Идеята с калкулатора е най-добра.
Брояча от касетофон не е подходящ,другото колело най вероятно ще е с друг диаметър и ще се олучава разминаване между обороти и показание.
ето и една схема с ТТЛ елементи,може да се осъвремени като се ползват по -модерни лед индикатори ,или направо индикатори с вграден декодер
http://images01.snimka.bg/000344453.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sigkill Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2006 21:36 Заглавие: |
|
|
вдигаш му захранването , има и кондензаторче или резистор което задава тактовата честота .
2-3 намотки в секунда не са ли достатъчни ? |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 20:28 Заглавие: |
|
|
Най-доброто е калкулатор,от ония старите с LED индикация.Нямат ауто-офф,което е много полезно когато решиш да пиеш една бира и после да видиш че брояча се е изключил,а ти не си запомнил показанието.Аз ползвам такъв от години и съм доволен.За датчик ползвам магнит и рид ампула. _________________ [email protected] |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2006 21:25 Заглавие: |
|
|
Лошото на сегашните калкулатори е че не става никаква спойка вътре по платката.Аз го ползвах тоя трик за брояч на машинката за трафчета,ама старият калкулатор се скапа и вече два купувам от евтините китайски,ама ядец.Сега ще правя една ЕЛКА 50  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 19, 2006 9:38 Заглавие: |
|
|
| nobodyshadow написа: | извинявам се на всички за закъснялата реакция бях извън града.а сега на въпроса намислил съм да си правя машинка за навиване на трафове и бобини.трябва ми да си отчитам броя на намоките.предполагам че с микроконтролер ще стане по малко като размер и сложност на платката но нямам компютър (пиша от зала)и ще трябва да се търси човек които да ми програмира микроконтролера и става по сложно.предпочитам логиките освен някои ако не си предлойи услугите за програмирането.
поздрави на всички.
пс:danyguit2000 какъв е формата на фаила които си приложил в атача не мога да го отворя.ако имаш възможност да ми го пратиш в ПДФ или Дежавю? |
Тъй като си ми градски ще ти напиша програмата за контролера (напълно безплатно).Можеш да се свържеш с мен на ICQ258300500.Действително платката ще стане малка но за управление на четири седемсегментни индикатора(9999) ще трябват 11 крака + един за входа =12 т.е един PIC16F84 ще ти свърши работа но в Сливен този контролер струва 10 лв.+2 лева (платка и датчик някакъв)=12 лева .Затова че......
Поздрави!! |
|
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2006 19:47 Заглавие: |
|
|
здравеите.благодаря на всички отзовали се.проблема беше решен с калкулатор по метода споменат по горе.от години се варгаляха два броя които бяха "спечелени"от царевични пръчици.доста добро и хитро решение се оказа .благодаря и на valioman за готовноста да помогне в написването на програмата за ПИК-а. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
|