Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

търся схема на брояч на импулси
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
dtmf
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 17, 2006 21:35    Заглавие: Отговорете с цитат

sigkill написа:
1.Можеш да си потърсиш китайски крачкомер/часовник/хронометър и да го преработиш .
2.доброто старо решение -ел.калкулатор в режим 1+1 + + + ..
3.механичен брояч от касетоофон + предавка.

Идеята с калкулатора е най-добра.

Брояча от касетофон не е подходящ,другото колело най вероятно ще е с друг диаметър и ще се олучава разминаване между обороти и показание.

ето и една схема с ТТЛ елементи,може да се осъвремени като се ползват по -модерни лед индикатори ,или направо индикатори с вграден декодер

http://images01.snimka.bg/000344453.jpg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sigkill
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Яну 17, 2006 21:36    Заглавие: Отговорете с цитат

вдигаш му захранването , има и кондензаторче или резистор което задава тактовата честота .
2-3 намотки в секунда не са ли достатъчни ?
Върнете се в началото
Kacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 20:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-доброто е калкулатор,от ония старите с LED индикация.Нямат ауто-офф,което е много полезно когато решиш да пиеш една бира и после да видиш че брояча се е изключил,а ти не си запомнил показанието.Аз ползвам такъв от години и съм доволен.За датчик ползвам магнит и рид ампула.
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Яну 18, 2006 21:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Лошото на сегашните калкулатори е че не става никаква спойка вътре по платката.Аз го ползвах тоя трик за брояч на машинката за трафчета,ама старият калкулатор се скапа и вече два купувам от евтините китайски,ама ядец.Сега ще правя една ЕЛКА 50 Laughing Laughing Laughing

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
valioman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Чет Яну 19, 2006 9:38    Заглавие: Отговорете с цитат

nobodyshadow написа:
извинявам се на всички за закъснялата реакция бях извън града.а сега на въпроса намислил съм да си правя машинка за навиване на трафове и бобини.трябва ми да си отчитам броя на намоките.предполагам че с микроконтролер ще стане по малко като размер и сложност на платката но нямам компютър Crying or Very sad (пиша от зала)и ще трябва да се търси човек които да ми програмира микроконтролера и става по сложно.предпочитам логиките освен някои ако не си предлойи услугите за програмирането. Smile
поздрави на всички.
пс:danyguit2000 какъв е формата на фаила които си приложил в атача не мога да го отворя.ако имаш възможност да ми го пратиш в ПДФ или Дежавю?

Тъй като си ми градски ще ти напиша програмата за контролера (напълно безплатно).Можеш да се свържеш с мен на ICQ258300500.Действително платката ще стане малка но за управление на четири седемсегментни индикатора(9999) ще трябват 11 крака + един за входа =12 т.е един PIC16F84 ще ти свърши работа но в Сливен този контролер струва 10 лв.+2 лева (платка и датчик някакъв)=12 лева .Затова че......
Поздрави!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
nobodyshadow
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Сря Фев 01, 2006 19:47    Заглавие: Отговорете с цитат

здравеите.благодаря на всички отзовали се.проблема беше решен с калкулатор по метода споменат по горе.от години се варгаляха два броя които бяха "спечелени"от царевични пръчици.доста добро и хитро решение се оказа Wink .благодаря и на valioman за готовноста да помогне в написването на програмата за ПИК-а.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети