| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 28, 2005 22:49 Заглавие: |
|
|
Аз имам спомени за 2Х35V на трафа,който според мен за килограмите си беше окло250-300W.И още нещо много важно-като го подкараш,на всяка цена пусни захранването през бушони!Аз даже там ги оставях-на клемореда,от който тръгваха проводниците.После провери началния ток на крайните транзистори и ако е повече от 100mA го намали в тези граници.Провери закрепването на крайните транзистори-там е слабо място Ако трябва,смени изолационните подложки и втулките и стегни тртанзисторите добрекъм радиатора.Този траф,както спомена колега е бил направен добре и не е думнал от нищо! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 29, 2005 20:22 Заглавие: |
|
|
Благодаря за съветите!!! Захранването му е 2Х35В.Трафа на това чудо ще излезе около 75лв. На тоя дет ми го даде за ремонт не му хареса цената и сега мина на вариант да го продава в това състояние... Усилвателя ми хареса та си мислех колко може да му се вземе на това нещо - неработещо - за нов трансформатор???Идеята ми е да знам долу горе колко да му предложа. Благодаря Ви предварително!!!А между другото типовата мощност е 500Вт - толкова пише отзад  _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 12:21 Заглавие: |
|
|
Ами карай на пазарлък-всичко зависи от това колко можеш да дадеш.Пробвай от 50 кинта,пък ще спреш където решиш.Ако са пукнали крайнитр транзистори,сигурно и драйверите са заминали,мисля че и едни диоди около так се скапват,тъй че материал за коментари и пазарлъци имаш достатъчно Истината е ,че парите, които сме готови да дадем ние ще ни се виждат прекалено малко ,ако ние продаваме  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 17:22 Заглавие: |
|
|
Верно си е 100лв са много ако трябва да ги даваш ама ми малеят като трябва да ги взимам За това исках да ми дадете съвет ( ако някой може ) Щот като си направя сметка един работещ усилвате 2Х50 е 90лв а аз 6те тряа да хварля почти толкова само за да го оправя тоя... абе не знам... хареса си ми усилвателчето пък ще видим какво ще излезе _________________ eng. M.Gelkov |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Дек 30, 2005 21:02 Заглавие: |
|
|
| A трафа защо не го пренавиеш може би това е най-евтиното решение, независимо дали ще го купуваш или не. |
|
|
 |
gelkov Опитен потребител

|
|
|
 |
Concord Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 25, 2006 21:18 Заглавие: |
|
|
Здравейте!
Наскоро закупих два изгорели усилвателя ЛАТ2090 от по-новия модел (радиаторите са отсрани, трафа виси като прилеп на една планка). Молбата ми е ако някой разполага със схема да ми я предостави на добра воля Отначало си мислех да ги преработвам основно (т.е. да направя нови усилвателни платки), но се оказа, че оригиналните платки са изключително запазени и няма да е зле просто да се ремонтира. Интересува ме и по-специално защитата, понеже е реализирана и с ЛА3-ки. Паспортна мощност е 2х100/1х250, но си мисля че е занижена, понеже трафа има 2х33, а постоянното напрежение след греца е 2х44! Благодаря ВИ! |
|
|
 |
MITASHKI Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2006 8:39 Заглавие: |
|
|
Схемата на усилвателя я има в "Радио Телевизия Електроника" бр.5 от 85г.Но няма схема с тези лаз-ки.Предполагам че са използвани в изхода да следят изхода и да упровлават релета.Схемата ми е на списание и трябва да я сканирам и да я пратя.Има и пълно описание.
Поздрав. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2006 11:06 Заглавие: Проблем с Усилвател |
|
|
| Не са еднакви двете схеми.Вторият вариант с висящия траф е по-сложна с по 4бр. крайни Т,но нямам схемата.Някога се опитвах да я вадя, но нямах време и така си останах без схема.Работех на времето с колега-състудент с шефа на предприятието и съм виждал всичките разработки,дори тези,които не видяха бял свят,обаче колегата от години работи в САЩ,в завод за китари и музикални инструменти в Маями. |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 27, 2006 20:26 Заглавие: |
|
|
gelkov тва на снимката не е ли траф със вит магнитопровод . Ламелен ли е или ферит ?  |
|
|
 |
|