Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

QUAD в мост ?
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Yassen
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 10, 2006 12:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Момчета не се карайте за глупости:) Най добре е всеки да си направи добър изскуствен товар. В България е пълно със стари руски жични резистори от по 10 - 20 Вата. Намерете си голямо количество такива с ниска стойност 50 - 100 ома, вържете в паралел необходимия брой за да се получи 4 или 8 Ома. Закрепете ги на един алумиениев лист. Сложете едно вентилаторче от 12 В да ги обдухва и тествайте усилватели колкото душа ви иска:)))))))
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Фев 10, 2006 12:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Най лесно е е ако е готов 4 или 8 ом и го топнете във вода. Друг вариант е от ел. награвател да се отреже част която е със нужното съпротивление.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Фев 10, 2006 14:32    Заглавие: Отговорете с цитат

brum написа:
getzata написа:
сложих товар 4.3ом. проводник от ел. печка

Абе к'ъв реотан от печка бе, трябва да може да разсеива. Ми нали като се нагрее съпротивлението му ще падне драстично. Ако е с такова нещо го сложи в вода поне. Еи, ми мислете малко...
Едно малко уточнение: Повечето реотани като се загряват съпротивлениети им нараства,не толкова драстично.
Върнете се в началото
SlowDead
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Пет Фев 10, 2006 19:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз се питам защо пробвате у-тели със неща които не свирят.. каде е смисъла ... ?
Когато един у-тел се налепи следващото нещо което трябва да се направи е да се провери вси4ко ли е както трябва налепено да няма грешки .. след това с малки бушони (в зависимост от това колко ток на покои е схемата) се слагат на захранването.. у-теля се пуска без товар със вход на късо ... гледат се бушоните ако не горят значи всичко е ок..
След това се мери на изхода какво става.. има ли право и колко е то ..
Ако всичко е нормално и правото на изхода е във нормалните стоиности се сменят бушоните с по-големи .. (пак в зависимист колкото ще харчи схемата на фулл макс ! )... пуска се входен сигнал от някакъв източник (аз използвам компа) и се мери променливото на изхода .. (дали у-теля свири) .. проверява се и правото напрежение до колко миливолта отива ...
Ако всичко е нормално можете да вържете говорителя да прецените нещата на слух .. а ако чак толкова се притеснявате за говорителя сложете му едно бушонче и на него като за началните проби ! Smile
Това е .. номерата със реотани и такива работи не ми допадат ... Smile
Върнете се в началото
getzata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Фев 10, 2006 20:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Ми първо не разполагаме всияки с говорители по 4 и 8 ома и то по 400вт. Второ ако нещо се прецака (както стана при мене ) не ти изгаря тонколона за 500лв. и трето можеш да си пуснеш на входа синусуида и да мериш да изхода кво се получава или да оставиш така усилвателя да работи 20мин. без да ти писка на главата 300вт. !!!
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Фев 10, 2006 20:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Обиколи по магазините за стари руски жични резистори. Аз например имах останали 4 х1 ом на 150 вата и си направих 4 ома товар/600вата,само че пекат като печка и съм ги турил във ламарина да не запаля нещо.
Върнете се в началото
Louiville
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 10, 2006 20:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Getzata то се предполага че като ще се пуска усилвателя на скъпи колони трябва да има защита Laughing !Иначе си е живо СЕПУКУ!!! Laughing Laughing Laughing
SlowDead
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Фев 12, 2006 13:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Като нямате достатъчно мощни тонколоно защо тогава правите такива у-тели ... и защо трябва да го слушате на макс пауър ?!
Само да кажа че много хора слушат 1-вия ват на усилвателя си .. тои е наи-важен .. .ако тои не свири добре никой друг няма да свири добре ...
Върнете се в началото
getzata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Нед Фев 12, 2006 17:24    Заглавие: Отговорете с цитат

SlowDead написа:
Като нямате достатъчно мощни тонколоно защо тогава правите такива у-тели ... и защо трябва да го слушате на макс пауър ?!
Само да кажа че много хора слушат 1-вия ват на усилвателя си .. тои е наи-важен .. .ако тои не свири добре никой друг няма да свири добре ...

Ми като направя усилвателя ще си купя колони бе човек, а ми трябва да е на мах пауер щото ще го използвам за узвучаване.
brum
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 12, 2006 18:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Вместо да слагаш 400 вата, що не сложиш малко по-чуствителни говорители. С 2x100W не е имало парти дето да не стигне музиката, а става дума за студентски град, >50 човека, 2 стаи. Полиция са ми викали от подстанцията на 200м от блока, щото им било 'шумно'. И колоните тогава бяха с говорители за кола...ма бях прост тогава Smile .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 5 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети