Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сервизно описание на ЕЛИТ МИКРО LT
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 22:06    Заглавие: Сервизно описание на ЕЛИТ МИКРО LT Отговорете с цитат

Помогнете със сервизно описание или поне как да му сменя часа, че още си седи на лятно часово време. Между другото, това не беше срамно прозиводителите да го споделят и в пределно хаотично написаното ръководство на потребителя. Ама, нейсе, ще го преживеем.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Bily
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Фев 14, 2006 23:15    Заглавие: Отговорете с цитат

по принцип го пише в книжката.
ако не забравя , утре ще питам колегата и ще ти кажа.
Boiko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 3:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Правиш ежедневен и периодичен отчет в режим Н /запис във фискалната памет/ и те допуска до настройка на часа в режим П. Описано е детайлно в потребителското описание. Да не липсват страници от последното или няма време за четене през дежурствата на ОРУ-то? Very Happy
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 5:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Boiko написа:
Правиш ежедневен и периодичен отчет в режим Н /запис във фискалната памет/ и те допуска до настройка на часа в режим П. Описано е детайлно в потребителското описание. Да не липсват страници от последното или няма време за четене през дежурствата на ОРУ-то? Very Happy

Има ... ама няма кой да чете Smile

Стават грешки. Да бъда точен подведе ме един кадър който бил го изчел и го нямало, а аз олисан в дежурства не проверих.

--------------------

Пробвах ама не става Sad

Значи правя следното, а вие ме поправете:
1. Отивам на Н (парола 2000) и с Total печатам дневен отчет с нулиране и запис във фискалната памет.
2. Отивам в П (парола 3000).
3. Натискам PY1/RA и след това с STL отивам на 7'ми параметър и там пише 07 0605.
4. Написвам 0505 и натискам STL.
5. Мъртвото желязо изквичава и ми връща старото показание.
6. .... пробвам пак точки от 2 до 4 и винаги получавам резултат описан в т.5. Точка 1 повече не работи защото не съм правил други продажби от последния отчет.

Хайде сега дайте насоки, ама проверени. Не, че ме бърка особено какъв час пише на касовите бележки, но пък и е глупаво и простите неща с тази махина да стават винаги сложно.

А, забравих. Направих и периодичен отчет от 010206 до 150206 ... да не би ... ама тц.
burzaka
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Павел баня

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 7:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей Vaklin
Ще си позволя да те поправя Laughing
Ами по-горе Бойко ти каза, ама ти пак не го слушаш:
Значи трябва дневен, а след това и периодичен отчет.
Доколкото разбирам ти правиш само дневен и нулиране,след
дневния направи следното:
режим Н ,20000,VD, TOTAL,00
едва след това влизаш в режим на програмиране,параметър 7. STL,
и така нататък.
Целта на нулирането в периодичния отчет е да се изчистят регистрите.
Така не би трябвало да чуеш гадното изквичаване на мъртво желязо.
Мисля,че бях достатъчно обстоятелствен, ама ако пак не стане пиши на лични.
Желая ти успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bily
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 9:52    Заглавие: Отговорете с цитат

до колко разбрах от това, което ми обясниха метода е този дето ти го каза burzaka. Smile
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 17:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Стана. Благодаря. Моят "специалист" по касови апарати дето му плащам и пари ми обясни, че отчетът който се пуска с F е периодичен и най-вероятно е така след като от него излиза фискален бон. На Н ми каза да вадя само дневни отчети и от тук е идвало разминаването.

Пак споделям, че ако бяха написали нормално ръководство за потребителя в което описваха всички тези неща стъпка по стъпка и кога е необходимо това да се направи нямаше да разпитваме по телефони, форуми и т.н. Да не казвам, че разни сервизни специалисти се оказа, че взимали по 5 лева за промяна на часа.

На мен при всички положения касовият апарат ми е само тежест (финансова и друга) и е грехота да ме изнуждат и да вниквам в принципите му на работа. Ама като това е политика на държавен рекет ще се търпи.
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 19:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Удари го по главата този ”специалист”. F са отчети от фискална памет. Периодичните отчети са на Ч(10000) - контролен четене и Н(20000) с нулиране. Всеки месец трябва да се прави месечен отчет с нулиране.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 15, 2006 19:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Е аз виновен ли съм, че ми се е паднал такъв кадър?

Значи между другото с F от дата до дата пак е фискален и пак е с нулиране и си дава, че е фискален бон и т.н. А и на счетоводителката и харесва. Докато периодичният отчет с Н както ми казаха по-горе изкарва служебен бон. Другият Н както аз писах ми изкарва дневен отчет с нулиране. Което пак докарва счетоводителката до предоргазмено състояние Wink

Се ми е тая де ... каквото поискат, това ще им пускам стига да ги удовлетворява разностранно.
tehnica
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ЕЛХОВО

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 0:10    Заглавие: Сервизно описание на ЕЛИТ МИКРО LT Отговорете с цитат

При ЕЛИТ МИКРО LT отчетите в режим F са информативни.Можеш да си ги правиш колкото си пъти искаш,докато в режим Н което си е и верния начин можеш да го направиш само веднъж,затова имаш опция 00 и С00 го завършваш,а с С го анулираш,ако през това време е възникнал проблем.При други модели на ДЕЙЗИ,например МОБИЛ LT отчета се прави само в режим F.Ако искаш счетоводителката ти да си получава оргазъма ежемесечно и прави месечните отчети точно след дневен отчет и точно в последния ден на всеки месец в режим Н.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети