| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 22:06 Заглавие: Сервизно описание на ЕЛИТ МИКРО LT |
|
|
Помогнете със сервизно описание или поне как да му сменя часа, че още си седи на лятно часово време. Между другото, това не беше срамно прозиводителите да го споделят и в пределно хаотично написаното ръководство на потребителя. Ама, нейсе, ще го преживеем. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 14, 2006 23:15 Заглавие: |
|
|
по принцип го пише в книжката.
ако не забравя , утре ще питам колегата и ще ти кажа. _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
Boiko Опитен потребител

Регистриран на: 01 Апр 2004 Мнения: 547 Местожителство: София-Люлин 8 зад Билла 0888 491 426
|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 3:43 Заглавие: |
|
|
Правиш ежедневен и периодичен отчет в режим Н /запис във фискалната памет/ и те допуска до настройка на часа в режим П. Описано е детайлно в потребителското описание. Да не липсват страници от последното или няма време за четене през дежурствата на ОРУ-то?  _________________ НБС-СЕБТ http://www.nbs-set.com/
http://tvbonel.alle.bg |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 5:14 Заглавие: |
|
|
| Boiko написа: | Правиш ежедневен и периодичен отчет в режим Н /запис във фискалната памет/ и те допуска до настройка на часа в режим П. Описано е детайлно в потребителското описание. Да не липсват страници от последното или няма време за четене през дежурствата на ОРУ-то?  |
Има ... ама няма кой да чете
Стават грешки. Да бъда точен подведе ме един кадър който бил го изчел и го нямало, а аз олисан в дежурства не проверих.
--------------------
Пробвах ама не става
Значи правя следното, а вие ме поправете:
1. Отивам на Н (парола 2000) и с Total печатам дневен отчет с нулиране и запис във фискалната памет.
2. Отивам в П (парола 3000).
3. Натискам PY1/RA и след това с STL отивам на 7'ми параметър и там пише 07 0605.
4. Написвам 0505 и натискам STL.
5. Мъртвото желязо изквичава и ми връща старото показание.
6. .... пробвам пак точки от 2 до 4 и винаги получавам резултат описан в т.5. Точка 1 повече не работи защото не съм правил други продажби от последния отчет.
Хайде сега дайте насоки, ама проверени. Не, че ме бърка особено какъв час пише на касовите бележки, но пък и е глупаво и простите неща с тази махина да стават винаги сложно.
А, забравих. Направих и периодичен отчет от 010206 до 150206 ... да не би ... ама тц. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
burzaka Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 7:53 Заглавие: |
|
|
Здравей Vaklin
Ще си позволя да те поправя
Ами по-горе Бойко ти каза, ама ти пак не го слушаш:
Значи трябва дневен, а след това и периодичен отчет.
Доколкото разбирам ти правиш само дневен и нулиране,след
дневния направи следното:
режим Н ,20000,VD, TOTAL,00
едва след това влизаш в режим на програмиране,параметър 7. STL,
и така нататък.
Целта на нулирането в периодичния отчет е да се изчистят регистрите.
Така не би трябвало да чуеш гадното изквичаване на мъртво желязо.
Мисля,че бях достатъчно обстоятелствен, ама ако пак не стане пиши на лични.
Желая ти успех |
|
|
 |
Bily Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 9:52 Заглавие: |
|
|
до колко разбрах от това, което ми обясниха метода е този дето ти го каза burzaka.  _________________ Никога не е късно да станеш за резил! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 17:59 Заглавие: |
|
|
Стана. Благодаря. Моят "специалист" по касови апарати дето му плащам и пари ми обясни, че отчетът който се пуска с F е периодичен и най-вероятно е така след като от него излиза фискален бон. На Н ми каза да вадя само дневни отчети и от тук е идвало разминаването.
Пак споделям, че ако бяха написали нормално ръководство за потребителя в което описваха всички тези неща стъпка по стъпка и кога е необходимо това да се направи нямаше да разпитваме по телефони, форуми и т.н. Да не казвам, че разни сервизни специалисти се оказа, че взимали по 5 лева за промяна на часа.
На мен при всички положения касовият апарат ми е само тежест (финансова и друга) и е грехота да ме изнуждат и да вниквам в принципите му на работа. Ама като това е политика на държавен рекет ще се търпи. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 19:26 Заглавие: |
|
|
Удари го по главата този ”специалист”. F са отчети от фискална памет. Периодичните отчети са на Ч(10000) - контролен четене и Н(20000) с нулиране. Всеки месец трябва да се прави месечен отчет с нулиране. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 15, 2006 19:40 Заглавие: |
|
|
Е аз виновен ли съм, че ми се е паднал такъв кадър?
Значи между другото с F от дата до дата пак е фискален и пак е с нулиране и си дава, че е фискален бон и т.н. А и на счетоводителката и харесва. Докато периодичният отчет с Н както ми казаха по-горе изкарва служебен бон. Другият Н както аз писах ми изкарва дневен отчет с нулиране. Което пак докарва счетоводителката до предоргазмено състояние
Се ми е тая де ... каквото поискат, това ще им пускам стига да ги удовлетворява разностранно. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 0:10 Заглавие: Сервизно описание на ЕЛИТ МИКРО LT |
|
|
При ЕЛИТ МИКРО LT отчетите в режим F са информативни.Можеш да си ги правиш колкото си пъти искаш,докато в режим Н което си е и верния начин можеш да го направиш само веднъж,затова имаш опция 00 и С.С 00 го завършваш,а с С го анулираш,ако през това време е възникнал проблем.При други модели на ДЕЙЗИ,например МОБИЛ LT отчета се прави само в режим F.Ако искаш счетоводителката ти да си получава оргазъма ежемесечно и прави месечните отчети точно след дневен отчет и точно в последния ден на всеки месец в режим Н. _________________ Всеки транзистор,уважаващ себе си,по време на работа не трябва да позволява да бъде докосван с ръка! |
|
|
 |
|