| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 20:57 Заглавие: Обратен брояч на импулси. |
|
|
Купих една перисталтична помпа. Външният вид е окаян, но иначе си бачка. Трябва ми за дозиране на течни продукти. По този повод ми трябва готово решение на обратен брояч със седемсегментна индикация или LCD на който да може да се задава количество импулси които да отброи и след това да каже, че е готов. Нещо с 5 бутона примерно. Нямам време да го измислям. Да поддържа и множител (цяло число). Ако някой сподели с мен необходимата информация за да си сглобя такава приставка има туба екологична нафта от най-качествения слънчиоглед на северозапада. Може и две туби  _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dasho Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 16, 2006 22:12 Заглавие: |
|
|
| Не разбрах точно идеята ти,но мога да споделя следното:обслужвам автоматична пералня,която зарежда миещите препарати точно с такива помпи.Дозаторът е автоматичен,програмируем,мисля че беше италиански.Всичко това е доставено и инсталирано от ФТС Александър гр.София. [/quote][/code] |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 7:44 Заглавие: |
|
|
Идеята е следната. Перисталтичната помпа когато работи в режима за който изначално е предвидена контролира расхода за единица време чрез промяна на оборотите. Т.е. ако засеча колко време е работила ще знам колко течност ми е наляла. Обаче на мен ми трябва малко по друг режим наработа. Искам да задам колко завъртания да направи за една минута, а допълнителното устройство да брои завъртанията и когато достигнат зададеното от мен число да спре помпата. Така ще мога да налея нужното ми количество течност със скоростта с която искам да го направя. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 9:10 Заглавие: |
|
|
| Виж тук http://www.electronics.sts.bg/ , мисля, че имаха и на изваждане. Ако нямат в on-line каталога, обади се по телефона и питай на място. Цените са човешки. Какъв датчик смяташ да ползваш? |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 9:51 Заглавие: |
|
|
Благодаря, ще проверя. Датчик ... какъвто падне, зависи от контролера.
Има каквото ми трябва, ще им звънна да им искам оферта. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 10:14 Заглавие: |
|
|
Ще ти трябва и клапан на изхода на помпата който да се затваря след нулирането на брояча и изкл.на помпата (защото кой знае колко нафта ще губиш докато спре помпата)
А ако имаш време мога да ти направя такова устройство според изискванията ти.Но ще отнеме време.
Ако си навит пиши на ЛС или по добре на ICQ258300500
Поздрави!! |
|
|
 |
мульо Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 10:16 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | Благодаря, ще проверя. Датчик ... какъвто падне, зависи от контролера. |
Не зависи ли повече от машинарията? Сигурно си видял, че предлагат и най-различни датчици. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 10:21 Заглавие: |
|
|
| valioman написа: | Ще ти трябва и клапан на изхода на помпата който да се затваря след нулирането на брояча и изкл.на помпата (защото кой знае колко нафта ще губиш докато спре помпата)
А ако имаш време мога да ти направя такова устройство според изискванията ти.Но ще отнеме време.
Ако си навит пиши на ЛС или по добре на ICQ258300500
Поздрави!! |
Разкавам подред. Не е нужен клапан. Перисталтичната помпа спира и разход през нея няма. Най-вероятно не си виждал такова нещо. Ако ви е интересно мога да пусна снимки и да напиша как работи. Изключително прецизен апарат. На живо може да го видиш във всеки център по хемодиализа. Няма да точа нафта, а ще дозирам течен реагент. Предложението ти да ми го направиш е интересно, но нека първо погледна какви са цените на готовите. Ти ми предложи и цена за която си съгласен да ми направиш такова. Може и на ЛС ако очакваш бурна реакция от обитавщите форума Разполагам с около месец като време преди да ми е потрябвало належащо. Недостатък на продаваните от STS е липсата на възможност за въвеждане на множител както и най-вероятно неудобната динамична промяна на зададената стойност. Множителят е за да показва в реални единици (литри, милилитри), а не в обороти, а динамичната промяна сам разбираш, че си е плюс от всякъде. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 10:31 Заглавие: |
|
|
Ако искаш да стане по евтино и ефикасно мога да ти спретна едно exe за комп,и да управляваш брояча през него(така спестяваш пари за LCD и клавиатура пък и процесора ще бъде по малък и евтин).
А колко то до цената като вземеш някакво решение и като разгледаш идеята ми ще говорим!! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 11:09 Заглавие: |
|
|
| valioman написа: | Ако искаш да стане по евтино и ефикасно мога да ти спретна едно exe за комп,и да управляваш брояча през него(така спестяваш пари за LCD и клавиатура пък и процесора ще бъде по малък и евтин).
А колко то до цената като вземеш някакво решение и като разгледаш идеята ми ще говорим!! |
Значи ако стои въпросът за комп то аз си имам LabJack ( www.labjack.com ) и на него мога да си направя абсолютно всякакви виртуални устройства. Трябва ми нещо самостоятелно.
Ще попитам в STS и след това ще говорим. Все пак сподели някаква цена и идея на ЛС. Може и да не говоря въобще със STS  _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|