Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Обратен брояч на импулси.
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 20:57    Заглавие: Обратен брояч на импулси. Отговорете с цитат

Купих една перисталтична помпа. Външният вид е окаян, но иначе си бачка. Трябва ми за дозиране на течни продукти. По този повод ми трябва готово решение на обратен брояч със седемсегментна индикация или LCD на който да може да се задава количество импулси които да отброи и след това да каже, че е готов. Нещо с 5 бутона примерно. Нямам време да го измислям. Да поддържа и множител (цяло число). Ако някой сподели с мен необходимата информация за да си сглобя такава приставка има туба екологична нафта от най-качествения слънчиоглед на северозапада. Може и две туби Smile
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dasho
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 16, 2006 22:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Не разбрах точно идеята ти,но мога да споделя следното:обслужвам автоматична пералня,която зарежда миещите препарати точно с такива помпи.Дозаторът е автоматичен,програмируем,мисля че беше италиански.Всичко това е доставено и инсталирано от ФТС Александър гр.София. [/quote][/code]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 7:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Идеята е следната. Перисталтичната помпа когато работи в режима за който изначално е предвидена контролира расхода за единица време чрез промяна на оборотите. Т.е. ако засеча колко време е работила ще знам колко течност ми е наляла. Обаче на мен ми трябва малко по друг режим наработа. Искам да задам колко завъртания да направи за една минута, а допълнителното устройство да брои завъртанията и когато достигнат зададеното от мен число да спре помпата. Така ще мога да налея нужното ми количество течност със скоростта с която искам да го направя.
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 9:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж тук http://www.electronics.sts.bg/ , мисля, че имаха и на изваждане. Ако нямат в on-line каталога, обади се по телефона и питай на място. Цените са човешки. Какъв датчик смяташ да ползваш?
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 9:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, ще проверя. Датчик ... какъвто падне, зависи от контролера.

Има каквото ми трябва, ще им звънна да им искам оферта.
valioman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 10:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще ти трябва и клапан на изхода на помпата който да се затваря след нулирането на брояча и изкл.на помпата (защото кой знае колко нафта ще губиш докато спре помпата) Laughing
А ако имаш време мога да ти направя такова устройство според изискванията ти.Но ще отнеме време.
Ако си навит пиши на ЛС или по добре на ICQ258300500
Поздрави!!
Върнете се в началото
мульо
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 10:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Vaklin написа:
Благодаря, ще проверя. Датчик ... какъвто падне, зависи от контролера.

Не зависи ли повече от машинарията? Сигурно си видял, че предлагат и най-различни датчици.
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 10:21    Заглавие: Отговорете с цитат

valioman написа:
Ще ти трябва и клапан на изхода на помпата който да се затваря след нулирането на брояча и изкл.на помпата (защото кой знае колко нафта ще губиш докато спре помпата) Laughing
А ако имаш време мога да ти направя такова устройство според изискванията ти.Но ще отнеме време.
Ако си навит пиши на ЛС или по добре на ICQ258300500
Поздрави!!

Разкавам подред. Не е нужен клапан. Перисталтичната помпа спира и разход през нея няма. Най-вероятно не си виждал такова нещо. Ако ви е интересно мога да пусна снимки и да напиша как работи. Изключително прецизен апарат. На живо може да го видиш във всеки център по хемодиализа. Няма да точа нафта, а ще дозирам течен реагент. Предложението ти да ми го направиш е интересно, но нека първо погледна какви са цените на готовите. Ти ми предложи и цена за която си съгласен да ми направиш такова. Може и на ЛС ако очакваш бурна реакция от обитавщите форума Wink Разполагам с около месец като време преди да ми е потрябвало належащо. Недостатък на продаваните от STS е липсата на възможност за въвеждане на множител както и най-вероятно неудобната динамична промяна на зададената стойност. Множителят е за да показва в реални единици (литри, милилитри), а не в обороти, а динамичната промяна сам разбираш, че си е плюс от всякъде.
valioman
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sliven

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 10:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако искаш да стане по евтино и ефикасно мога да ти спретна едно exe за комп,и да управляваш брояча през него(така спестяваш пари за LCD и клавиатура пък и процесора ще бъде по малък и евтин).
А колко то до цената като вземеш някакво решение и като разгледаш идеята ми ще говорим!!
Върнете се в началото
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 11:09    Заглавие: Отговорете с цитат

valioman написа:
Ако искаш да стане по евтино и ефикасно мога да ти спретна едно exe за комп,и да управляваш брояча през него(така спестяваш пари за LCD и клавиатура пък и процесора ще бъде по малък и евтин).
А колко то до цената като вземеш някакво решение и като разгледаш идеята ми ще говорим!!

Значи ако стои въпросът за комп то аз си имам LabJack ( www.labjack.com ) и на него мога да си направя абсолютно всякакви виртуални устройства. Трябва ми нещо самостоятелно.

Ще попитам в STS и след това ще говорим. Все пак сподели някаква цена и идея на ЛС. Може и да не говоря въобще със STS Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети