|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 13:31 Заглавие: |
|
|
| alfa написа: | Вече няколко пъти се изкушавам да кажа, и досега не го правих, но:
FORMAT C: ще изтрие всичките ви файлове заедно с вирусите и ще пренапише boot record-a, но няма да повлияе на вирусите, записали се в Master Boot Record, koито по моите наблюдения наброяват грубо около 1-2% от всички вируси.
Втората правилна команда по този метод е fdisk /mbr, или fixmbr. |
Абсолутно вярно е това - освен ако преди това не се съберат дяловете на диска и се преразпределят наново - по този начин вируса умира.
Jermaine кажи с коя версия на касперски си изтървал вирус, как са били направени настройките на антивирусната и името на ключа който разрешава употребата на антивирусната
Не всеки ключ дава възможност на Касперски да работи на Full настройки  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 20:25 Заглавие: |
|
|
И аз искам да кажа нещо - ако антивирусната е кракната, нищо чудно да е изтървала точно такъв вирус  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 17, 2006 20:28 Заглавие: |
|
|
Вчера ми донесоха един проблемен комп . От вируса се рестартираше постоянно. Заредих му OS-XP и го сканирах с AVG-то без да е ъпдейтнато и без нет . Откри вируса и го премахна . Проблема беше точно в MBR-а . Мисля че все пак AVG върши добра работа.  |
|
|
 |
cvetomirconev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 0:39 Заглавие: |
|
|
В името на експеримента реших да сменя AVG със Kaspersky. Да видя как ще се държи като толкова го хвалят и дали ще открие вируси.
Резултата беше плачевен. Системата ми взе да се стартира по 5 минути и горница. Пълно сканиране на диска отне 2 часа (!). И това при Pentium M 735 / 1 GB RAM / 7200 rpm диск.
При деинсталацията взе да трие някакви NTFS stream-ове които уж то беше създало, но след като ги изтри драйверите на видеокартата ми спряха да работят. Пак леко минах.
Изобщо ужас. _________________
My opinions might have changed, but not the fact that I'm right. |
|
|
 |
showMANiak Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 0:42 Заглавие: |
|
|
| cvetomirconev написа: | В името на експеримента реших да сменя AVG със Kaspersky. Да видя как ще се държи като толкова го хвалят и дали ще открие вируси.
Резултата беше плачевен. Системата ми взе да се стартира по 5 минути и горница. Пълно сканиране на диска отне 2 часа (!). И това при Pentium M 735 / 1 GB RAM / 7200 rpm диск.
При деинсталацията взе да трие някакви NTFS stream-ове които уж то беше създало, но след като ги изтри драйверите на видеокартата ми спряха да работят. Пак леко минах.
Изобщо ужас. |
Явно проблема е само при теб щото аз почти година карах с касперския и нямах ядове освен че не триеше всички вируси _________________ Може и да бъркам..... |
|
|
 |
интермаш Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 1:26 Заглавие: За Нортона |
|
|
Цитат ст новините на Дата.бг
Бета-тестерите на Microsoft Antispyware съобщават, че след обновяването на дефинициите приложението е обявило Norton Antivirus за spyware. Версии 5805 и 5807 на Microsoft Antispyware обявяват Norton Antivirus за приложение, което краде пароли. Според програмата, файловете на антивирусните продукти на Symantec са заразени с PWS.Bancos.A и тя предлага на потребителите да ги изтрие. Symantec и Microsoft са уведомени за проблема. От Microsoft са съобщили, че ще обновят дефинициите, така че грешката да бъде премахната.  _________________ Четене му е майката ! |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 4:27 Заглавие: |
|
|
cdi: Aвг-то допреди 1-2 месеца игнорираше spyware-тата, затова може и касперския да ти е намерил такива и да ги е класирал като вируси. Това и беше недостатъка и вече е оправен.
Аз съм заложил на авг, мрежова, и да - оригинална .
И що за решение е format c Все едно като спукате гума да сменяте колата . |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 15:03 Заглавие: |
|
|
| Sharo написа: | cdi: Aвг-то допреди 1-2 месеца игнорираше spyware-тата, затова може и касперския да ти е намерил такива и да ги е класирал като вируси. Това и беше недостатъка и вече е оправен.
Аз съм заложил на авг, мрежова, и да - оригинална .
И що за решение е format c Все едно като спукате гума да сменяте колата . |
как да ти кажа тук изобщо не съм споменал думата спай - умението и опита идват с времето. Ето едно предложение ако изкаш пробвай. Преди време бях лют фен на Yahoo групите - полезна информация в много раздели и най вече информацията се появяваше почти винаги първо на някой от групите и после се разпространяваше в други индивидуални форуми както нашия на e-shop. Положението е следното създаваш си примерно около 10 групи като за начало свързани с теми които са ти интересни / Аудио ремонт, Връщане на километражи, ТВ ремонт / итн..
и почваш да се наслаждаваш на огромната информация която почва да ти престига по пощата от всеки един от членовете на съответната група билото с задаване на въпрос или с отг. на някои друг от групата. До тук добре но в един момент почва и потока от вируси който е като епидемия - най новата информа я получаваш както и найновите вируси Пробвай да видиж колко време ще устискаш и като си поизпатиш тогава може да се разберем. Аз имах около 120 групи в Yahoo намалих ги на около 100 средно една група има около 70 - 1300 - 2000 човека и средно получаване на съобщения в пощата ми на ден са от 150 до над 500 - в някой моменти 90% от тези съобщения са вируси на ден два. Ти си човека с избраната антивирусна - 2 дена ти давам не повече ако имаш късмет да няма епидемия от зарази може да изкараш и месец / пробвай се /  |
|
|
 |
Jermaine Активен потребител

Регистриран на: 26 Дек 2005 Мнения: 95 Местожителство: с.Горно Нанадолнище
|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 21:00 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Jermaine кажи с коя версия на касперски си изтървал вирус, как са били направени настройките на антивирусната и името на ключа който разрешава употребата на антивирусната
Не всеки ключ дава възможност на Касперски да работи на Full настройки |
За Касперски немога да се сетя но нортона беше от 2004.Заразата беше миналия март(2005).Диска беше оригинален(или оргиналдъ ) взет от фирма за компютри.Веднага се изтеглиха последните ъпдейти. А за ключа не те разбрах.
Просто споделих какво се случи при мен.
Има и още нещо което съм пропуснал в предния пост.При инстала на касперски вече бях заразен с вируса.може той да е блокирал нещо антивирусната.
по повод цитата на Интермаш от ДАТА.БГ
Преди 2 седмици влизам в яхуууу.ком и от рекламата "Yahoo screensavers"(в дясно) реших да си разнообразя малко колекцията от скрийнс.Изтеглих три едното май беше демо.При инсталация на кое ще да скрийн-че антивирусната веднага хващаше спайуеър а Startup Monitora изписка че еди кой си файл иска регистрация за изпълнение и достъп до нета....
Май всички големи фирми си крадат инфо и не им пука.  _________________ Пишете бавно за да се разберем бързо!!! |
|
|
 |
Sharo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2006 23:35 Заглавие: |
|
|
cdi: В яху групите също съм регистриран и ги следя (не са 100, но са 5-6 с над 100 съобщения на ден). Още не ми се е подпалил г*за. Все пак троянците пак са вид спай-ове (или обратното). Въпрос на гледна точна на антивируса е как ще ги нарече. Повечето ВНО-та и плъгини за браузерите бяха игнорирани доскоро от авг-то. Тях имам предвид. А ти какво имаше предвид под "парцали"? А за скрийнсейвърите на яху - авг-то ги откри като спайуеър.
п.п. Сандра-та си е вирус  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|