Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Анти вирусна програма
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 13:31    Заглавие: Отговорете с цитат

alfa написа:
Вече няколко пъти се изкушавам да кажа, и досега не го правих, но:
FORMAT C: ще изтрие всичките ви файлове заедно с вирусите и ще пренапише boot record-a, но няма да повлияе на вирусите, записали се в Master Boot Record, koито по моите наблюдения наброяват грубо около 1-2% от всички вируси.
Втората правилна команда по този метод е fdisk /mbr, или fixmbr.

Абсолутно вярно е това - освен ако преди това не се съберат дяловете на диска и се преразпределят наново - по този начин вируса умира.
Jermaine кажи с коя версия на касперски си изтървал вирус, как са били направени настройките на антивирусната и името на ключа който разрешава употребата на антивирусната Laughing
Не всеки ключ дава възможност на Касперски да работи на Full настройки Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 20:25    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз искам да кажа нещо - ако антивирусната е кракната, нищо чудно да е изтървала точно такъв вирус Laughing
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Пет Фев 17, 2006 20:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Вчера ми донесоха един проблемен комп . От вируса се рестартираше постоянно. Заредих му OS-XP и го сканирах с AVG-то без да е ъпдейтнато и без нет . Откри вируса и го премахна . Проблема беше точно в MBR-а . Мисля че все пак AVG върши добра работа. Very Happy
Върнете се в началото
cvetomirconev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Севлиево

МнениеПуснато на: Съб Фев 18, 2006 0:39    Заглавие: Отговорете с цитат

В името на експеримента реших да сменя AVG със Kaspersky. Да видя как ще се държи като толкова го хвалят и дали ще открие вируси.

Резултата беше плачевен. Системата ми взе да се стартира по 5 минути и горница. Пълно сканиране на диска отне 2 часа (!). И това при Pentium M 735 / 1 GB RAM / 7200 rpm диск.

При деинсталацията взе да трие някакви NTFS stream-ове които уж то беше създало, но след като ги изтри драйверите на видеокартата ми спряха да работят. Пак леко минах.

Изобщо ужас.

My opinions might have changed, but not the fact that I'm right.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
showMANiak
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Фев 18, 2006 0:42    Заглавие: Отговорете с цитат

cvetomirconev написа:
В името на експеримента реших да сменя AVG със Kaspersky. Да видя как ще се държи като толкова го хвалят и дали ще открие вируси.

Резултата беше плачевен. Системата ми взе да се стартира по 5 минути и горница. Пълно сканиране на диска отне 2 часа (!). И това при Pentium M 735 / 1 GB RAM / 7200 rpm диск.

При деинсталацията взе да трие някакви NTFS stream-ове които уж то беше създало, но след като ги изтри драйверите на видеокартата ми спряха да работят. Пак леко минах.

Изобщо ужас.

Явно проблема е само при теб щото аз почти година карах с касперския и нямах ядове освен че не триеше всички вируси
интермаш
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Фев 18, 2006 1:26    Заглавие: За Нортона Отговорете с цитат

Цитат ст новините на Дата.бг

Бета-тестерите на Microsoft Antispyware съобщават, че след обновяването на дефинициите приложението е обявило Norton Antivirus за spyware. Версии 5805 и 5807 на Microsoft Antispyware обявяват Norton Antivirus за приложение, което краде пароли. Според програмата, файловете на антивирусните продукти на Symantec са заразени с PWS.Bancos.A и тя предлага на потребителите да ги изтрие. Symantec и Microsoft са уведомени за проблема. От Microsoft са съобщили, че ще обновят дефинициите, така че грешката да бъде премахната. Laughing Wink
Sharo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 18, 2006 4:27    Заглавие: Отговорете с цитат

cdi: Aвг-то допреди 1-2 месеца игнорираше spyware-тата, затова може и касперския да ти е намерил такива и да ги е класирал като вируси. Това и беше недостатъка и вече е оправен.
Аз съм заложил на авг, мрежова, и да - оригинална Cool .
И що за решение е format cConfused Все едно като спукате гума да сменяте колата Confused .
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Съб Фев 18, 2006 15:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Sharo написа:
cdi: Aвг-то допреди 1-2 месеца игнорираше spyware-тата, затова може и касперския да ти е намерил такива и да ги е класирал като вируси. Това и беше недостатъка и вече е оправен.
Аз съм заложил на авг, мрежова, и да - оригинална Cool .
И що за решение е format cConfused Все едно като спукате гума да сменяте колата Confused .

как да ти кажа тук изобщо не съм споменал думата спай - умението и опита идват с времето. Ето едно предложение ако изкаш пробвай. Преди време бях лют фен на Yahoo групите - полезна информация в много раздели и най вече информацията се появяваше почти винаги първо на някой от групите и после се разпространяваше в други индивидуални форуми както нашия на e-shop. Положението е следното създаваш си примерно около 10 групи като за начало свързани с теми които са ти интересни / Аудио ремонт, Връщане на километражи, ТВ ремонт / итн..
и почваш да се наслаждаваш на огромната информация която почва да ти престига по пощата от всеки един от членовете на съответната група билото с задаване на въпрос или с отг. на някои друг от групата. До тук добре но в един момент почва и потока от вируси който е като епидемия - най новата информа я получаваш както и найновите вируси Laughing Пробвай да видиж колко време ще устискаш и като си поизпатиш тогава може да се разберем. Аз имах около 120 групи в Yahoo намалих ги на около 100 средно една група има около 70 - 1300 - 2000 човека и средно получаване на съобщения в пощата ми на ден са от 150 до над 500 - в някой моменти 90% от тези съобщения са вируси на ден два. Laughing Ти си човека с избраната антивирусна - 2 дена ти давам не повече ако имаш късмет да няма епидемия от зарази може да изкараш и месец / пробвай се / Wink
Върнете се в началото
Jermaine
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: с.Горно Нанадолнище

МнениеПуснато на: Съб Фев 18, 2006 21:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
Jermaine кажи с коя версия на касперски си изтървал вирус, как са били направени настройките на антивирусната и името на ключа който разрешава употребата на антивирусната
Не всеки ключ дава възможност на Касперски да работи на Full настройки

За Касперски немога да се сетя но нортона беше от 2004.Заразата беше миналия март(2005).Диска беше оригинален(или оргиналдъ Very Happy ) взет от фирма за компютри.Веднага се изтеглиха последните ъпдейти. А за ключа не те разбрах.
Просто споделих какво се случи при мен.
Има и още нещо което съм пропуснал в предния пост.При инстала на касперски вече бях заразен с вируса.може той да е блокирал нещо антивирусната.
по повод цитата на Интермаш от ДАТА.БГ
Преди 2 седмици влизам в яхуууу.ком и от рекламата "Yahoo screensavers"(в дясно) реших да си разнообразя малко колекцията от скрийнс.Изтеглих три едното май беше демо.При инсталация на кое ще да скрийн-че антивирусната веднага хващаше спайуеър а Startup Monitora изписка че еди кой си файл иска регистрация за изпълнение и достъп до нета....
Май всички големи фирми си крадат инфо и не им пука. Confused
Sharo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 18, 2006 23:35    Заглавие: Отговорете с цитат

cdi: В яху групите също съм регистриран и ги следя (не са 100, но са 5-6 с над 100 съобщения на ден). Още не ми се е подпалил г*за. Все пак троянците пак са вид спай-ове (или обратното). Въпрос на гледна точна на антивируса е как ще ги нарече. Повечето ВНО-та и плъгини за браузерите бяха игнорирани доскоро от авг-то. Тях имам предвид. А ти какво имаше предвид под "парцали"? А за скрийнсейвърите на яху - авг-то ги откри като спайуеър.

п.п. Сандра-та си е вирус Laughing
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Следваща
Страница 8 от 9

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети