Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SAT конфигурация

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Moni
Гост

МнениеПуснато на: Нед Фев 19, 2006 13:39    Заглавие: SAT конфигурация Отговорете с цитат

Имам монтирани:сател. чиния (180 см.),с ръчен позиционер ;конвертор ЧАПАРАЛ-трибандов,от времето,когато приемахме аналоговите САТ програми.Мога ли да използвам конвертора за премане на цифрови програми и ако не-каква конфигурация (конвертор-приемник),на по ниска цена ми препоръчате?
Мерси,предварително!
Върнете се в началото
sezo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 19, 2006 14:40    Заглавие: Re: SAT конфигурация Отговорете с цитат

Moni написа:
Имам монтирани:сател. чиния (180 см.),с ръчен позиционер ;конвертор ЧАПАРАЛ-трибандов,от времето,когато приемахме аналоговите САТ програми.Мога ли да използвам конвертора за премане на цифрови програми и ако не-каква конфигурация (конвертор-приемник),на по ниска цена ми препоръчате?
Мерси,предварително!

BOTECH 9000CI или FTA + BOTECH конвертор
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Нед Фев 19, 2006 14:56    Заглавие: Re: SAT конфигурация Отговорете с цитат

sezo написа:
Moni написа:
Мерси,предварително!

BOTECH 9000CI или FTA + BOTECH конвертор

И какви програми осигурява тази конф.,от кои спътници?
Да разбирам ли,че конвертора,който имам е абсолютно безполезен.
Върнете се в началото
sezo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 19, 2006 15:07    Заглавие: Re: SAT конфигурация Отговорете с цитат

погледни в линка
http://www.lyngsat.com/europe.html
Всички спътници маркирани в зелено
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Нед Фев 19, 2006 15:13    Заглавие: Re: SAT конфигурация Отговорете с цитат

sezo написа:
погледни в линка
http://www.lyngsat.com/europe.html
Всички спътници маркирани в зелено

Благодаря ти!Някаква прибл. цена?
А конвертора -на буклука?
Върнете се в началото
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Нед Фев 19, 2006 16:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Конвертора Ви сам по себе си може да се ползува но едва ли ще намерите евтин цифров приемник който да управлява поляризатора - особено ако е феритен - него трябва да си го управлявате от аналоговия приемник ако държите да ползувате ЧАПАРАЛ-а или демонтажа му е много сложен Ще се получи едно неудобство в работата защото трябва да съобразявате банда и поляризацията на програмата която искате да гледате и да включвате този банд и поляризация от аналоговия приемник а програмите да си ги сменяте от цифровия Ако демонтажа на конвертора не е много сложен по добре го сменете Трябва най-вероятно да си купите фланцов конвертор - нещо от рода на EUROSTAR MTI INVERTO - приблизителните цени са между 25 и 35 лева Конверторите с вграден облъчвател са по-евтини но с фланцов конвертор би трябвало да имате по-добър сигнал на по-слабите транспондери Какъв приемник да си купите зависи от това какви програми искате да гледате Ако не мислите да купувате карта за някой от операторите добър избор според мен е VOLTEL или YUMATU MX серия - съвсем приблизителна цена 120-130 лева BOTECH9000 също е добър избор - мисля че модела е малко по скъп Ако ще купувате карта или искате приемника Ви да има възможност за работа с карта на някой от операторите може да купите SKYSAT MAGESTIC или BOTECH9500IR - съвсем ориентировъчна цена 190-200 лева Съвсем общ съвет - купете си техниката от магазин където се продава основно сателитна техника и могат да Ви дадат достатъчно компетентна консултация
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Нед Фев 19, 2006 17:39    Заглавие: Отговорете с цитат

AA написа:
Конвертора Ви сам по себе си може да се ползува но едва ли ще намерите евтин цифров приемник който да управлява поляризатора - особено ако е феритен - него трябва да си го управлявате от аналоговия приемник ако държите да ползувате ЧАПАРАЛ-а или демонтажа му е много сложен Ще се получи едно неудобство в работата защото трябва да съобразявате банда и поляризацията на програмата която искате да гледате и да включвате този банд и поляризация от аналоговия приемник а програмите да си ги сменяте от цифровия Ако демонтажа на конвертора не е много сложен по добре го сменете Трябва най-вероятно да си купите фланцов конвертор - нещо от рода на EUROSTAR MTI INVERTO - приблизителните цени са между 25 и 35 лева Конверторите с вграден облъчвател са по-евтини но с фланцов конвертор би трябвало да имате по-добър сигнал на по-слабите транспондери Какъв приемник да си купите зависи от това какви програми искате да гледате Ако не мислите да купувате карта за някой от операторите добър избор според мен е VOLTEL или YUMATU MX серия - съвсем приблизителна цена 120-130 лева BOTECH9000 също е добър избор - мисля че модела е малко по скъп Ако ще купувате карта или искате приемника Ви да има възможност за работа с карта на някой от операторите може да купите SKYSAT MAGESTIC или BOTECH9500IR - съвсем ориентировъчна цена 190-200 лева Съвсем общ съвет - купете си техниката от магазин където се продава основно сателитна техника и могат да Ви дадат достатъчно компетентна консултация

Мерси за изчерп. и-ция!Като съпоставям нещата-май е по добре БУЛСАТКОМ.Остава да намеря купувач на антената,и евентуално конвертора.Жалко само,че антената е с настроена парабола,и стойката също няма да ми е от полза.А знаеш едно време колко време и нерви ни костваше настройката(без апаратура) на антена,фокуси и т н т.
Върнете се в началото
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Пон Фев 20, 2006 10:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Всичките програми на БУЛСАТКОМ поне засега са на горен банд хоризонтална поляризация така че смело можете да ползувате Вашата антена и конвертор
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети