| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Moni Гост
|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 13:39 Заглавие: SAT конфигурация |
|
|
Имам монтирани:сател. чиния (180 см.),с ръчен позиционер ;конвертор ЧАПАРАЛ-трибандов,от времето,когато приемахме аналоговите САТ програми.Мога ли да използвам конвертора за премане на цифрови програми и ако не-каква конфигурация (конвертор-приемник),на по ниска цена ми препоръчате?
Мерси,предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sezo Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 14:40 Заглавие: Re: SAT конфигурация |
|
|
| Moni написа: | Имам монтирани:сател. чиния (180 см.),с ръчен позиционер ;конвертор ЧАПАРАЛ-трибандов,от времето,когато приемахме аналоговите САТ програми.Мога ли да използвам конвертора за премане на цифрови програми и ако не-каква конфигурация (конвертор-приемник),на по ниска цена ми препоръчате?
Мерси,предварително! |
BOTECH 9000CI или FTA + BOTECH конвертор |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 14:56 Заглавие: Re: SAT конфигурация |
|
|
| sezo написа: | | Moni написа: | Имам монтирани:сател. чиния (180 см.),с ръчен позиционер ;конвертор ЧАПАРАЛ-трибандов,от времето,когато приемахме аналоговите САТ програми.Мога ли да използвам конвертора за премане на цифрови програми и ако не-каква конфигурация (конвертор-приемник),на по ниска цена ми препоръчате?
Мерси,предварително! |
BOTECH 9000CI или FTA + BOTECH конвертор |
И какви програми осигурява тази конф.,от кои спътници?
Да разбирам ли,че конвертора,който имам е абсолютно безполезен. |
|
|
 |
sezo Опитен потребител

|
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 15:13 Заглавие: Re: SAT конфигурация |
|
|
Благодаря ти!Някаква прибл. цена?
А конвертора -на буклука? |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 16:47 Заглавие: |
|
|
| Конвертора Ви сам по себе си може да се ползува но едва ли ще намерите евтин цифров приемник който да управлява поляризатора - особено ако е феритен - него трябва да си го управлявате от аналоговия приемник ако държите да ползувате ЧАПАРАЛ-а или демонтажа му е много сложен Ще се получи едно неудобство в работата защото трябва да съобразявате банда и поляризацията на програмата която искате да гледате и да включвате този банд и поляризация от аналоговия приемник а програмите да си ги сменяте от цифровия Ако демонтажа на конвертора не е много сложен по добре го сменете Трябва най-вероятно да си купите фланцов конвертор - нещо от рода на EUROSTAR MTI INVERTO - приблизителните цени са между 25 и 35 лева Конверторите с вграден облъчвател са по-евтини но с фланцов конвертор би трябвало да имате по-добър сигнал на по-слабите транспондери Какъв приемник да си купите зависи от това какви програми искате да гледате Ако не мислите да купувате карта за някой от операторите добър избор според мен е VOLTEL или YUMATU MX серия - съвсем приблизителна цена 120-130 лева BOTECH9000 също е добър избор - мисля че модела е малко по скъп Ако ще купувате карта или искате приемника Ви да има възможност за работа с карта на някой от операторите може да купите SKYSAT MAGESTIC или BOTECH9500IR - съвсем ориентировъчна цена 190-200 лева Съвсем общ съвет - купете си техниката от магазин където се продава основно сателитна техника и могат да Ви дадат достатъчно компетентна консултация |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Фев 19, 2006 17:39 Заглавие: |
|
|
| AA написа: | | Конвертора Ви сам по себе си може да се ползува но едва ли ще намерите евтин цифров приемник който да управлява поляризатора - особено ако е феритен - него трябва да си го управлявате от аналоговия приемник ако държите да ползувате ЧАПАРАЛ-а или демонтажа му е много сложен Ще се получи едно неудобство в работата защото трябва да съобразявате банда и поляризацията на програмата която искате да гледате и да включвате този банд и поляризация от аналоговия приемник а програмите да си ги сменяте от цифровия Ако демонтажа на конвертора не е много сложен по добре го сменете Трябва най-вероятно да си купите фланцов конвертор - нещо от рода на EUROSTAR MTI INVERTO - приблизителните цени са между 25 и 35 лева Конверторите с вграден облъчвател са по-евтини но с фланцов конвертор би трябвало да имате по-добър сигнал на по-слабите транспондери Какъв приемник да си купите зависи от това какви програми искате да гледате Ако не мислите да купувате карта за някой от операторите добър избор според мен е VOLTEL или YUMATU MX серия - съвсем приблизителна цена 120-130 лева BOTECH9000 също е добър избор - мисля че модела е малко по скъп Ако ще купувате карта или искате приемника Ви да има възможност за работа с карта на някой от операторите може да купите SKYSAT MAGESTIC или BOTECH9500IR - съвсем ориентировъчна цена 190-200 лева Съвсем общ съвет - купете си техниката от магазин където се продава основно сателитна техника и могат да Ви дадат достатъчно компетентна консултация |
Мерси за изчерп. и-ция!Като съпоставям нещата-май е по добре БУЛСАТКОМ.Остава да намеря купувач на антената,и евентуално конвертора.Жалко само,че антената е с настроена парабола,и стойката също няма да ми е от полза.А знаеш едно време колко време и нерви ни костваше настройката(без апаратура) на антена,фокуси и т н т. |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2006 10:38 Заглавие: |
|
|
| Всичките програми на БУЛСАТКОМ поне засега са на горен банд хоризонтална поляризация така че смело можете да ползувате Вашата антена и конвертор |
|
|
 |
|