Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Tърся схема за усилвател на телевизионен сигнал от антена

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nirbod
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 25, 2006 16:46    Заглавие: Tърся схема за усилвател на телевизионен сигнал от антена Отговорете с цитат

Понеже не мога да хващам добре ефирните ТВ програми. Знам че продават готови коплекти усилвател + антена но бих желал да си направя усилвателя и да си ползвам готовата антена.Ако някои знае такива схеми ще сам му благодарен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nirbod
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Фев 25, 2006 17:31    Заглавие: Отговорете с цитат

намерих две схеми
http://www.masterkit.ru/info/magshow.php?num=106
но не сам сигурен дали ще работят.Ако знаете други кажете.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Съб Фев 25, 2006 19:19    Заглавие: Отговорете с цитат

По-добрият вариант е наистина добра антена.Не пишеш от къде си.Дай координати,може пък да можем да помогнем Question

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
nirbod
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Фев 26, 2006 14:43    Заглавие: Отговорете с цитат

От Пловдив съм и за сега съм твърдо решен да пробвам една от тези две руски схеми земе пак да трагне и да ми се пооправи сигнала.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Нед Фев 26, 2006 17:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти си пробвай схемите,ама пак си помисли за добра антена.Какъв е проблемът-слаб сигнал или много отразени сигнали?В кой обхват са предавателите,на кои канали?Ако проблемът е с отразени сигнали,усилвателят със сигурност ще го забатачи още повече.Тия машинки вършат работа на открито,където няма близък предавател.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Нед Фев 26, 2006 19:27    Заглавие: антена Отговорете с цитат

Кои програми не можеш да гледаш във Пловдив Question
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
nirbod
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 27, 2006 18:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Просто не хващам програмите добре защото съм на гърба на висока сграда и не сам срещу предавателя. Имам познати които си взеха антена + усилвател и образа им стана кристален. Е аз не целя чак такава прецизност. А за каналите сега ще ви кажа 32-ри; 28-ми; и 49-ти
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 27, 2006 21:42    Заглавие: Отговорете с цитат

В тази ситуация проблема може и да е друг. Опиши какъв е точно проблема: слаб сигнал с много "снежинки" по картината или наслагване на няколко картини една върху друга? Защото проблема може да не е от липсата на сигнал, а в многото "отразени" такива. В този случай усилвателя няма да помогне (да не кажа обратното). Усилвателя усилва ВСИЧКО в диапазона за който е предназначен. Може да опиташ с друго място за антената как ще се промени ситуацията (и дали).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Фев 27, 2006 21:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Отдясно на рекламния банер се появява една антена с усилвател, работи добре. Пулсатор я предлагат.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
nirbod
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 28, 2006 20:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи сигнала ми е на снежинки, а със тази антена която ползвам е толкова относително качеството му че много трудно или почти невъзможно е да се намери място кадето да хващам трите национални телевизии добре. Все некоя ще е развалена а и много бързо се развалят както ги виждаш що годе добре и си мислиш че си намерил перфектното място за антената изведнаж ти се разваля всичко. Признавам антената ми не е от добрите всъщност е от най-евтините но си мисля че чрез този усилвател ще мога да хващам един стабилен и постоянен сигнал без толкова големо значение при местене на антената. А това за наслагването на картините нещо него разбирам но както и да ви го кажа картината е на снежинки и е страшно чувствителна спрямо местоположението на антената.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети