| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
nirbod Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 16:46 Заглавие: Tърся схема за усилвател на телевизионен сигнал от антена |
|
|
| Понеже не мога да хващам добре ефирните ТВ програми. Знам че продават готови коплекти усилвател + антена но бих желал да си направя усилвателя и да си ползвам готовата антена.Ако някои знае такива схеми ще сам му благодарен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nirbod Нов потребител

|
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 25, 2006 19:19 Заглавие: |
|
|
По-добрият вариант е наистина добра антена.Не пишеш от къде си.Дай координати,може пък да можем да помогнем  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
nirbod Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 14:43 Заглавие: |
|
|
| От Пловдив съм и за сега съм твърдо решен да пробвам една от тези две руски схеми земе пак да трагне и да ми се пооправи сигнала. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 17:44 Заглавие: |
|
|
Ти си пробвай схемите,ама пак си помисли за добра антена.Какъв е проблемът-слаб сигнал или много отразени сигнали?В кой обхват са предавателите,на кои канали?Ако проблемът е с отразени сигнали,усилвателят със сигурност ще го забатачи още повече.Тия машинки вършат работа на открито,където няма близък предавател. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 26, 2006 19:27 Заглавие: антена |
|
|
Кои програми не можеш да гледаш във Пловдив  |
|
|
 |
nirbod Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 27, 2006 18:49 Заглавие: |
|
|
| Просто не хващам програмите добре защото съм на гърба на висока сграда и не сам срещу предавателя. Имам познати които си взеха антена + усилвател и образа им стана кристален. Е аз не целя чак такава прецизност. А за каналите сега ще ви кажа 32-ри; 28-ми; и 49-ти |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 27, 2006 21:42 Заглавие: |
|
|
| В тази ситуация проблема може и да е друг. Опиши какъв е точно проблема: слаб сигнал с много "снежинки" по картината или наслагване на няколко картини една върху друга? Защото проблема може да не е от липсата на сигнал, а в многото "отразени" такива. В този случай усилвателя няма да помогне (да не кажа обратното). Усилвателя усилва ВСИЧКО в диапазона за който е предназначен. Може да опиташ с друго място за антената как ще се промени ситуацията (и дали). |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
nirbod Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2006 20:12 Заглавие: |
|
|
| Значи сигнала ми е на снежинки, а със тази антена която ползвам е толкова относително качеството му че много трудно или почти невъзможно е да се намери място кадето да хващам трите национални телевизии добре. Все некоя ще е развалена а и много бързо се развалят както ги виждаш що годе добре и си мислиш че си намерил перфектното място за антената изведнаж ти се разваля всичко. Признавам антената ми не е от добрите всъщност е от най-евтините но си мисля че чрез този усилвател ще мога да хващам един стабилен и постоянен сигнал без толкова големо значение при местене на антената. А това за наслагването на картините нещо него разбирам но както и да ви го кажа картината е на снежинки и е страшно чувствителна спрямо местоположението на антената. |
|
|
 |
|