Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

свързване на цифров оборотомер
Иди на страница Предишна  1, 2, 3

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Фев 27, 2006 14:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Интересно ми как ще се сменят цифрите докато се променят оборотите, според мен не е удобен вариант въпреки че е най-точно отчитането. Иначе специално за датчици на хол са написали, че трябва да се знае схемата на автомобила.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
silvaro
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Фев 27, 2006 21:47    Заглавие: Отговорете с цитат

slav4o.com написа:
A колата нямаше ли поначало оборотомер ?

не моето табло е без оборотомер и за това искам да си сложа , пък един от тези дето се слагат допълнително със стрелките на RedLine май бяха са от порядъка на 50-60лв - не ми се дават толкова . а иначе аз си го взех от едно магазинче на бул. Стамболийски 85 цената там му е 9.75лв. между другото сега разбрах че съм изгорил интеграла на входа.и утре ще си купя и пак ще пробвам . мисля да му сложа един усилвател на входа от един транзистор и два резистора,пък да видя какво ще стане.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 27, 2006 22:10    Заглавие: Отговорете с цитат

silvaro написа:
между другото сега разбрах че съм изгорил интеграла на входа.и утре ще си купя и пак ще пробвам . мисля да му сложа един усилвател на входа от един транзистор и два резистора,пък да видя какво ще стане.

Ако наистина това е така, то входа не ще да си е заминал от това, че има нужда от усилвател Smile .
Но ти си знаеш Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
silvaro
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Пон Фев 27, 2006 22:29    Заглавие: Отговорете с цитат

е не е от това ама аз понеже съм голям "разбирач" Smile - реших да го пусна на колата без ценера и той замери нещо и спря да брои Smile а иначе преди това на адаптор с променлив ток на 7.5V работеше и си показваше ама явно без входния делител на колата няма да върви!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Фев 28, 2006 19:43    Заглавие: Отговорете с цитат

Със програма генератор от компютъра и звуковата карта може да се пуска всякаква честота така може много точно да се настрои. 50 Hz 1500 rpm, 100 Hz 3000 rpm , 200 Hz 6000 rpm
със ей тая старата програма може да се направи лесно и то за всякакви обороти:
http://selectronics.hit.bg/programs/programs.htm
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Сря Мар 01, 2006 12:09    Заглавие: Отговорете с цитат

смених изгорялата интегралка и го калибрирах на 50Hz показва точно 1500об/мин . сега остава на колата да го вържа ... ще пиша какво е станало след като го пробвам !

Поздрави и благодаря на всички за отговорите!

P.S. Ако на някой му дойде някаква идея и е връзвал такъв и му се пише може да сподели ! Laughing
Върнете се в началото
kd 503
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Фев 22, 2007 16:05    Заглавие: Отговорете с цитат

А на opel c1,6nz 91 година къде е най удачно да се свърже ,че си направих един оборотомер с pic 16f84 и той зема ,че тръгна Very Happy Very Happy Very Happy пробвах да навия около централния кабел 15 намотки но се шашка тотално схемата.Ел инсталацията на колата и начина на комутиране са ми почти 100% неясни Sad .
ето за това става въпрос http://doblink.hit.bg/rpmeeter/rpmeeter.html
Върнете се в началото
Viper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 18:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Я кажете подкарахте ли го тоя прословут цифров оборотомер на Неомонтана, и аз го имам направен и даже мислех да го монтирам на служебната кола ама като попрочетох постовете ви нещо ме жегна че няма да стане. Колата е форд фиеста с еку и мислех да навия няколко навивки на кабела на първи целиндър. Затова кажете дали тръгва по този начин или не.
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пет Мар 02, 2007 23:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Viper написа:
Я кажете подкарахте ли го тоя прословут цифров оборотомер на Неомонтана, и аз го имам направен и даже мислех да го монтирам на служебната кола ама като попрочетох постовете ви нещо ме жегна че няма да стане. Колата е форд фиеста с еку и мислех да навия няколко навивки на кабела на първи целиндър. Затова кажете дали тръгва по този начин или не.

поне 8 месеца Smile в жигулката работи Smile сложете подходящо охлаждане на стабилизатора , иначе взимам сигнал от централния проводник от бобината с около 20-30 навивки(на толкова навивки заработи добре) , сигнала до платката го пускам по RG59 - коаксиален кабел .
ФОРМАТЦЕВТ
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Лясковец BG

МнениеПуснато на: Съб Мар 03, 2007 8:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Обортомера трябва да се свърже към минусовия извод на бобината (за 12В) или към средния извод на датчика на Хол (за 5В).
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3
Страница 3 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети