| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Фев 27, 2006 14:47 Заглавие: |
|
|
| Интересно ми как ще се сменят цифрите докато се променят оборотите, според мен не е удобен вариант въпреки че е най-точно отчитането. Иначе специално за датчици на хол са написали, че трябва да се знае схемата на автомобила. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
silvaro Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 27, 2006 21:47 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | | A колата нямаше ли поначало оборотомер ? |
не моето табло е без оборотомер и за това искам да си сложа , пък един от тези дето се слагат допълнително със стрелките на RedLine май бяха са от порядъка на 50-60лв - не ми се дават толкова . а иначе аз си го взех от едно магазинче на бул. Стамболийски 85 цената там му е 9.75лв. между другото сега разбрах че съм изгорил интеграла на входа.и утре ще си купя и пак ще пробвам . мисля да му сложа един усилвател на входа от един транзистор и два резистора,пък да видя какво ще стане. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 27, 2006 22:10 Заглавие: |
|
|
| silvaro написа: | | между другото сега разбрах че съм изгорил интеграла на входа.и утре ще си купя и пак ще пробвам . мисля да му сложа един усилвател на входа от един транзистор и два резистора,пък да видя какво ще стане. |
Ако наистина това е така, то входа не ще да си е заминал от това, че има нужда от усилвател .
Но ти си знаеш  |
|
|
 |
silvaro Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 27, 2006 22:29 Заглавие: |
|
|
е не е от това ама аз понеже съм голям "разбирач" - реших да го пусна на колата без ценера и той замери нещо и спря да брои а иначе преди това на адаптор с променлив ток на 7.5V работеше и си показваше ама явно без входния делител на колата няма да върви! |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Вто Фев 28, 2006 19:43 Заглавие: |
|
|
Със програма генератор от компютъра и звуковата карта може да се пуска всякаква честота така може много точно да се настрои. 50 Hz 1500 rpm, 100 Hz 3000 rpm , 200 Hz 6000 rpm
със ей тая старата програма може да се направи лесно и то за всякакви обороти:
http://selectronics.hit.bg/programs/programs.htm |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Мар 01, 2006 12:09 Заглавие: |
|
|
смених изгорялата интегралка и го калибрирах на 50Hz показва точно 1500об/мин . сега остава на колата да го вържа ... ще пиша какво е станало след като го пробвам !
Поздрави и благодаря на всички за отговорите!
P.S. Ако на някой му дойде някаква идея и е връзвал такъв и му се пише може да сподели !  |
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 22, 2007 16:05 Заглавие: |
|
|
А на opel c1,6nz 91 година къде е най удачно да се свърже ,че си направих един оборотомер с pic 16f84 и той зема ,че тръгна пробвах да навия около централния кабел 15 намотки но се шашка тотално схемата.Ел инсталацията на колата и начина на комутиране са ми почти 100% неясни .
ето за това става въпрос http://doblink.hit.bg/rpmeeter/rpmeeter.html _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
Viper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 18:24 Заглавие: |
|
|
Я кажете подкарахте ли го тоя прословут цифров оборотомер на Неомонтана, и аз го имам направен и даже мислех да го монтирам на служебната кола ама като попрочетох постовете ви нещо ме жегна че няма да стане. Колата е форд фиеста с еку и мислех да навия няколко навивки на кабела на първи целиндър. Затова кажете дали тръгва по този начин или не. _________________ Няма нищо по хубаво от лошото време. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 02, 2007 23:35 Заглавие: |
|
|
| Viper написа: | | Я кажете подкарахте ли го тоя прословут цифров оборотомер на Неомонтана, и аз го имам направен и даже мислех да го монтирам на служебната кола ама като попрочетох постовете ви нещо ме жегна че няма да стане. Колата е форд фиеста с еку и мислех да навия няколко навивки на кабела на първи целиндър. Затова кажете дали тръгва по този начин или не. |
поне 8 месеца в жигулката работи сложете подходящо охлаждане на стабилизатора , иначе взимам сигнал от централния проводник от бобината с около 20-30 навивки(на толкова навивки заработи добре) , сигнала до платката го пускам по RG59 - коаксиален кабел . _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
ФОРМАТЦЕВТ Опитен потребител

Регистриран на: 23 Юни 2004 Мнения: 166 Местожителство: Лясковец BG
|
Пуснато на: Съб Мар 03, 2007 8:51 Заглавие: |
|
|
Обортомера трябва да се свърже към минусовия извод на бобината (за 12В) или към средния извод на датчика на Хол (за 5В). _________________ Пречките са онези малки неща около пътя ни които виждаме ако отклоним поглед от целта
http://diagnostika.hit.bg |
|
|
 |
|