|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dido_N Гост
|
Пуснато на: Нед Мар 05, 2006 22:33 Заглавие: Въпрос за изходите на ЦД |
|
|
| Искам да ви попитам относно изходите на Сони ГТ 300.Пише че са Sub out 2V.Това значи ли че мога да ги закача директно към НЧ говорители.Вярно е че за тези изходи пише че са от предусилвателя но пък все пак това са си 2 Волта.Няма ли да стигне да захрани говоритяля и да извади звук.Трябва ли задължително да използвам усилвател за да ползвам тези изходи? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 05, 2006 23:02 Заглавие: Re: Въпрос за изходите на ЦД |
|
|
| Dido_N написа: | | Това значи ли че мога да ги закача директно към НЧ говорители. |
Да, не може да ги закачиш директно.
| Dido_N написа: | | Вярно е че за тези изходи пише че са от предусилвателя но пък все пак това са си 2 Волта.Няма ли да стигне да захрани говоритяля и да извади звук. |
Тези 2 Волта са Vpp грубо казано. Направи една проста сметка (тя не е точна, но е илюстративна). При 2 В макс. (а сигнала е меко казано променлив) и при съпротивление на говорителите 4 Ом примерно - какъв ще е тока и съответно мощността? Това без да отчитаме други фактори. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Мар 06, 2006 2:24 Заглавие: |
|
|
Тока както сочи науката, при 2 волта и 4 ома, ще е 0,5 А.Мощноста грубо 1 грозен ват.Боже колко било просто, ама и аз като съм се замислил на дълбоко.Срамота е да не си направя простата сметка, ама на изкукал съм нещо.  |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 06, 2006 20:25 Заглавие: ре |
|
|
| Anonymous написа: | Тока както сочи науката, при 2 волта и 4 ома, ще е 0,5 А.Мощноста грубо 1 грозен ват.Боже колко било просто, ама и аз като съм се замислил на дълбоко.Срамота е да не си направя простата сметка, ама на изкукал съм нещо.  |
Не ти е вярна сметката ....къде ти е изходното съпротивление на усилвателя?
И 0.1 вата няма да можеш да изкараш , изходите са високоомни  _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Мар 06, 2006 20:50 Заглавие: |
|
|
| О да и това, вярно.Като огледах няколко усилвателя за автомобил видях че имат и такива входове за 2 волтов сигнал, освен нормалните итващи от линейните изходи на СД-то. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|