Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за изходите на ЦД

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Dido_N
Гост

МнениеПуснато на: Нед Мар 05, 2006 22:33    Заглавие: Въпрос за изходите на ЦД Отговорете с цитат

Искам да ви попитам относно изходите на Сони ГТ 300.Пише че са Sub out 2V.Това значи ли че мога да ги закача директно към НЧ говорители.Вярно е че за тези изходи пише че са от предусилвателя но пък все пак това са си 2 Волта.Няма ли да стигне да захрани говоритяля и да извади звук.Трябва ли задължително да използвам усилвател за да ползвам тези изходи?
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 05, 2006 23:02    Заглавие: Re: Въпрос за изходите на ЦД Отговорете с цитат

Dido_N написа:
Това значи ли че мога да ги закача директно към НЧ говорители.

Да, не може да ги закачиш директно.

Dido_N написа:
Вярно е че за тези изходи пише че са от предусилвателя но пък все пак това са си 2 Волта.Няма ли да стигне да захрани говоритяля и да извади звук.

Тези 2 Волта са Vpp грубо казано. Направи една проста сметка (тя не е точна, но е илюстративна). При 2 В макс. (а сигнала е меко казано променлив) и при съпротивление на говорителите 4 Ом примерно - какъв ще е тока и съответно мощността? Това без да отчитаме други фактори.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 06, 2006 2:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Тока както сочи науката, при 2 волта и 4 ома, ще е 0,5 А.Мощноста грубо 1 грозен ват.Боже колко било просто, ама и аз като съм се замислил на дълбоко.Срамота е да не си направя простата сметка, ама на изкукал съм нещо. Very Happy Very Happy Very Happy
Върнете се в началото
raxell
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 06, 2006 20:25    Заглавие: ре Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Тока както сочи науката, при 2 волта и 4 ома, ще е 0,5 А.Мощноста грубо 1 грозен ват.Боже колко било просто, ама и аз като съм се замислил на дълбоко.Срамота е да не си направя простата сметка, ама на изкукал съм нещо. Very Happy Very Happy Very Happy

Не ти е вярна сметката Wink ....къде ти е изходното съпротивление на усилвателя?
И 0.1 вата няма да можеш да изкараш , изходите са високоомни Very Happy
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 06, 2006 20:50    Заглавие: Отговорете с цитат

О да и това, вярно.Като огледах няколко усилвателя за автомобил видях че имат и такива входове за 2 волтов сигнал, освен нормалните итващи от линейните изходи на СД-то.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети