|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 0:50 Заглавие: |
|
|
| sparky написа: | | Има разлика както в светенето, така и в температурата - при по-високо напрежение светлината е "по-бяла", което човешкото око приема за по-силно. |
според мен това е по- важният фактор- крушката намалява съпротивлението си при по- ниско напрежение и промяната в мощността е по- малка
| sparky написа: | | Извода на крушката се е разпоил или защото крушката е куче-марка, или защото едновременно светене на къси и дълги и идват в повече, или поради и двете причини. Те затова стандартно не светят едновременно. |
и двете и двете  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
POW Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 11:57 Заглавие: |
|
|
е последно добре ли е или е зле да се сложат 100/90 вата или??
имам една фиатка и малко са слаби круишлетата, па и едното жълтеее....май рефлектора е заминал.....и последно? |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 16:23 Заглавие: |
|
|
На Самарата беше върха, но с оригинални NARVA (6лв) или General Electric (12лв), ментета OSRAM заминаха за около месец, и то при положение че не карам често през нощта - стъклото на крушката се разтопи. А ако ги сложиш да светят едновременно и дълги и къси - съвсем ще сцепиш мрака, но ще те сърби гъза здравата докато караш . Имай в предвид че не всички фарове издържат, може да се скапе рефлектора от топлината. Може да се скапе и инсталацията ако е калпава. Може да думне и релето, може да думне и бушон. Може и акумулатора да ти се изтощи при дълго каране нощем.
Общо взето при добра инсталация и големи по размер фарове няма проблем обикновено. Ладата я карах 3 години така и нямаше и помен от проблеми. Вярно че беше 100% изправна, но все пак е руска кола.
Преди да се пробва трябва да се види къде/какво е релето и евентуално колко струва. Инсталация едва ли ще се скапе, защото бушона е предвиден да изгори преди това. Трябва да се следи за греене по клемите, бушона и релето, повече от обикновено.
Сега съм със Skoda Fabia и не смея да пробвам, щото фара ми струва майка си и баща си. Трабва да проуча дали каското покрива такива щети.
Ако е заминал рефлектора и киловат да сложиш, няма да стане по-добре. Може и само да е замърсен - пробвай да го почистиш. При всички положения ще има разлика. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
POW Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 19:09 Заглавие: |
|
|
начи нема да стане...?! сигурно ще се избози нещо то тия не са като руските и аз карах един волджан там беха 100/90 едновременно и немаше грижи.......западни боклуцииииии  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 20:23 Заглавие: |
|
|
Момчета хубаво светят,
ама разхода на гориво как се променя ако светят такива крушки по 100 вата и по там колкото са за къси светлини, едновременно. И като се има в предвид и КПД на алтернатора ?
И друго, чувъл съм че някои карали на лампи които светели със по-бяла електрикова светлина и било по-уморяващо. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 10, 2006 22:51 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | Момчета хубаво светят,
ама разхода на гориво как се променя ако светят такива крушки по 100 вата и по там колкото са за къси светлини, едновременно. И като се има в предвид и КПД на алтернатора ?
И друго, чувъл съм че някои карали на лампи които светели със по-бяла електрикова светлина и било по-уморяващо. |
Аз искам само да вметна, че в повечето случаи 90/100 ватовите крушки за с еднакво съпротивление, като на 55/60 ватовите, което означава, че са 90/100 ватови само по надписа......... |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 11, 2006 14:16 Заглавие: |
|
|
| Tokio написа: | | ... в повечето случаи 90/100 ватовите крушки за с еднакво съпротивление, като на 55/60 ватовите... |
хаха да не са за камион на 24В  _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
sparky Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 12, 2006 23:23 Заглавие: |
|
|
| Tokio написа: | | slav4o.com написа: | Момчета хубаво светят,
Аз искам само да вметна, че в повечето случаи 90/100 ватовите крушки за с еднакво съпротивление, като на 55/60 ватовите, което означава, че са 90/100 ватови само по надписа......... |
Ако си ги купуваш от пазара, може и да са еднакви с 60/55W. Аз говоря за оригинални такива от официален вносител. Лично съм пробвал и резултата е потресаващ. Това, че съпротивлението им в студено състояние е едно и също не е критерий, защото като се нагреят го променят. _________________ Знам че нищо не знам, но някои и толкова не знаят. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Нед Мар 12, 2006 23:52 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | Момчета хубаво светят,
ама разхода на гориво как се променя ако светят такива крушки по 100 вата и по там колкото са за къси светлини, едновременно. И като се има в предвид и КПД на алтернатора ? |
slav4o.com, 200 вата крушки отгоре над нормалното и 50% КПД на генератора пак прави 400 вата енергия. На 70 Киловата двигател едва ли е болка за умиране...
все пак ми е любопитно някой смятал ли го е?
И още един въпрос- средно каква енергия се използва за скорост около 80 км/час ? Имам предвид едва ли ще е всичките 70 или 370 Киловата на ДВГ-то. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
KokoBoko Гост
|
Пуснато на: Пон Мар 13, 2006 9:38 Заглавие: Mda |
|
|
| bobykafe написа: | | slav4o.com написа: | Момчета хубаво светят,
ама разхода на гориво как се променя ако светят такива крушки по 100 вата и по там колкото са за къси светлини, едновременно. И като се има в предвид и КПД на алтернатора ? |
slav4o.com, 200 вата крушки отгоре над нормалното и 50% КПД на генератора пак прави 400 вата енергия. На 70 Киловата двигател едва ли е болка за умиране...
все пак ми е любопитно някой смятал ли го е?
И още един въпрос- средно каква енергия се използва за скорост около 80 км/час ? Имам предвид едва ли ще е всичките 70 или 370 Киловата на ДВГ-то. |
Абе не е като да си включиш климатика или климатроника  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|