Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема за фарове на кола
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пет Мар 10, 2006 0:50    Заглавие: Отговорете с цитат

sparky написа:
Има разлика както в светенето, така и в температурата - при по-високо напрежение светлината е "по-бяла", което човешкото око приема за по-силно.

според мен това е по- важният фактор- крушката намалява съпротивлението си при по- ниско напрежение и промяната в мощността е по- малка

sparky написа:
Извода на крушката се е разпоил или защото крушката е куче-марка, или защото едновременно светене на къси и дълги и идват в повече, или поради и двете причини. Те затова стандартно не светят едновременно.

и двете и двете Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
POW
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 10, 2006 11:57    Заглавие: Отговорете с цитат

е последно добре ли е или е зле да се сложат 100/90 вата или??
имам една фиатка и малко са слаби круишлетата, па и едното жълтеее....май рефлектора е заминал.....и последно?
Върнете се в началото
sparky
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Мар 10, 2006 16:23    Заглавие: Отговорете с цитат

На Самарата беше върха, но с оригинални NARVA (6лв) или General Electric (12лв), ментета OSRAM заминаха за около месец, и то при положение че не карам често през нощта - стъклото на крушката се разтопи. А ако ги сложиш да светят едновременно и дълги и къси - съвсем ще сцепиш мрака, но ще те сърби гъза здравата докато караш Smile. Имай в предвид че не всички фарове издържат, може да се скапе рефлектора от топлината. Може да се скапе и инсталацията ако е калпава. Може да думне и релето, може да думне и бушон. Може и акумулатора да ти се изтощи при дълго каране нощем.

Общо взето при добра инсталация и големи по размер фарове няма проблем обикновено. Ладата я карах 3 години така и нямаше и помен от проблеми. Вярно че беше 100% изправна, но все пак е руска кола.

Преди да се пробва трябва да се види къде/какво е релето и евентуално колко струва. Инсталация едва ли ще се скапе, защото бушона е предвиден да изгори преди това. Трябва да се следи за греене по клемите, бушона и релето, повече от обикновено.

Сега съм със Skoda Fabia и не смея да пробвам, щото фара ми струва майка си и баща си. Трабва да проуча дали каското покрива такива щети.

Ако е заминал рефлектора и киловат да сложиш, няма да стане по-добре. Може и само да е замърсен - пробвай да го почистиш. При всички положения ще има разлика.
POW
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 10, 2006 19:09    Заглавие: Отговорете с цитат

начи нема да стане...?! сигурно ще се избози нещо то тия не са като руските и аз карах един волджан там беха 100/90 едновременно и немаше грижи.......западни боклуцииииии Twisted Evil
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Мар 10, 2006 20:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Момчета хубаво светят,
ама разхода на гориво как се променя ако светят такива крушки по 100 вата и по там колкото са за къси светлини, едновременно. И като се има в предвид и КПД на алтернатора ?
И друго, чувъл съм че някои карали на лампи които светели със по-бяла електрикова светлина и било по-уморяващо.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Пет Мар 10, 2006 22:51    Заглавие: Отговорете с цитат

slav4o.com написа:
Момчета хубаво светят,
ама разхода на гориво как се променя ако светят такива крушки по 100 вата и по там колкото са за къси светлини, едновременно. И като се има в предвид и КПД на алтернатора ?
И друго, чувъл съм че някои карали на лампи които светели със по-бяла електрикова светлина и било по-уморяващо.

Аз искам само да вметна, че в повечето случаи 90/100 ватовите крушки за с еднакво съпротивление, като на 55/60 ватовите, което означава, че са 90/100 ватови само по надписа.........
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 11, 2006 14:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Tokio написа:
... в повечето случаи 90/100 ватовите крушки за с еднакво съпротивление, като на 55/60 ватовите...

хаха да не са за камион на 24В Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
sparky
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Мар 12, 2006 23:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Tokio написа:
slav4o.com написа:
Момчета хубаво светят,

Аз искам само да вметна, че в повечето случаи 90/100 ватовите крушки за с еднакво съпротивление, като на 55/60 ватовите, което означава, че са 90/100 ватови само по надписа.........

Ако си ги купуваш от пазара, може и да са еднакви с 60/55W. Аз говоря за оригинални такива от официален вносител. Лично съм пробвал и резултата е потресаващ. Това, че съпротивлението им в студено състояние е едно и също не е критерий, защото като се нагреят го променят.
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Нед Мар 12, 2006 23:52    Заглавие: Отговорете с цитат

slav4o.com написа:
Момчета хубаво светят,

slav4o.com, 200 вата крушки отгоре над нормалното и 50% КПД на генератора пак прави 400 вата енергия. На 70 Киловата двигател едва ли е болка за умиране...
все пак ми е любопитно някой смятал ли го е? Rolling Eyes
И още един въпрос- средно каква енергия се използва за скорост около 80 км/час ? Имам предвид едва ли ще е всичките 70 или 370 Киловата на ДВГ-то.
Върнете се в началото
KokoBoko
Гост

МнениеПуснато на: Пон Мар 13, 2006 9:38    Заглавие: Mda Отговорете с цитат

bobykafe написа:
slav4o.com написа:
Момчета хубаво светят,

slav4o.com, 200 вата крушки отгоре над нормалното и 50% КПД на генератора пак прави 400 вата енергия. На 70 Киловата двигател едва ли е болка за умиране...
все пак ми е любопитно някой смятал ли го е? Rolling Eyes
И още един въпрос- средно каква енергия се използва за скорост около 80 км/час ? Имам предвид едва ли ще е всичките 70 или 370 Киловата на ДВГ-то.

Абе не е като да си включиш климатика или климатроника Very Happy Laughing
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети