| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kaludof Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 0:03 Заглавие: проблем с захранване-моля за помощ |
|
|
имам усилвател за китара купен от сащ, може да се ползва само на 110волта 60 херца , какво бих могъл да направя за да го захраня. мога ли да ползвам траф който понижава до 110 волта и има ли опасност ако тока който му подам е 50 херца а не 60 ???
моля някой по запознат с тока да ми помогне. благодаря на всички които ми отговорят. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 1:18 Заглавие: Re: проблем с захранване-моля за помощ |
|
|
| kaludof написа: |
имам усилвател за китара купен от сащ, може да се ползва само на 110волта 60 херца , какво бих могъл да направя за да го захраня. мога ли да ползвам траф който понижава до 110 волта и има ли опасност ако тока който му подам е 50 херца а не 60 ???
моля някой по запознат с тока да ми помогне. благодаря на всички които ми отговорят. |
Мисля че това дето си го замислил с трафа би трябвало да стане,но на честота определено ще й пречи.Това им е хубавото на стоките за износ-че могат да работят на 50 и 60Hz. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 8:02 Заглавие: Re: проблем с захранване-моля за помощ |
|
|
kaludof, честотата изобщо да не те притеснява. Особенно в тези граници.
| Nikolai_1 написа: | | ...но на честота определено ще й пречи.Това им е хубавото на стоките за износ-че могат да работят на 50 и 60Hz. |
Нима ?
И би ли казал защо и как ще се отрази разлика от 10 Hz на трафа та чак да му пречи? |
|
|
 |
Tisho Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 8:57 Заглавие: |
|
|
Той самият усилвател може да е и с импулсно и в такъв случай въобще нямаш ядове. Пък и с трансформатор да е пак няма проблем.
Включваш си го през трафче и си си спокоен
Аде успех!!! |
|
|
 |
pavelari Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 21, 2006 17:16 Заглавие: |
|
|
| И аз тъй мисля даже вторичната да е на 120-130 волта - таман да конпенсира по-ниската честота |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 10:02 Заглавие: |
|
|
| По магазините се продават готови трафове220В - 110В, само трябва да спазиш едно условие: мощнопста на трафа да не е по малка от максимално консумираната мощност на усилвателя или ако няма информация за нея да бъде минимум 2 пъти по голяма от изходната мощност на усилвателя. |
|
|
 |
di_rtv Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 22, 2006 20:22 Заглавие: |
|
|
Доколкото занам тия усилватели са активна колона с вградени ефекти и предусиловател и крайно стъпало с говорител в нея. Ако е нещо такова трябва да се съобразиш с мощноста на колоната като взимаш трафа от 220/110V. Ако няма такъв преходен траф <с такава мощност> се обърни към сервиз да ти пренавият трафа или намерят какъвто ти трябва. Успех!!! |
|
|
 |
kaludof Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 24, 2006 22:46 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на всички за отговорите. Купих си днес траф 220/110в 200вата и усилвателя работи без грешка. |
|
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 25, 2006 20:47 Заглавие: |
|
|
и сигурно слагаш трафа в отделна кутийка .. да беше видял в раздела продажби на форума ... купуваш си тороидален траф до 600вата беше 60лв махаш стария и решаваш проблема кардинално
Модерирано от RC
Темата приключи за питащия и според мен по най-добрия начин.
Нали е ясно от начина и въпроса който е задал, че не е навътре в тази материя? Нужно ли е всяка тема да се превръща в това :
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=95626#95626 където визирам "въпросите" на Morphadron? _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
|