Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

проблем с захранване-моля за помощ

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kaludof
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 21, 2006 0:03    Заглавие: проблем с захранване-моля за помощ Отговорете с цитат

имам усилвател за китара купен от сащ, може да се ползва само на 110волта 60 херца , какво бих могъл да направя за да го захраня. мога ли да ползвам траф който понижава до 110 волта и има ли опасност ако тока който му подам е 50 херца а не 60 ???
моля някой по запознат с тока да ми помогне. благодаря на всички които ми отговорят.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nikolai_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Разград

МнениеПуснато на: Вто Мар 21, 2006 1:18    Заглавие: Re: проблем с захранване-моля за помощ Отговорете с цитат

kaludof написа:

имам усилвател за китара купен от сащ, може да се ползва само на 110волта 60 херца , какво бих могъл да направя за да го захраня. мога ли да ползвам траф който понижава до 110 волта и има ли опасност ако тока който му подам е 50 херца а не 60 ???
моля някой по запознат с тока да ми помогне. благодаря на всички които ми отговорят.

Мисля че това дето си го замислил с трафа би трябвало да стане,но на честота определено ще й пречи.Това им е хубавото на стоките за износ-че могат да работят на 50 и 60Hz.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 21, 2006 8:02    Заглавие: Re: проблем с захранване-моля за помощ Отговорете с цитат

kaludof, честотата изобщо да не те притеснява. Особенно в тези граници.

Nikolai_1 написа:
...но на честота определено ще й пречи.Това им е хубавото на стоките за износ-че могат да работят на 50 и 60Hz.

Нима Rolling Eyes ?
И би ли казал защо и как ще се отрази разлика от 10 Hz на трафа та чак да му пречи?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Tisho
Активен потребител
Активен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Мар 21, 2006 8:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Той самият усилвател може да е и с импулсно и в такъв случай въобще нямаш ядове. Пък и с трансформатор да е пак няма проблем.
Включваш си го през трафче и си си спокоен Smile
Аде успех!!!
Върнете се в началото
pavelari
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 21, 2006 17:16    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз тъй мисля даже вторичната да е на 120-130 волта - таман да конпенсира по-ниската честота
Върнете се в началото
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Мар 22, 2006 10:02    Заглавие: Отговорете с цитат

По магазините се продават готови трафове220В - 110В, само трябва да спазиш едно условие: мощнопста на трафа да не е по малка от максимално консумираната мощност на усилвателя или ако няма информация за нея да бъде минимум 2 пъти по голяма от изходната мощност на усилвателя.
Върнете се в началото
di_rtv
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Dobrich

МнениеПуснато на: Сря Мар 22, 2006 20:22    Заглавие: Отговорете с цитат

Доколкото занам тия усилватели са активна колона с вградени ефекти и предусиловател и крайно стъпало с говорител в нея. Ако е нещо такова трябва да се съобразиш с мощноста на колоната като взимаш трафа от 220/110V. Ако няма такъв преходен траф <с такава мощност> се обърни към сервиз да ти пренавият трафа или намерят какъвто ти трябва. Smile Успех!!!
Върнете се в началото
kaludof
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Мар 24, 2006 22:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички за отговорите. Купих си днес траф 220/110в 200вата и усилвателя работи без грешка.
Върнете се в началото
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Съб Мар 25, 2006 20:47    Заглавие: Отговорете с цитат

и сигурно слагаш трафа в отделна кутийка .. да беше видял в раздела продажби на форума ... купуваш си тороидален траф до 600вата беше 60лв махаш стария и решаваш проблема кардинално Cool

Модерирано от RC
Темата приключи за питащия и според мен по най-добрия начин.
Нали е ясно от начина и въпроса който е задал, че не е навътре в тази материя? Нужно ли е всяка тема да се превръща в това :
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?p=95626#95626 където визирам "въпросите" на Morphadron?
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети