| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2004 10:00 Заглавие: |
|
|
Чуствителноста в dB задавана като харектеристика на високоговорителите представлява звуковото налягане създавано при мощност 1W измерено на растояние 1m. Примерно ако даден говорител има говорител е зададени в характеристиките си честотна лента от 50-4000Hz и чуствителност 90dB/W/m това означава че в дадената честотна лента звуковото налягане което създава е не по ниско от 90dB...
Колкото повече толкова по добре по принцип... но ако чуствителноста на баса е 90dB а пиштялката 100dB ефекта не е много приятен ...поне за моите уши |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
joro101 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2004 10:25 Заглавие: |
|
|
И оште нешто... не всички производители дават достверни ха-ки аз лично съм сигурен до някъде само за българските и марковите говорители
Последната промяна е направена от joro101 на Пет Сеп 10, 2004 17:09; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Dinev Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2004 15:23 Заглавие: |
|
|
| разбирам значи ако едните говорители са с по висока чувствителност свирят по силно при еднаква мощтност... а как може да се коригира това разминаване евентуално... |
|
|
 |
. Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2004 15:49 Заглавие: |
|
|
| joro101 написа: | | аз лично съм сигурен само за българските и марковите говорители |
нито един произвадител не дава точните характеристики. обикновенно се лъже в резонансната честота , чуствителността и мощността защото обикновенния потребител избира говорителя по тях.разликата е че по-съвестните производители дават още един куп данни , които са доста верни.
един пример : измервам резонансната на български говорител "благоевград" , при обявена резонансна 35Hz аз получих над 50Hz . не греша , и други получават същите резултати. иначе останалите му данни бяха кажи-речи верни. |
|
|
 |
joro101 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2004 17:07 Заглавие: |
|
|
1.Ако високите или средите са по-чуствителни става с резистори във програмата boxplot има Tweeter attenuator мисля че ще свърши работа.
2.Съгласен съм с вас колега-всички лъжат. По отношение на резонансната честота, дори и при някой отскъпите говорители има разминаване на реалната резонансна честота и това това което пише за това е добре да се измери.Но чувствителността на благоевградските мисля че е реална. Наскоро си взех един 12'' Обертон(който между другото е втора употреба) и останах много доволен всичко си му е наред резонанса има отклонение може би 1-2hz от това което е дадено в сайта но не може без толкова |
|
|
 |
. Гост
|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2004 17:28 Заглавие: |
|
|
чуствителността е вярна , а разликата от 1-2 Hz е напълно нормална , все пак е обертон , те са музикантски и по принцип са с по-висока чуствителност.
изравняването става и с резистори , но по- добрия вариант е говорителите да се подберат така че да са с еднаква чуствителност , мисля че избора е доста голям. |
|
|
 |
Dinev Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 10, 2004 22:50 Заглавие: |
|
|
| някой може ли да ми обясни какво означава тази резонансна честота и защо е толкова важна.... |
|
|
 |
Alex01 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2004 9:10 Заглавие: |
|
|
Резонансната честота е"състояние на ВГ при което е настъпил резонанс в механичната му трептяша система".
Измерва се само на НЧ ВГ.Той е най-важен защото от неговите стойности се изчислява цялото озвучително тяло(обем и бас-рефлекс).
Просто казано рез.честота на ВГ е най-ниската честота която той излъчва без изкривяване.За измерването му можеш да прочетеш на:http://www.bluesmobil.com/shikhman/index.htm |
|
|
 |
Morphadron Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2004 10:06 Заглавие: |
|
|
Ei joro101 дай ми моля ти се адреса на тия булгарските говотирели да ги скив и аз искам ги огледам си избера и аз някой сабилен |
|
|
 |
F SOL Гост
|
Пуснато на: Съб Сеп 11, 2004 10:25 Заглавие: |
|
|
| Ей хора искам да задам едно макар и тъпо въпросче ама ме гложди от няколко дена:та един говорител (да кажем басов) на 100вата и 4ома свири ли по слабо от 100ватов на 8ома?И ако свири по слабо колко пъти демек мой ли се равнява на 2 пъти или на 1 път и нещо си? |
|
|
 |
|